SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
killer napsal(a):
A4Y2IQ napsal(a):
tak doba trošku pokročila a já studoval a studoval a došel k závěru, že pořídím MIG 170 Iskravar http://www.svarecky-co2.cz/svarecka-mig … ravar.html ....tím spíš, že zastoupení mají v Jablonci, kde bydlím...jak jsem psal v úvodu, potřebuji to více-méně na karosařinu...
Je to dobrá volba?Podle mě to dobrá volba není. Hořák napevno, vyměnit v tom bowden bude problém a taky výměna hořáku bude zbytečně složitá. 230 V je ještě větší zlo, prostě z jedné fáze se toho moc nevymyslí. Když už tak alespoň nějakou třífázovku s pěkným podáváním a eurokoncovkou. Nebudete toho litovat. Tohle je opravdu jen když děda potřebuje přilepit plot.
Pojem 3x400 znamená že do mašiny jdou tři fáze + PEN vodič, tyto svářečky se vyznačují lepšími svařovacími vlastnostmi a pochopitelně lepším zatěžovatelem. Je to opravdu znát
Iskravar, telwin stejně je to skoro to samý, motorek jak z merkuru trafo jak do páječky napevno hořák, jako na něčem ušetřit musej když to prodávaj do 10 000,-
Pak mi s tím příjdou na dílnu, že by to chtěli opravit a já je pošlu do pryč
/ to se pripravite o kšeft pokud podnikate.... ja sice nepodnikam ale semtam nejaka ta oprava hoby svařečky mi pod ruku prijde a opravim ji človekovi tak jak chce aby makala hodne dilu nakupuji kde se da polske aukro,OMICON trafa omni 165, usmernovače, kurebeitr další dily co jsou v nejake akci.. je zdroj dilu pro tyhle svařečky dobrý zatim se mi reklamace že by neco nefumgovalo nevratilo sam jak vite jsem si častečne upravil a vytunil svařečku einhel BT-GW 170 stou upravou funguje velice dobře dopisuji si z jednim človekem kery se dal do přestavby sveho stroje taky ma ho skoro hotovej podle meho vzoru si koupil ridící jednotku ktc 112, napajeci trafo a vše si do svařečky namontoval svařečka už pry funguje na prazdno, ale nema flašku s plynem tak uvidím jak se pochvalí. Vy ty motorky na podavačích hanite, ale musi mit určitou sílu, protože ty same se montoji do aku vrtaček maji dokonce i shodne parametry 12/24V 1A 3Fazove stroje jsou sice lepší nezatežuji vedení, ale jsou težke na přepravu a stejne pod 20 000 nic pořádneho. Na 3 faze nekoupíte i kde kera svařečka shořákem na pevno se da předelat pokud ma trochu mista v kastli vice.
Editoval alll (10-04-2010 14:52:17)
Jestli neni jeste pozde, tak tady je jeden tip, za ty stejny penize a vypada rozume http://aukro.cz/item987620087_co_svarec … ml#gallery
vkalina napsal(a):
Jestli neni jeste pozde, tak tady je jeden tip, za ty stejny penize a vypada rozume http://aukro.cz/item987620087_co_svarec … ml#gallery
To je perfektni stroj už jsem snim svaroval u kamoše dovezl si ho z polska na 1F stroj svařuje velice dobře mohu doporučit...
Tak jsem se rozhodnul, zítra si pojedu pro Iskravar Mig 170...
Už mě, slušně řečeno, nebaví dál něco hledat, vždycky někdo napíše, že svářečka je skvělá, dokonalá apod. a další, že ji viděl, že je to Čína a prakticky nepoužitelnám, na vyhození...tudíž výsledek pro mě má nulovou hodnotu...
...a co, když to nebude podle mých představ, hodím ji ze skály
Není to trhem prověřený stroj, nejspíš nějaká novinka, v takovém případě je dobré mít blízko servis, buď pojede nebo reklamace.
Nejlepší je koupit něco, s čím člověk pracoval apod. nebo si to pořádně odzkoušet u prodejce, nekupovat něco, co se mi nelíbí, jinak si člověk přidělá starosti
Editoval 1b (11-04-2010 20:47:41)
Servis mám cca 4km od domova, takže v tom problém rozhodně nebude