SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravim!
Mám dotaz: Neměl by někdo kontakt na někoho, kdo by dokázal převinout (či jinak opravit) trafo na Compact 250? Loni nám v dílně (v půjčené svářečce) kleklo, nakonec jsme ho nechali vyměnit za trafo z Compactu 268, ale to původní stále mám... Vzhledem k tomu, že to původní trafo dost lidí chválí a mě se teď naskytla možnost koupit za levný peníz vrak Compactu 250 (který je kompletní až právě na trafo), uvažuju, pokud by šlo trafo převinout, poskládat ty zbytky dohromady a mít tak novou funkční svářečku. Otázka je, jestli to s převinutím nevyjde dráž, než koupě úplně nové svářečky s podobnými parametry (Compact 268, OMI 245, OMI 256, KIT 309, atd...)
Dík za názor...
Kontakt bohužel nemám, ale určitě by se několik firem najít mělo. Nemyslím si, že převinutí bude dražší než nová svářečka, ale myslím si, že převinutí bude dražší (nebo podobně drahé) jako nové trafo z jiného stroje. Zkusil bych poptat cenu traf z C268, nebo z OMI256. Určitě to bude shůdnější cesta. Ale už to holt nebude C250. To byla skvělá mašina.
Dneprstein
skús kontaktovať túto firmu www.elsim.sk
ak dobre viem oni navýjají Compacty pre ETP
admin napsal(a):
Kontakt bohužel nemám, ale určitě by se několik firem najít mělo. Nemyslím si, že převinutí bude dražší než nová svářečka, ale myslím si, že převinutí bude dražší (nebo podobně drahé) jako nové trafo z jiného stroje. Zkusil bych poptat cenu traf z C268, nebo z OMI256. Určitě to bude shůdnější cesta. Ale už to holt nebude C250. To byla skvělá mašina.
nove trafo z omni 245je nejblíže stoji kolem 7500,- s dph http://www.gamasvar.cz/1975-trafa-a-tlu … -245a-3f-/ tohle bude nej přešneji podobne jeste asu budete muset koupit prepínač svařovacich stupnu nevim kolik melo odbocek puvodni trafo a nevim kolik odboček ma to trafo omni ale mislím, že jich bude asi 10 .
arno napsal(a):
Dneprstein
skús kontaktovať túto firmu www.elsim.sk
ak dobre viem oni navýjají Compacty pre ETP
To vypadá rozumně. Kontaktoval jsem i ETP a prý by to šlo dát dohromady i přes ně (nevím za kolik). Záleží na tom, kde přesně se to šluslo a co všechno by se muselo měnit. - Každopádně vyzkoušim. Dík!
admin napsal(a):
Právě, že tu 250 všichni chválí, zejména to trafo. U té první jsme ho nahradili tou 268, protože nám za opravu řekli děsnou pálku, ale pokud by to šlo rozumně uvést do původního stavu...
alll napsal(a):
admin napsal(a):
nove trafo z omni 245je nejblíže stoji kolem 7500,- s dph http://www.gamasvar.cz/1975-trafa-a-tlu … -245a-3f-/ tohle bude nej přešneji podobne jeste asu budete muset koupit prepínač svařovacich stupnu nevim kolik melo odbocek puvodni trafo a nevim kolik odboček ma to trafo omni ale mislím, že jich bude asi 10 .
Původní C250 měl stupňů 12. To trafo teď prý dávají u ETP do Compactů 344...
Zdravim vsetkych na fore.
Opravujem prave kamaratovi compact 250. Zhorelo zopar suciastok na doske,...
Nemate niekto schemu dosky, pripadne celu dokumentaciu??
,vopred dakujem!
COMPACT 250 mig-mag
Ta moja doska je o nieco ina, ale nieje to verzia s digitalom.
Momentalne som nasiel este prerazeny T1 KC 635.Uz som menil TY1 KT 201, nahradeny TIC 106M, ZD19 9V1 a D16 nejaka bezna-usmernovacia.To pri poslednej poruche.Ta sa prejavovala tak, ze motor podavaca stale bezal.
Na fotkach chyba T1,.. relatko je na drotoch, cez konektor, aby sa dalo jednoducho menit.Casto sa kazilo, a nahradil som ho inym.
Zopar kondenzatorov som tiez uz menil, pri predchadzajucich opravach.Aj cesticky na plosnom spoji su poprepajane,...
Tiez D1 nieje povodna, namiesto KY253 je tam BY550.
Pripajam tiez schemu kabelaze, kreslil som to pre seba,... mozno to dakomu pomoze.
Nemate niekto schemu dosky COMPACT 250 ?
Editoval havrann (31-03-2013 22:29:20)
No a proč si neobkreslíš i desku se součástkami ? Když jsi v ráži a chceš ušetřit , což ti chválím .