SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
tak abyste tu nebyli ochuzeni, abyste nerikali ze jinam jsem to dal a vam tady ne, tak sledujte, jakou krasu jsem si poridil do dilny
a pak jeste video z první opravy vrtačky. původně to melo být jen čištění, kabel, vidlice a pružina, nakonec to byly i ložiska ve vřeteni a přeměření házivosti
Daj dolu hlavu a zbehni si do obchodu pre klucik (ja som kupil taky 4 kluciky na jednom a ani jeden nesedel na NAREX )
alebo ju vymen za novu nestoji to vela...
a mozno keby si chcel tak bez klucika aj ked ja by som odporucil s klucikom ta ide dotiahnut do mrtva
aj lahsie povolit ako tie co klucik nemaju
cakam kedy vymenis ten bakelitak za 2 tlacitkovy vypinac
este stale mas flek na lis a ohybacku ? az potom mozes pani domacej tvrdit ze uz mas vsetko
neprezradis kolko si za tu V13 dal ? a kde si ju vynuchal lebo zebraka si nasiel delicku V13 no...
mas proste dobry nos
Jedna vec ... clovek musi mat kopu naradia aby nieco opravil a ty mi toto potvrdzujes.. stale nieco dokupujes
a keby si nemal sustruh a zvaracku tak si na kolene nepomozes....
tu prerazenu hlavu asi nebudes jediny co to takto spravil clovek sa uci na svojich chybach najlepsie
dobra rada pride vzdy az ked je neskoro tiez by som to asi urazil
Editoval ihlan (20-06-2020 14:29:44)
Víš, Klimbíku, ochuzeni bychom byli, kdyby tvoje video něco přineslo. Kdybys v něm nějaký problém skutečně vyřešil. Jak se kartáčuje to snad zná každý. Doporučil bych ti tu upínací desku neleštit, ale vzít třeba vibrační brusku a lehce srovnat povrch. Bohužel, takto se mi to jeví spíš jako exhibice, nebo potvrzení toho co napsal Bourač.
Famater otom bude dalsi diel ako na Strigonovi zrovnava V13tkovu dosku naco tu Frezku ma ?
Sak ho tolko nebruste sak preto chodi pre rozumy na CNC forum a tu dava len link na video hihihi
Minule som nadabil ako si Klimbik vyrabal ocenenie (Jútub hrzdavy gombik) hihihi
https://www.youtube.com/watch?v=xz5k49sEZnk
Kto nevie co to je tak
https://cs.wikipedia.org/wiki/Autorské_ocenění_YouTube
Editoval ihlan (20-06-2020 12:59:00)
ale co aspon nieco robi,nie ako mumaci co tu chodia po rady typu aky mam kupit srobik a podobne kraviny co vie aj priemerne inteligentny 10r cigos z osady...
Editoval pavol.sk (21-06-2020 20:56:19)
Mně třeba zajímala ta dělička co pak se dozvíš jak dopadla?
na Klimbikovo odkazy jsem přestal klikat záhy po jeho registraci zde. Má to 0,- informační hodnotu.
Neodsuzuji Klimbikovo nadšení pro kutění ale odkazy mají jediný účel - příjem z reklam google.
Nic proti, každej potřebuje jíst.
Kdyby někdo z místních seriozních přispěvovatelů potřeboval ocelové trubky průměry 34, 48, 60mm se stěnou 3.2mm tak mám za 10Kč/kg.
Editoval bourač (21-06-2020 10:45:06)
Kdybys nebydlel tak blbě daleko ....
pafiku já nebydlím blbě, naopak. Podlahovka, krb, dlažba, tapety, výtah, terasa, pergola. 2 koupelny, 3 záchody.
Na zahradě sklad leteckých motorů atd. atp.
dobře. Bydlíš luxusně, ale kua daleko
Ja si vždy hovorím, že nebudem klikať a pozerať klimbikové videa. Ale z času na čas poruším svoje predsavzatie. Väčšinou len musím točiť hlavou, nakoľko veľmi na iritujú dve základné tézy. Jeho časté slovné spojenie „musí to byť pekné, musí to nejako vyzerať, ...“ namiesto toho, aby sa zameral na základnú primárnu vlastnosť a tou je funkčnosť a presnosť stroja. Druhou tézou môjho subjektívneho pohľadu je to, že sa púšťa do vecí o ktorých veľa nevie (aj si to prizná – všetka česť), respektíve vo videách prezentuje postupy, ktoré by ako kutil nemal radšej ani prezentovať verejne. Teda pokiaľ by ich neoznačil ako „Pat a Mat“. Púšťa sa napr. do montáže rozvádzača, bez potrebného vzdelania, platnej vyhlášky, či dlhoročnej praxe. Osobne si myslím, že pri všetkom sú najdôležitejšie skúsenosti (prax). Človek, ktorý 20-30 rokov (alebo pár rokov denne) zvára môže hovoriť (tvoriť videá) o zváraní, človek, ktorý roky opravuje stroje, ktoré pozná do poslednej skrutky vrátane ich možných porúch a „zádrheľov“ môže hovoriť (tvoriť videá) o renováciách i opravách, atď. Renovácia strojov jednoducho nie je o ich vzhľade. Starí klasici hovorievajú, že ukáž mi tvoju dielňu a ja ti poviem, čo si zač. Nad upratanou, skrášlenou dielňou vždy krútili nosom..
