SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1 … 23 24 25 26 27 … 35
Ihlan: když jsem potřeboval zkrátit "plaňky" na plot (cca 60 kusů), a dodávaný doraz k pile se dá nastavit v rozmezí do cca 15 cm, tak jsem to vyřešil tak, že jsem pilu postavil k dílenský skříňce se šuplíkama a dorážel jsem ty plaňky k ní. Jeden šuplík jsem si vysunul, aby se mi neskláněly k zemi. Nebylo to na desetinu, ale pila není stroj na obrábění.
Co říkáte chlapi na Pilouse jak zvedl ceny, to už se oplatí koupit raději Bomar, Jsem tam volal a že mají nové designové rameno a o 15 mm větší rozsah. srovnávám pilu Pilous 235 plus a Bomar EasyCut 275.230 DG.
Tak pas je doma, zatim jsem ho nenahodil na pilu, jelikoz bude treba ji trosku seridit. Je nutne pas "zajet" na plnem materialu?
Je to doporučováno. Já to tak dělám. Když mám nový pás, tak s ním počkám až budu mít řezání plného. Ono je podobné jako s ruční pilkou. Když je nový plátek, tak ho snando poškodíš. Když plátek přežije počátek, tak potom vydrží neskutěčně dlouho. Mám na mysli bimetal, což je pilový pás také.
Tady je o tom něco víc:
https://aiger.cz/pilove-pasy-na-deleni-kovu.html
Editoval Famater (01-08-2021 13:21:52)
Tom, ja po nahodeni noveho pasu na svoju bomarku odrezem na pomalsej rychlosti s 50mm plnej gulatiny dva tenke platky, s cim ozubenie pasu velmi velmi mierne otupim aby mi pas vydrzal dlhsie rezat....
Tak mi dorazily pasy Simonds, proti tomu, co jsem mel predtim od Karase (objednano s pilou - "STARRETT Intenss PRO-DIE s unikátní technologií", at uz to znamena cokoliv) to ocel zere tak dvakrat rychleji, ovsem taky dela dvojnasobny kraval. (pila Gude MBS 125V)
Na Gude MBS 125V jsem koupil sadu pásů od Wikuse. Jeden z pásů po čase prasknul ve sváru. Wikus na své náklady pás odvezl a po dvou dnech přívezl opravený zpět. Za to mu budiž chvála. Chybou byla struska ve sváru, neviditelná pouhým okem. Uvidím jak dlouho vydrží opravený pás a ty ostatní.
Nemáte nějaké srovnání mezi Wikus a Simonds pásy co se týče výdrže a ceny? Wikus je 2x tak drahý co Simonds, tak by měl 2x tak dlouho vydržet aby to bylo pro domácí použití výhodný. Případně, proč nejčastěji měníte pásy? Na prasknutí ve sváru, prasknutí mimo svár nebo otupení zubů?
Editoval Charon (04-09-2021 12:53:06)
Ten prvni (soucast pily) postupne ztracel zuby a pak prasknul. Druhy (ten STARRETT) prasknul (asi ve svaru) pomerne brzy a jeste zubaty, tak z nej asi budou platky do pilky na zelezo No a treti je ted ten Simonds, tak doufam, ze nejaky cas vydrzi.
Prasknutí pásu ve sváru při jinak ostrém pásu je na reklamaci.
alebo sa treba otocit na ineho dodavatela pasov....
Písal som to tu mnoho krát, neustále praskanie pásov EBERLE vyriešilo výmenu za pásy M.K. MORSE
Eberle praskali či vo zvare, alebo hocikde po obvode, praskliny každých 10cm.
Z Eberle bola skúsenosť tak 6 rokov a posledné 4 roky berieme stále M.K. MORSE a ja si ani nepamätám že by nejaký praskol, vždy vyhadzujeme pre opotrebenie
Chvílku sme mali aj pásy BAHCO, ale to bola len jedna objednávka asi 5ks ale tam si už ani nespomínam aké boli
rcp napsal(a):
Tom_ napsal(a):
Poptal jsem jednoho clena na cnc foru co to prodava, tak uvidime.
naco CNC forum - vsak ten "clen" je aj tu
http://www.svarforum.cz/forum/profile.php?id=9149
takhle mne propíchnout :-)
Charon napsal(a):
Nemáte nějaké srovnání mezi Wikus a Simonds pásy co se týče výdrže a ceny?
