SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím všechny, mám dotaz na výše uvedený typ elektrod, k čemu se dají použít, případně zda je na nějakém serveru katalog s dřívějším značením elektrod. Díky za odpovědi.
Je to bázicka obalená elektróda pre zváranie vysokolegovaných ocelí .
Když tady je dotaz na elektrody....
EB 419 Složení svarového kovu C 0.10 Cr 18 Ni 8.0 Nb 0,8 .
levně jsem je starší koupil za účelem svaření potravinářské oceli, asi 1.4301 do potravinářského prostředí.
Koupil jsem správně? Budou na rozdíl od běžné oceli při svařování nějaké speciální věci, které je třeba udělat, aby se to provedlo dobře a kvalitně?
hrd napsal(a):
Zdravím všechny, mám dotaz na výše uvedený typ elektrod, k čemu se dají použít, případně zda je na nějakém serveru katalog s dřívějším značením elektrod. Díky za odpovědi.
Jedná se o návarovou elektrodu na opravy části strojů,kterými se dopravuje hornina,tj.šnekové podavače uhlí nebo koksu v elektrárnách,zuby korečkových rypadel atd. Svar má vysokou tvrdost 850 HV.Dá se pouze brousit.
Vlastimil Kornas:
Nespletl jste si to s tvrdonávarovou elektrodou EB-519 ( Weartrode 60 ) ?
Podle složení je EB-419 obyčejný nerez stabilizovaný Niobem. Legování je na nejnižší možné úrovni aby to ještě byl nerez.
Máte někdo prosím k tomu katalogový list, nebo více info o doporučeném použití?
To vrb - Po těch 14 letech asi bude s některými tenkrát existujícími elektrodami problém.