A keď napíšem svoj postoj, tak ma dotyčný pán zaradí hneď medzi „hejterov“. Priznám sa, že po prvý krát som si musel pozrieť v slovníku, že čo ten výraz vôbec znamená. Nemyslím si, že ide o „hejtovanie“, podľa mňa ide iba o rýdzu objektívnu a opodstatnenú kritiku. Dnes sa zabúda na to, že byť kutilom, značí mať rozhľad, skúsenosti, odhodlanie a kreativitu. Asi som staromódny, ale správny český kutil si v minulosti postavil všetko sám - od kosačky, cez traktor, kompresor, stojanovú vŕtačku, uhlovú brúsku, miešačku, prezúvak na kolesá, až po zosilňovač, rádioprijímač atď.. Preveliká škoda, že v tej dobe nebol youtube, to by boli teda iné videa :-)
Na druhej strane Klimbik sa snaží, niektoré časti videí sú výborné, ukazuje aj to, čo sa mu nepodarilo. Avšak... toto všetko píšem z jedného dôvodu. Aj keď pán Klimbik robí rôzne veci, vždy, teda skoro vždy rozmýšľa hlavou skôr než sa pustí do práce, dáva si pozor. Avšak zabúda na to, že poslednú dobu je stále viac ľudí, ktorý si pozrú video na youtube a bez rozmyslu, štýlom „hrrrr-hrrrr“ sa púšťajú do vecí o ktorých ani len netušia, aké riziká môžu priniesť. Všetky tieto aspekty prinášajú to, že z tradičného Českého kutila, ktorý bol vzorom ľudskej vynaliezavosti sa pomaličky začína stávať hanlivé označenie.. Týchto pár viet píšem v tom duchu, že rozumná kritika inteligentného človeka posunie vpred a hlupáka urazí!
PS: Pán bourač, škoda že bývate tak ďaleko, asi by som bol u Vás každý mesiac pre materiál. A tá zmienka o leteckých motoroch.. hneď sa mi srdce rozbušilo :-)
Ze zijeme v ,,Klimbikovej ,, dobe a nas parlament je toho tiez prikladom Kadernik riadi skolstvo alebo lesnik riadi nemocnicu ci stbak-kuric riadi ministerstvo zivotneho prostredia a ....... ,ze sami odbornici a moralny upadok spolocnosti tak Klimbik len zapada sa etabloval v tychto casoch
fuuuj politika sem nepatriiii..... ani sa nepochvalil......
PS: babiku si kde zabudol
jarinox: diky za prispevek.
myslim ze dnesni video se ti bude konecne libit. temer zadna vzhledova vec, vse funkcni!
Clovek nemoze preskocit obligatnych 15min lebo ten previt spravil 14min video
v case 1:41 je fixka modra co je to za fixku ked uz nechces odpisat na email tak hadam tu sa priznas...
aj ta ceruzka - to je origo s hrotom na rysovanie nemas link na eshop?
Ja som nieco nasiel fixka + tuzka ale ty mas inu
Editoval ihlan (24-06-2020 21:58:24)
Ale jo máte pravdu Bourač, Famater, na druhou stranu je to Kimbíkova bastlírna a ne CNC forum.
Informační hodnotu pro zámečníky, svářeče, strojní mechaniky což je tady většina z nás to asi opravdu nemá ale na jůťůbu prodáš všechno !
Pořád lepší, jak Fejsbůůůk : )))
Klimbíku : tvoje videa se mně líbí, takže k výrobě branky, ten zadlab. zámek má dva vložkou zámku ovládaný elementy a to střelku zámku (skosená)
a závoru, ale asi to je fuk, pochybuju, že to ti týpci tam ocení .....
toto mam doma v pivnici https://www.uni-max.sk/produkty-sk/vyba … -avtorucka
a v dielni zas toto https://www.uni-max.sk/produkty-sk/vyba … vacia-ihla
ten jamkar je pouzitelny len na "drevo",na znacenie do zeleza je strasne slabucky
Mam obyc centrofix, lihovy fix od firmy centropen, lze pouzit jakykoliv lihovy. Skrabak (scriber) mam z ali, za par dolaru. Udelam video cina5 a dam ho tam
Jednoduchsie by bolo napisat Centropen 8566 a napr 2 za cenu jednej ako robit video
ale co uz nejaku liehovu mam doma akurt nie taku siroku skusim stym namazat..
Toto neodporucam ma to velmi tenky priemer a horsie sa to drzi v rukach ako tie pera co ma klimbik
Editoval ihlan (26-06-2020 17:45:36)