SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1 … 12 13 14 15 16 17
n810: No na těch stránkách je to nějakým cizím jazykem, nevím jestli anglicky, to neumím, jen tak co znám z počítače apod. Když jsem to předtím hledal přes google, tak mi to ukázalo obrázky více pistolí. No všichni víme jak strejda goole hledá, tak možná některé nebyly přesně ten typ.
Jak jsem řešil kompresor, tak nakonec to bude jinak.
Jediné co prozradím, tak agregát půjde pryč a nádoba má 100L. Podařil se mi kup za pěkné peníze. Agregát je asi ten co měl kdysi Discovera, jednopísťák 2,2kW. Buď ho dám na menší nádobu a prodám, nebo si ho nechám jako takový přenosný.
Edit: Sakra, nějak nakřivo obrázek.
Editoval varok (14-01-2022 17:25:34)
varok napsal(a):
..
Sakra, nějak nakřivo obrázek.
... no jestli bude i takhle fungovat ....
Normálně jede. Hned jak jsem ho přivezl tak jsem ho vyzkoušel. Ale stejně na tu nádobu půjde jiný agregát. Mám v garáži tenhle schovaný: https://www.hobynaradi.cz/dvoupistovy-k … 5-mar-pol/ Už jsem tady někde kdysi dával obrázky. Ale asi v těch vypnutých tématech. Jen musím sehnat silnější motor, mám jen 1,5kW a má být 2,2kW.
No ale 250L/min. není zrovna moc. S tím si asi moc nepolepšíš.
Mělo by to být zhruba stejně jako ta rychloběžka co mám teď. Ale odstraním přehřívání agregátu, větší nádoba.
Skoda, ze netlaci na 10Bar :-/.
Nevadí, na lakování a běžné práce se to stejně redukuje na asi 3 Bary
Koukal jsem a prodejcům ND na kompresory dobře j..e. Třeba elektromotor 2,2kW na 230V stál ještě před pár měsíci kolem 5000,- kč a dnes přes 10000,- kč. Asi koupím nový, ale od prodejců co prodávají přímo elektromotory. Ještě nevím který, ale zatím se mi nejvíce líbí elektromotory vybo elektric.
Pozor, musí to být typ pro rozběh do zátěže! To jest s rozběhovým spínačem. Stálá kvalita jsou třeba Siemens.
https://www.elektromotory.net/siemens/1 … 800ot.html
Editoval Zdenek11 (15-01-2022 19:18:15)
To chápu. No ty levné barevné co se prodávají na aukru apod. nechci. Siemens mám jeden v garáži, ale jen 1,5kW. Ten co jste dal je skoro 7000,- kč. To už je docela pálka. Musím udělat na nádobu nějaký držák elektromotoru a agregátu. Ten co tam je je jen na agregát co tam byl.
https://www.elektro-motor.cz/obchod/22k … -lfc90-2l/
Tento má taky 2 kondenzátory, šel by použít.
Koukal jsem na tenhle: https://www.veran.cz/eshop/jednofazove- … -230v.html nebo tenhle: https://elektromotory-vybo.cz/obchod/je … -ot-min-1/
Ten druhý se mi líbí více, připomíná mi hodně motory Siemens.
Edit: Byl jste rychlejší. Ano, ten bych bral
Editoval varok (15-01-2022 20:15:49)
Ten první odkaz ne, je pro lehký rozběh.
Děkuji, tak zkusím ten druhý. Je to taky skoro 5 tisíc, ale jak už jsem někde psal, tyhle motory starší nejdou sehnat a ty čínské nechci. A v obchodech s kompresory dát 10 za motor neznámé kvality? Ta firma vybo electrik snad vyrábí slušné motory.
Editoval varok (15-01-2022 20:31:05)
Je to bývalý MEZ, snad si drží kvalitu i dneska.
Aha, tak ten vybo elektric je bývalý MEZ Náchod? To byly výborné motory. Mají tam i 3kW, ale to už by mohl být problém s jističi. Ten 2,2kW snad bude stačit. Předělám tu nádobu, tedy přidělám nějaký držák elektromotoru a agregátu a snad to půjde. Kolik tak může mít cenu ten motor co mám v garáži? Je to 1f motor 230V, výkon 1,5kW a 2800ot./min.
Ta cena závisí od jeho stavu, a taky jestli je s odstředivým spínačem (má dva kondenzátory), nebo obyč., snad nějak kolem 1500? Plus mínus.
Ten 3kW nový bych neuvažoval, všeobecně při jištění 16A se počítá u asynchronního motoru max. 2,2 kW.
