SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
ZDENÁL napsal(a):
Přímo těchto svářeček mě v mládí prošlo rukama několik desítek, možná i nějaká ta stovka. Dokonce jsem i nějakou přímo ve výrobě smontoval. Za celou tu dobu jsem nikdy nepotřeboval něco indikovat pomocí žárovek. Vždy stačil obyčejný měřák. Tento stroj je tak jednoduchý a trafo poctivě udělané, vakuově napuštěné lakem, že nikdy nevykazoval žádnou záhadnou neodhalitelnou poruchu. Pokud shořelo trafo, což se v několikati opravdu vyjímečných případech stalo, vždy to bylo tím. že se nějaké kovové předměty dostali do mezery mezi sloupky a časem mechanicky poškodily izolaci. Při otevření svářečky to bylo ihned cítit. Tyto a všechny ostatní poruchy silové části se vždy projevily poklesem napětí Uo. O elektronice ani nehovořím, je tak jednoduchá, a jakákoli porucha se projeví nefukčním posuvem, že zde opravdu není co měřit. Po těch letech by mohli odejít uhlíky v motorku podavače, což je vyloučeno samotným faktem ž podavač jede plynule a má sílu. Proto se kloním k myšlence, že závada je jinde než ve svářečce.
To znamená, že bydlíte někde poblíž Třebíče? Že bych svářečku naložil a stavil se.
Jsem z Brna. Tuto svářečku Vám opraví, případně zkontrolují přímo nástupnické firmy Delty Třebíč. Jsou to ALFAIN, OMIKRON A KUTREIBER.
Do Brna jezdím, ale co se dá dělat, když nechcete předvést svoje schopnosti, domluvím si to v Kühtreiberovi.
Riešil som podobný problém so zvaračku od mez brumov tuším udimig . A mal som problem na strane podávania. Naprázdno išiel krásne ale pri zvarovany išiel veľmy nepravidelne. Nakoniec som mal zlý izolacny stav podavaca proti kostre. Drot mi horel tak ako na videu u vás. Ešte dokonca sa drôt zohrieval pri kladke tak že som si na ňom spálil prsty. Vyčistil som podavanie spravil nové izolačne podlozky čo držia podavac a isla ako nová. Niekdo predo mnou mazal kladky a ako to postupne stekalo a nalepil sa na to vodivy prach tak bol + pol podavavia a - pol kostry prepojeny a zvaralo to všade vo vnútri zvaračky ale na špičku horáku sa nedostalo skoro žiadne napätie.
Tak ze mě ta svářečka dělá vola. Odvezl sem ji do servisu a borec mě volá, že co jí je, že funguje normálně, tak sem mu popsal jak se chovala a že ji ještě zkusí přádně zatížit, ale stejně nic nenašel. Dovezu jí dom a světe div se ona vaří. Nevím, jestli se v ní při cestě po našich krásnejch silincích něco nehnulo, nebo jak píše Martin.P96 i přes vyfukování nezůstal nějaká špona co by "ukostřovala" hořák a při jízdě odpadla. Takže se omlouvám za zbytečný téma, ale třeba tady někdo najde potřebnou informaci při řešení problémů.
Kolik vysla oprava servisu ?
Nic na ní nedělal, takže nic nechtěl. Až budu mít cestu kolem, tak mu tam hodím flašku nějaký domácí medicíny.
Jsou prázdniny, chtěla také dovolenou a na nějaký ten výlet. To se běžně stává....
Nejhorší druh závady, sama se opraví, ovšem nikdo neví, kdy se zase objeví.
Xxvojtax: A nezlobí vám elektrorozvody?
Tak ať to vaří a ať ta závada už zůstane navždy jen minulá.