SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
To som nokdy nerobil a plazma zapaluje. Skontroluj radsej iskriste pripadne ho nastav.
Ahoj, Atlan a aku vzdialenost ma mat iskriste? Mam lidl plazmu a museli sme laborovat s nastavenim.
Vdaka.
Ahoj. Takze nikto nevie vzdialenost na iskristi?
Veď ako ti to funguje najlepšie , tak to nechaj a vybavené .
Presne takuto odpoved som nepotreboval.
Vie , v servise .
Hlavně se podívej, zda jsou uhlíky v jiskřišti,
čisté. Pak je nastav na vzdálenost cca 1mm a sleduj co se bude dít. Pokud by se ti zdálo že nechytá oblouk jak by měla tak trochu uber na cca 0,8 mm.
Myslím , že ho skôr zaujíma továrensky nastavená medzera .
Ale zdenál má nyní pravdu , ta vzdálenost není kritická . Pokud to ten oblouk nedá , je někde závada , ne v jiskřišti .
Jiskřící modul rád odchází .Pokud to jiskřiště má 1mm nebo 2mm je celkem jedno musí to tam jiskřit a to dost. poku to jen cvrnkně nebo nic je to KO
Milimetr vzduchové mezery by se měl začít prorážet jiskrami při napětí nad 1 - 2 kilovolty. Když to bude několik milimetrů, buďto bude zdroj napětí příliš slabý a vznikne tam napětí "jen" pár kilovolt a nestane se nic nebo zdroj bude dávat víc kilovolt a to napětí najde cestu jinde. V místě oslabení izolace nebo přes napěťové jištění nebo povolí nějaká součástka.
Ale prd , jako vždy v 99 průraz vinutí . Ostatní jsou bajky .
Radim napsal(a):
nebo povolí nějaká součástka.
pravdu díš Radime. Ale která... to už jen tak někdo zjistit neumí. U invertorových plasem čínské provenience....
Mám v číně pod německým dozorem vyrobenou plasmu (Stahlwerk) a první půlrok chodil pilot luxusně.
Plasma umí i 120A (100% 100A) a s tím už lze pracovat, když pilot odešel oslovil sem kdejakého renomovaně na YT se tvářícího opraváře a nikdo neuměl. Posílat to do Deutsch (po záruce) mi přišlo ekonomicky nezajímavý, tak jsem jí svěřil klukům v servisu Artweld v Liberci. No natrápili se s tím dost a opakovaně, ale plasma nyní maká.
Elektronika není můj obor, aparát uvnitř vypadá jak od mimozemšťanů.
Záleží co tam haprovalo, ono elektronika odlišného typu než je opravář zvyklý se napoprvé opravuje špatně.
A vysoké napětí je sviňa, třeba když se to zkouší a odblokuje se zátěž, to někde prorazí v izolaci malou jiskérkou a už to tam je oslabené a tou jiskrou na tom mikronu čtverečním plochy chemicky změněné. Pak to třeba při zátěži, když je tam to vysoké napětí nižší, funguje normálně nebo to funguje normálně jen když je sucho nebo se do toho klepne a potom to nefunguje,. klepne se podruhé trošku jinak a ono to funguje... atd