SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý deň prajem, už celý rok sa pohrávam s myšlienkou kúpiť si CO2. Doteraz používam elektródovú zváračku WTU 250 s ktorou som spokojný, ale hladám všestrannú mašinku ktorá pozvára rôzne druhy materiálov a hrúbok od plechov, jokle, hrubostenné trubky, hrubý materiál 1, 2, 3 ....cm. Nemám žiadne skúsennosti s céočkami preto hľadám odbornú radu. Dosť si tu pochvalujete céočky zn. ISKRAVAR.
to si budete muset koupit iskavar ale profi zdroj svařovani materialu do 30 milimetru nato jsou uspusobeny zdroje kolem 500 A
all, má pravdu 1,2,3....cm, to už vyžaduje nejaký ten výkon 400-500A a to sú už pálky pri 1000-2000Eur
pravda, pozeral som na 400 A tá vychádza okolo 2.000 éčok, zrejme som si neuvedomil výkon a cena. Čo taká 193 iskravar aké má možnosti ?
iskavar 193 ma max 190 A to je malo jeto spíše hoby mašina s tech lepších na 400 až 500 amper bych se podíval po nejakych tady na svar foru v rubrice bazar kde mužete koupit za slušnou cenu profi zdroj.
Našiel som tam PP 315,21 máte s ňou skúsennosť
to bude akorat mašina pro vas.
Je skvělá do té doby, než se pokazí elektronika a té tam je spousta, za mě takovej krám nebrat, málokdo to dokáže ještě opravit
Zkuste se podívat na nabídku strojů alfa in. Nejvíce se mi líbí CHOPPERY. Ván by stačil i ten 300 A .
Z alfa in sa mi páči ALF 400 HD za 34.900 , poobzeral som sa aj po iných čo taký ISKRAVAR 400/4 za rovnakú cenu alebo asi top u mňa OMI 385 za 27. 100. Čo vy na to ?
S omi určitě nešlápneš vedle, ikdyž svařovat 20-30mm plechy (trvale) chce spíš 600A vodníka a pořádný rukavice
1b napsal(a):
S omi určitě nešlápneš vedle, ikdyž svařovat 20-30mm plechy (trvale) chce spíš 600A vodníka a pořádný rukavice
Presne tak kupoval bych svařečku poradnej stroj ktery bude mit servis dase říct teměř za rohem. a hlavne vodnika....
Do jaké výroby se chystáte? 30 mm je opravdu dost :-)
Podla prveho prispevku to bude asi na domace kutenie masinu o 500 - 600A asi bude doma aj sranda zapnut... :-)
To aby mel hlavní jistič o vykonu 65 A a u svarečky minimalne 32A aby to udrzel vychazím tak jak jsme to meli na dilně v byvalé praci.
Páni, asi zostanem pri omi, tie hrubé plechy úprimne, mi asi neprídu tak skoro pod ruku. Nechcem tolko investovať a bude to nevyužité. Len chcem vedieť Váš názor aká je omi kvalita. Dík
i slabším strojem se da zavarit silny plech o sile 2-2.5 cm musi se nabrousit pul večko a zavarit na nekolik vrstev aby to bylo dokonale provařeno.
S tím Iskravarem se dá vařit baj voko tak do 7-8mm tloušťky.To že tím jdou i silnější kusy metodou popsanou výše je fakt,před časem jsem takhle lepil trojnásobnou tloušťku maxima svářečky a drží to fest,jen to je zdlouhavější.Taky jsem zastáncem "rozumného naddimenzování" výkonu stroje.