SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
moze mi niekto pomoct z vyberom zvaracky? aky mate nazor na esab origo mig 170 kvalita a cena alebo mam zhanat nieco ine? dakujem
Esab je značka ktera ma zvuk.... mel jsem esab svarečku v praci 15 let starou pry ani jedina zavada tak že mohu doporučit pokud chcete koupit, unas je hodne draha pokud mate auto vydal bych se koupit tuto znacku do polska je tam o kus levnejší než u nas spousta firem tyto svarečky servisuje i pro velke firmy.
mam ju moznost kupit zhruba za nejakych 700 e je nova a asi v tej cenovej relacii nic ine nenajdem myslim pomer kvalitu a cenu aj ked povodne som chcel investovat 1000e ak mi viete poradit nieco insie tak budem rad nemam sice moc skusenosti zo zvarackami CO a neni su mi jasne niektore veci ako napr ci je nejaky vyznam co sa tyka pridavania amperov v polohach alebo ci je lepsie ked ma pridavanie potenciometrom ako zvaracka na zvaranie el oblukom
běžne svarečky co2 maji stupnici třeba 1až 10 tam jsou už v zakladu navoleny AMPERY a podle to toho jak hoří oblouk přidavate na posuvu dratu ampery se volí podle síly svařovaneho materialu existuji nato tabulky podle kterych nastavite ampery a posuv dratu a podle to ho jak to svařuje si jemne dolatite posuv dratu budto pridate na posuvu nebo uberete tod vše... zbytek najdete na svarforu jak nebo co....
Esab měl velice kvalitní stroje, např. esab comp 400, bohužel dnes je to horší a hlavně v oblasti menších strojů, servis je bídný, poohlídl bych se spíš po omi, případně alfa in .
All, to nie sú ampery, to sú volty, Cočka sú napaťové zdroje
moc sa v tom nevyznam ale dakujem za opravenie mozte mi niekto poradit pripadne inu zvaracku? alebo co bi mala mat taka kvalitnejsia zvaracka?
Ono nejvíc záleží, co budeš vařit, jestli upřednostníš raději 230V nebo 3x400V, jaký materiál, sílu (hrůbku), jestli jen ocel nebo hliník apod., pak se dá poradit
co sa tyka napajania je mi to v podstate jedno ci 220 alebo380 samozrejme ak to nezalezi na kvalite zvarania material len ocel na hlinik a nerez mam tig a co sa tyka hrubky tak max 1cm ale skor to budu hrubky okolo 5mm ak bude hrubsie tak pouzijem elektrodu
U esabu 170A na 10mm materiál bych si nechal zajít chuť, ikdyž za 700€ stojí za úvahu.
Je důležitý, aby měl vše, co budeš potřebovat, tedy €-koncovku na hořák, možnost sehnat potřebné kladky podle průměru drátu, bylo by dobré možnost seřídit dohoření drátu a to na základ stačí, dálkové ovládání pro mig/mag je nejlepší na hořáku (další 2 tlačítka pro posuv - např.kit processor, případně potenciometr - jako migatronic), ale to bývá jiná cena. pro dlouhé sváry je výhoda přepínač 2t/4t, a samozřejmě musí dobře vařit, takže odzkoušet