SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den,
prosím o každou radu nebo info, kde a jak a co -) Vybavuji novou dílnu na lehčí zámečnické práce a hned jsem narazil ze začátku... Měl jsem představu o kvalitním, velmi robustním (téžkém) ponku z litiny. Littina jak tady dobře asi všichni víte, dobře vede proud a nelepí se na ni kuličky a návarky.
No tak jsem začal zhánět litinovou plotnu 1,5m x 3m x60mm, volal jsem do Ferony. Unionocel, Foinia atd. asi ještě do dalších 10firem a nikde ani kousek zájmu nebo pomoci někam nasměrovat. Nejčastěji bylo velké překvapení, že ještě nekdo chce litinu a ještě jen jeden kus.
Nevíte náhodou co s tím, ty děrované ponky co jsou na netu všude mi nějak neoslovili.
Děkuji za každou dobrou radu.
Ty děrovaný ponky máme v práci, svářeči si je dost chválí maj k nim i příslušenství nejdřív se koupily dva na zkoušku a po cca roce hádání se vybavily obě dílny Já sice nesvářím jen doma venku a uvažuji o nějakým mobilním co vytáhnu z kůlny a zas zastrčím zpět Mám málo místa
Jinak litinovou desku o týhle velikosti asi těžko seženeš něco mají zde ale cena ?
https://www.strojesvoboda.cz/katalog.ph … =0&o=1
Editoval Carls (01-12-2019 12:59:32)
Bazos - kupis aj s drazkami
https://stroje.bazos.cz/inzeraty/litinova-deska/
A toho derovameho stolu by som sa nebal
Editoval rcp (01-12-2019 14:05:42)
no jo ale kterou?
Osobně bych koupil ten originál stul s dírami a přípravky na svařování ,tenhle typ máme v práci http://www.svarovacistoly.cz/cenik
cenově to vyjde líp jak ta deska je to lehčí a možnosti upínek kostek a pod.
Editoval Carls (01-12-2019 18:49:33)
No vidíš to a já bych raději tu litinu a to vařím třicet let. Je to opravdu masa materiálu a je stabilně rovná že se neprohne ani po velkém tlaku. Používal jsem něco podobného jak jsem dělal ve OZ 025 Nový Jičín
Tie dierovane by som tiez pozeral na bazosi
https://www.bazos.cz/search.php?hledat= … amp;order=
Vychadzaju lacnejsie, ale treba si dat pozor, aby to nebol nejaky vykruteny zmetek
Nieco ma aj poliak na allegre, ked som mu cca pred 2-rokmi pisal, tak za 700 zlotych to (3000x1500) vedel aj doviest SK/CZ
Pat: liatina je fajn, ale ta manipulacia s tym liatinovym stolom!!!
Na bezne veci ten dierovany a podobne lahsie stoly s prehladom stacia.
Editoval rcp (01-12-2019 16:29:20)
Tak já se zase tak moc nestěhuji
Jirko tak to je ponk skutečně stabilní a mobilní,jen při svařování na něm bacha na hadice od hydrauliky aby ti nesedl na klín.....
Bourači............ no ten by se mi líbil
Ta ještěrka je vo výbave k tomu stolu ?
Do každé garáže kočka , Stahl já mám na 2 tuny
Ládes napsal(a):
aby ti nesedl na klín.....
žádný strachy Vláďo, už je v PRC. Vážila 1tunu a chtěl sem 10/Kč/kg. Nikdo mi je nedal.
bourač napsal(a):
žádný strachy Vláďo, už je v PRC. .....
"zluty Tony" nakupuje aj u teba?
Editoval rcp (01-12-2019 19:38:50)
Zdravím a děkuji všem za příspěvky a rady. Trochu se stydím, že z toho bazose jste vytáhli hned několik odkazů na ty litinový plotny. A já si myslel, že to mám pod kontrolou vše co tam je...:-)) Škoda tý desky od Bourače, taky bych bral hned. No dám tomu ještě chvilku času (dlouhý zimní večery u pc) a možná z toho vyleze na jaře ta děrovaná deska. Tam mi vadí, že je to docela slabota ta 12mm, 15mm deska (možná jen mylná doměnka). Aby to bylo stabilní, přece jen ponk co má v dílně svoje místo a není potřeba s ním často hýbat, tak klidně může mít 2t,3t...
Ještě jednou díky pánové
jao napsal(a):
Ta ještěrka je vo výbave k tomu stolu ?
To jsou přece kolečka kvůli mobilitě....Je libo pracovat venku na sluníčku?Šup ven.Zátáhlo se a začalo "chcát"?Kein problém.....
...ahoj...ta deska v Paličově odkazu má asi víc...máme jí s kolegama v dílně,na hliníkových kolech a je to tak,jak napsal Ládes,kdykoliv se může posunout kamkoliv...
Ta deska od Pavel 80 má dost přes tunu. To bude docela zajímavé stěhování.
jirkati napsal(a):
Ta deska od Pavel 80 má dost přes tunu. To bude docela zajímavé stěhování.
Já jsem to odhadl na půl tuny. 230x60x7 cm (ale zespod je odlehčená, cca 2,5 cm do hloubky) x 7,8g/cm3.
Spíš mi vychází naprosto nesmyslná ta cena. Půl tuny železa je za řekněmež, ať nežeru, 2 tisíce. On chce víc než 10x tolik, a to se neví, jak moc je ten stůl prohnutej. Aby měl ještě nějakou přesnost.
Tady na tom Bazarošu se mi zdá že každý jen zkouší i na Facebooku je něco podobného a také jsou tam dobré úlety od réality. Bourač měl dobrou desku ale byl moc daleko.
Pat - když vidím ty podivné ceny na bazarech tak ani 300 km při slušné ceně není moc, vždyť je to max. 1500 Kč za benzín a to se vyplatí, jak říká jeden televizní reklamový klaun.
No nevím asi by jsi to musel přepočítat ,bo na takovou desku nemužeš nějakou Felicii. Ale máš pravdu ,kdy by to člověk opravdu chtěl tak si to pořeší. Tak já mám desku 1700x1700x20 tak zase člověk nemůže mít vše