SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
dede> Fakt zatmi jen cast? Kolik takovych nezavisle rizenych "pixelu" to ma? Dik
Editoval E-Ryc (03-01-2023 11:03:14)
Bodejť bys neviděl -Procolor 5-13 DIN , většina začíná na osmičce .
Bobobo zatím všechny kukly co jsem zkoušel tak i tahle má dva rozsahy 5-8,´a 9-13. O tom selektivním ztmavování silně pochybuji. To by se tím sakra chlubili.
Děkuji za Vaše rady a názory. Objednal jsem ze svářecíkukly kuklu ROBOT. Sice tyhle pestrobarevný věci nemusím ale ... . Jen ještě jeden dotaz, používáte někdo místo brýlí dioptrické sklo do kukly? Je to k něčemu? Nahradí to brejle (mám už krátký ruce a tak na práci musím mít +2dioptrie)
Keď ma kukla 1/1/1/1 to tretie číslo by mala byť rovnomernost zatmavenia, takže by mala byť zatmavena rovnomerne, skôr to bude len pocit pre ten truecolor filter že lepšie vidno okolie zvaru, veď keby si mal na oblúku din 12 a všade naokolo trebárs din 8 tak to by si na očiach asi pekné citil
A nebo je kukla vadná už od začátku a kazeta neztmavuje rovnoměrně. Taky si neumím představit, že bych si na kukle nastavil třeba 12 a svařoval proudem plácnu 200A, tak by kazeta filtrovala jen svár a blízké okolí, ale zbytek by měl ztmavení třeba 5? To by bylo krásně nablikané v očích.
Nevím jak to popsat. Ona ta kazeta neztmavne klasickým způsobem, je to všechno jako sepiové zabarvené, že blikání oblouku není vůbec vidět, jenom jak hoří. Strašně pěkně se mi s tím pracovalo, než mi jí ten dement zničil.
Tak svářečka dorazila. Nakonec jsem jí koupil v polském Alleweldu, protože Emica naprosto nereaguje. Svářečku poslala po týdnu, po dvou dotazech odemne, takže jsem jí napsal, že už o ní nestojím. Kurýrovi jsem řekl, ať balík vrátí odesilateli, protože představa, že u ní budu něco reklamovat je strašidelná. Do teď jsem od ní nedostal jedinný email, vůbec nereaguje. Druhý problém je s Aukrem, které nechce vrátit peníze, protože přijdou o provizi. Nakonec jsem je nahlásil bance a ta provedla stornování platby. Takže Emica je odepsaná a Aukro vám taky radím vynechat.
Nicméně, svářečka je boží. Nikdy jsem MIG v ruce nedržel a dal jsem to na první dobrou. Lepení elekrody, špatné zapalování a oklepávání strusky mi teda chybět nebude, ikdyž musím na Idealu vyzkoušet, jak MMA zvládá. První zkoušku jsem dělal samozdřejmě na tlustém plechu, na který jsem si tu stěžoval , ale musím přivařit výfuk, tak zkusím i tenký plechy a doufám, že si tam nenadělám díry. Je teda fakt, že ta synergie je i pro úplný novice. Jenom jsem si přidal rychlost výletu drátu, jinak to sváří samo.
Týden není ta moc, když se jedná o obchod mimo ČR. Kdyby jste napsal třeba bez komunikace a po měsíci přišla svářečka domů, to je jiná, ale takhle?
Výfuky jsou většinou trubky asi 1,5-2mm a tlumič kolem 1mm plech. Pokud není sežraný rzí tak to jde svařovat v pohodě.
dede, docela vám rozumím. A řekl bych, že jste udělal dobrou věc nejen pro sebe. Třeba si jednou začnou obchodníci cenit toho, že jim dal člověk vydělat a budou se snažit.
Mam podobnou svářečku a výfuk jde vařit v pohodě, dokonce i tlumič. Jen se musí přerušovaně.
Varok: Pokud by aspoň potvrdila objednávku, tak neřeknu, ale nulová komunikace....? Navíc to odeslala v Českém Těšíně, takže GLS doručovala do druhého dne. A kdyby měla svářečka problém, tak se s ní můžu vyfotit, protože holčička nereaguje.
