SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím nemá niekdo schému zapojenia vackoveho prepinča na zvaračku BEZ Bratislava PP 125.11 . Po zopnutí stykača mi ide jedna cievka trafa do skratu . Ďakujem za každú radu . Chcel by som ju zachrániť je to ešte kus pociveho výrobku a zvarala pekne.
Editoval Martin.P96 (21-06-2022 08:34:53)
Pomohlo by mi aj keby ju niekdo má a je ochotný mi poskytnúť pár minút aby som si to premeral.
Martin.P96 napsal(a):
Pomohlo by mi aj keby ju niekdo má a je ochotný mi poskytnúť pár minút aby som si to premeral.
Podľa zverejnených obrázkov, sa jedná o 3~ odbočkový stroj a zapojenie prepínača sa dá logiky vydedukovať. Povedal by som, že je to schodnejšia cesta k žiadanému výsledku ako okopírovať z iného stroja, ktorý mohol byť inovovaný, s iným typom prepínača a pod. Keďže sa jedná o 3~ odbočkové trafo, predpokladám, že odbočky sa budú prepínať identicky. Uvediem príklad riešenia, ktorý pravdepodobne nebude presne odpovedať skutočnosti, ale systém by mal byť totožný.
Koncové vývody primárneho vinutia si definujme ako studený a teplý koniec. Na tzv. teplom konci budeme prepínačom v kroku 10 závitov/krok znížovať počet aktívnych závitov vždy o 10. poloha 1 -0; poloha 2 -10; poloha 3 -20; poloha 4 -30; poloha 5 -40; poloha 6 -0 ale studený koniec sa prepne o -50. V ďalších polohách sa bude teplý koniec prepínať ako na začiatku, ale studený ostáva na -50.
Ak sa toto potvrdí na funkčnej fáze, treba to analogicky upraviť aj na tej problémovej.
Určite to ide aj tak ale ja sa moc v tom nevyznám takže to ťažko zvládnem .
Ukažte detailní fotky vypínače z pár stránek, uvidíte tam charakteristické "skokanky",
pozdravy
Na přepínači máš kód zapojení. 21512001A1
Tak jej přečti a nalez si v katalogu výrobce zapojení přepínače .
JaroslavPavel napsal(a):
Na přepínači máš kód zapojení. 21512001A1
Tak jej přečti a nalez si v katalogu výrobce zapojení přepínače .
Je to dobový špeciál takže schéma neni dostupná. Už som komunikoval s obzor zlín.
Máte pravdu , že Vám Obzor odmítl poskytnout schéma přepínače . Ten přepínač je zákaznický obvod a oni jej nesmí poskytovat běžným uživatelům.
Zde je schéma z Cloos Glc 256, může to být takové uspořádání zapojení. Je nutné zkontrolovat, zda jsou v systému charakteristické propojky:
Pro jednu fázi propojky:
4 svorky
2 svorky
3 svorky
A tak pro každou ze 3 fází. Celkem 21 vodičů ( 3 x 7) z transformátoru na vypínači. je to tak?
Editoval Nix2 (05-07-2022 10:41:11)
Nix2 napsal(a):
Zde je schéma z Cloos Glc 256, může to být takové uspořádání zapojení. Je nutné zkontrolovat, zda jsou v systému charakteristické propojky:
Pro jednu fázi propojky:
4 svorky
2 svorky
3 svorky
A tak pro každou ze 3 fází. Celkem 21 vodičů ( 3 x 7) z transformátoru na vypínači. je to tak?
https://images92.fotosik.pl/605/3a6be4873521c544med.jpg
Áno 21 vyvodov ide do prepínača
Pro jednu fázi propojky:
4 svorky
2 svorky
3 svorky
A tak pro každou ze 3 fází. je to tak?
Čo myslíš tými propojkami
jde o můstky - talířové propojky viditelné na fotkách na vypínači
Áno vyzerá že ke to tak . Na poslednej fáze prepínača bude prasknuta a preskocena 1 alebo 2 vacky podľa toho čo som zisťoval. Opraviť to nedokážem lebo nemám náhradné vacky a cenovo sa asi oplatí kúpiť nový ako tento opravovať.
dát opět 8-10 velkých, ostrých fotek v dobrém rozlišení (ne jako ty předchozí) na každou stranu vypínače, tento systém připojení bude ověřen