ono to není jenom o značce, protože když vezmeš náš třeba EPIC GP na něco XY s ***mm v průměru, tak ti může oproti Wikusu XY vydržet polovinu ale stejně tak jako dvonásobek oproti Wikusu YZ
je to dost o správném výběru geometrie a velikosti zubu. S Wikusem se často srovnává především proto, že mají ze všech značek asi nejširší sortiment (a v něm bohužel i modely které jsou sice levné, ale jsou to hrozné sajrajty co jim jenom kazí jméno)
každopádně cena a životnost není v přímé úměře, ano většinou dražší pás vydrží déle, ale dvojnásobek to fakt nebývá
Editoval ypres.bass (05-12-2021 19:51:18)
Na ty levne cinske pily co tady vetsina ma, je asi lepsi pouzit levnejsi wikus, ktery kdyz zkurvis, tak te to nebude tak kašlat jako kdyz si zkurvis simondse
Editoval Tom_ (21-12-2021 11:05:23)
Tak to nieje pravda. Ja som zvolil taktiku lepšieho pásu v slabšej píle a som celkom spokojný. Pri kombinácii zlá píla a zlý pás, rastie pravdepodobnosť poškodenia exponenciálne.
Měl jsem pásy od Wikusu, teď mám (testuju) pásy od Simondse. Ty Simondsy se mi zdaj o něco lepší, minimálně maj lepší chod. Nicméně jeden je už trochu načatej ve sváru. Jelikož mám tři různé hrubosti a podle materiálu je prohazuju, tak se mi asi nepodaří prasknout ten pás ve sváru v záruční době. Jsem zvědav, jak se na to Y.B. bude tvářit, až jim to pošlu k reklamaci ....
Pafik a co máš za pilu?
Ludia písal som to tu asi 300x menili sme asi tri značky pásov v práci a praskali všetky okrem pásov MK Morse na ktorých fičíme už asi 5 rokov
A ako čítam stále má niekto potrebu skúšať a trápiť sa...
Čo vás k tomu vedie?
Ani jeden krát som tu nečítal (nechodím tu pravidelne), že by niekto aspon skúsil a pridal skúsenosť...
Aby si nepovedal. Používal som Wikus a po konzultácii v jednej strojárskej firme čo má aj predaj hutného materiálu som prešiel na Morse. Od vtedy bez problémov.
Jako dalsi pas vyzkousim MK Morse, jak to vchazi cenove oproti simondsu a wikusu? Diky
Tom_ napsal(a):
Jako dalsi pas vyzkousim MK Morse, jak to vchazi cenove oproti simondsu a wikusu? Diky
podle toho od koho ho koupíš - pokud vím, mají tady dvě zastoupení
pat napsal(a):
Pafik a co máš za pilu?
BS-128 xyz, písmena si nepamatuju. Koukám, jak hrozně to šlo všechno nahoru; zaplať pr..l, že už jsem (skoro) všechno nakoupil....
Skoro je pro sichr, doufám, že mám všechny stroje, který kdy budu potřebovat.
Pafíku to si říkám také. Ale nevím, jestli mě budou k něčemu, jestli dostanu povolení na ně odebírat elektřinu. Pamatuji se, že děda dostal povolení mlátit obilí od 1hod do 3 hod. v noci. Pravda je ale, že nebyl v JZD.
Famater napsal(a):
Pafíku to si říkám také. Ale nevím, jestli mě budou k něčemu, jestli dostanu povolení na ně odebírat elektřinu. Pamatuji se, že děda dostal povolení mlátit obilí od 1hod do 3 hod. v noci. Pravda je ale, že nebyl v JZD.
Tak to je špatný; já taky nejsem v JZD .....
Ivko - Morse môže byť dobrý, ale pokial neuvedieš presný typ pásu, počet zubov k jednotlivým hrúbkam materiálov ktoré režeš a hlavne kde si ten pás kúpil a snáď aj to kto a kde ten pás zváral (iniciálky), tak je chválenie pásu zbytočné. Sú to faktory ktoré len dokopy dávajú relevantný výsledok. Taktiež typ píly na ktorej to prevádzkuješ je dôležitý. Preto prosím uveď všetky podrobnosti. Ak si ich už dával, daj ich tu znova. Sú ľudia ktorí neradi experimentujú a ak majú prijatelnú životnosť pásu, viac neriešia.
Ja som tiež uvažoval o Morse, ale nemal som referencie o distribútorovi u nás, preto som sa rozhodol ako som sa rozhodol.
S kvalitou to vidím takto: Ak napr. firma má priemerné pásy a vsadí na dobrú zváračku, tak má relatívne vyhraté. Ak prasknú skôr mimo zvaru, dá sa to zvaliť na nesprávne používanie, či nekvalitnú pílu. Ak sa urobí dobre marketing, pásy sa predávajú samé a každý je spokojný. Ale každý výrobca má viac druhov pásov, takže aj volba kvality pásu je na každom z vás, tu však vstupuje faktor ceny. A nakoniec používateľ radšej kúpi viac lacnejších pásov, lebo sa pri píle strieda hocikto a môže nový pás zničiť vlastnou blbosťou do 2 minút.
Stránky: 1 … 23 24 25 26 27 … 35