Výfuk už je zavařenej. Jeden úchyt byl úplně uhnilej, musel jsem to nastavit kusem plechu. Akorát nevím, jak nastavit mašinu, když k sobě svařuju 1mm a 3mm plech (jiný jsem neměl). Nastavil jsem na Idealu 2mm a šlo to, ale nevím, jestli je to ideal.
Akorát to mám takové "oblemcané", protože vařit výfuk ležící pod autem a u těch závěsů není vůbec prostor, je pěkně nahouby.
Silně OT:
Uznání adminovi za promazání spamu, když jsem otevřel fórum, byl skoro na všech tématech, když jsem se dal po nějakých minutách do jedbnotlivých témat, už byl všude vymazaný.
Zdravim, vie niekto aky je rozdiel medzi starsou 212LCD a tou, ktora sa teraz predava?
Tusim Discovera je znalec, ak by si nasiel cas.
Dakujem.
Matne si pamatuju, ze novejsi mely mit slot na pametovou kartu na update firmware. Ale treba kecam. Nebylo to nekde v tomhle vlakne par stranek zpatky (nez Discoveru vsevedove vystvali)?
Ta novější má zapínání větráku chlazení řízené dle teploty pomocí několika čidel.
jole> Nemela to az "Discovera uprava"?
EDIT: je fakt, ze vetraky u obou mych Idealu (a pokud se dobre pamatuju i u Praktika, ktereho jsme zkouseli) rvou neskutecne...
Editoval E-Ryc (31-01-2023 14:45:29)
Taky si myslím že to byl jen takový upgrade od Discovery a sériově se to nedělalo. Ty novější je možná myšleno že jsou více ošizené co se vnitřní elektroniky týká? Jen hádám.
Jestli ventilátory řvou nebo ne dělá hlavně jeho rozměr, otáčky a tvar lopatek, popř. mřížky za ventilátorem. Ale je potřeba to vyzkoušet, někdy i logické řešení u svářeček i jiných strojů neplatí.
Editoval varok (01-02-2023 18:03:21)
Tak nehádej a drž hubu . Na tvý hádání není nikdo zvědav .
E-Ryc: Jestli tam je jeden nebo více maličkých ventilátorů, tak dělají kravál protože mají vysoké otáčky. Ještě je možnost zkusit někde koupit jiný ventilátor se stejnými rozměry, ale jiný tvar lopatek a jiné otáčky. Ale i tak je to dost laborování. Já to nedávno u své mašiny taky dělal. Doma mám ventilátor stejných rozměrů zn. Sunon, ale má kulatější lopatky a naprázdno se mi zdá mnohem tišší. Ale když jsem ho dal do mašiny, tak to nakonec dělalo větší hluk než ten co tam je. Vzadu za ventilátorem je plastová mřížka s dost širokými těmi proužky. Vyměnil jsem ji za drátěnou pochromovanou jako bývají třeba v PC zdrojích a je to mnohem lepší. Taky záleží jestli je ventilátor na 230V nebo na nízké DC, třeba 12 nebo 24V. Ty jdou i regulovat nějakým regulátorem, třeba i z PC zdroje.
Ten fan se dá poladit i jenom hloupým odporem, aby nejel úplně na max.
Co mi vadí víc, je úplná absence filtrů na šasi svářečky. Jsem sice domácí kutil a většinou stejně svářím venku, ale kombinace ventilátoru na plné pecky a 5mm mřížky v přední části Ideala není pro součástky úplně "ideal".
Uvědomuješ si , že snížením otáček se čtvercem snížíš chlazení ??
To je skoda, ze sem uz discovera nechodi.
Nevie niekto poradit redukcny ventil s pritokomerom, alebo ciste len prietokomer co sa da pridat za redukcny ventil na flasku co2 alebo argon?
martin55 napsal(a):
To je skoda, ze sem uz discovera nechodi.
Nevie niekto poradit redukcny ventil s pritokomerom, alebo ciste len prietokomer co sa da pridat za redukcny ventil na flasku co2 alebo argon?
bral jsem od discovery masinu, lahev i redukcak a mam tento
https://www.naraditechnik.cz/REDUKCNI-V … tAEALw_wcB
dik
Toto tu asi uz bolo
Ideal tecno mig 212LCD = Multiprocess Synergic MIG Welding Machine, MIG-TIG-STICK Welder, 200amps with LCD Display
WELDO
https://www.youtube.com/watch?v=zq_vqGzIkUs