No motor vypadá jako nový, ale kupoval jsem ho před několika lety jako starší použitý. Teď si nejsem jistý, ale myslím že má jen jeden kondenzátor. Zítra ráno mrknu jak pojedu do práce. Při zapnutí motoru okamžitě naběhne na maximální otáčky, ne takový ten pomalý rozběh jak některé mívají. A ten nový koupím tedy ten 2,2kW jak jsme měli v odkazech. Děkuji za rady.
Trochu otázka mimo zvárania :
Potrebujem natrieť strechu na chalupe , na ktorej bola v minulosti použitá asfaltovo-hliníková farba .
Len že od posledného náteru ubehlo zhruba 24 rokov .
Farba je už prevažne zvetraná a keď prší tak sa uvoľňuje zo strechy .
Na zemi vidno ako ju voda pomaly splavuje dole .
Obávam sa , že ak na to položím nový náter tak všetko zlezie dole .
Vedel by niekto poradiť čo s tým ?
Strecha je dlhá 20 metrov špicatá sedlová , alebo ako sa tomu správne hovorí.
Je to pozinkovaný falcovaný plech , ktorý už je na niektorých miestach dosť skorodovaný.
Editoval m.evil (13-06-2022 16:49:53)
Brněnská firma IZOL-PLASTIK vyrábí nátěr na plechové střechy a jejich opravy. Životnost cca padesát let - osobně ověřeno. Může se dávat i na staré asfaltové nátěry, má stříbrnou barvu. Po osobních zkušenostech mohu doporučit. Nic jiného bych na starou plechovou střechu nedal.
Jenže to, co na střeše nedrží, je třeba nejprve odstranit. Jinak je jakákoliv další práce zbytečná ztráta peněz i sil.
Tak jestli se barva uvolňuje po nějakých větších kouscích ze střechy, tak to spíš nebude asfaltovohliníková barva. Asfalt v barvě na plechu drží a vždy přes léto, jak se střecha rozpálí sluncem, asfalt změkne a k plechu ještě přilne a případné praskliny se slijí. Asfaltová barva pak končí tak, že se UV zářením povrchová vrstva asfaltu degraduje a srážky potom tu degradovanou vrstvu smyjí. takže vrstva asfaltové barvy se postupně ztenčuje až úplně zmizí, ale neodlupuje se. Jedině že by někdo natřel plech klasickou barvou a až na ni dal asfaltovou barvu a odlupuje se podklald, ta klasická barva od plechu.
Jinak firma IZOL-PLASTIC vyrábí na střechy barvu Elastcom Aurel Metalic a na webových sránkách má uváděnou životnost minimálně 20 let. A u základní barvy této řady Elastcom Aurel bez kovových pignemntů je uváděná životnost 10 - 20 let.
Jestli je na střeše plech už částečně zkorodovaný, je třeba rez aspo%n trochu ošolíchat aspoň drátěným kartáčem, potom stabilizovat nátěrem odrezovačem a potom rezavá místa natřít dobrou základní barvou. Pokud se přitom neprojede skrz plech.
Pod asfaltový nátěr, třeba reflexol, by mohlo stačit přetřít stabilizovanou rez jenom černým asfaltovým lakem. U základu je problém, že musí fungovat i na tu rez a současně musí držet i na neželezných kovech, toho pozinku.
Prečítal som celé vlákno tejto témy, no buď som prehliadol, alebo to tu nie je,... a rád by som sa opýtal skúsenejších lakýrnikov.
Ešte na začiatku "demokracie" som si kúpil fungel nový pištoľ Kovofiniš RH 13 (alebo 14 ?, horná nádobka), ihla 1,4 mm. Bohužiaľ po nejakom čase som si všimol, že pištoľ mi zrejme od nova píše, teda v rozprašenom aerosole - v tom "Véčku", resp. na striekanej ploche sa stále robia viditeľné pásy a je vidno pohyby/smery pištole.
Servisná oprava pištole sa mi zrejme nebude rentovať, preto by som si chcel kúpiť nejakú novú pištoľ. Chcel by som niečo laciné, resp. kompromis medzi cenou a kvalitou. Pištoľ používam iba sporadicky, ale zas na druhej strane, aby to dokázalo urobiť aj "profesionálny" strek (kompresor mám do 8 Atp) ... Poradí mi niekto nejakú konkrétnu značku, typ pištole ???
Tentokrát jsi to popsal velice přesně a fundovaně. Ten nátěr od IZOL - PLASTIKU byl vyvinut už v padesátých letech minulého století a od roku 1970 tím mám natřenou garáž. Pořád relativně drží, tu a tam jsou už nějaké lehce ozrzlé flíčky, které opravuji výše popsaným postupem, jak popsal Radim. Taky se velice osvědčil na podběhy a spodky aut. Já bych nic jiného na plechovou střechu nepoužil.
Stránky: 1 … 12 13 14 15 16 17