SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
no neviem ci bolo rozumne ich teraz predavat...mozno ich budes za dva tri mesiace potrebovat sam...alebo si mohol pockat a predat ich neskor
aj zubari z košic mi telefonovali/ títo ludia su uplne mimo, že pošlu peniaze na učet...čo su nahlavu? ved ked chcem niečo kupit cez bazoš tak poviem idem pre to a hned...uplny somari, ako by sa asi zubar ksichtil keby si mu povedal pošlem ti za opravu zuba peniaze na učet...??? /
...ludia prišli aj 200km pre masku a respiratori...asi som to lacno daval alebo sa velmi boja, aj ja sa bojim tak sedim doma ...
ja použivam polmasku, a par kusov som si nechal, predpokladam že čoskoro už budu,a ja aj tak nikde nechodim som zavrety doma v dielni robim si pasovu brusku a hram sa tu
Editoval tarzan (17-03-2020 23:11:46)
Zajímalo by mě, když vezmu tu takzvanou jednorázovou zelenou lékařskou roušku a strčím ji do sáčku a pak dám bajvoko na pět minut do mikrovlnky tak bych ji tím mohl dokonale zesterilizovat a použít znovu ne? když jich nemám.
Je dost možné, že ti v MV vzplane. Víš to?
nebolo by lepšie do elektrickej truby na 5minut pri 100stupnoch? vraj ho teplo zabija
nellospeed napsal(a):
Zajímalo by mě, když vezmu tu takzvanou jednorázovou zelenou lékařskou roušku a strčím ji do sáčku a pak dám bajvoko na pět minut do mikrovlnky tak bych ji tím mohl dokonale zesterilizovat a použít znovu ne? když jich nemám.
a co tak UV lampa je to bez komplikacii akurat gumicka popraska alebo germicidne UV-C rozbita banka
ti co robia plosaky doma maju nechtove UV maju UV-A/B inak 100 myslim nestaci na sterilizaciu aj ked
sterilizujes vodu tak to valis viac a 10-15min v afrike... takze tak teplota rozbija bielkoviny a to je princip likvidacie.
mozno blbost, ale co mraznicka?
Tady jse takové shrnutí poznatků a doporučení od doktorů z Bulovky:
https://www.lidovky.cz/relax/veda/velky … _domov_ele
rcp napsal(a):
mozno blbost, ale co mraznicka?
Ty máš v mrazničce teplotu blížící se absolutní nule?
Viry snášej nízkou teplotu velmi dobře, na viry musíš s vysokou. Tu mikrovlnku, tu by šlo použít, ale měla by se rouška předtím namočit, aby bylo čemu zvyšovat teplotu. Pokud bavlna neobsahuje vlhkost, tak se neohřeje. Do trouby by to taky šlo vrazit, nebo do lékařského sterilizátoru. Tam se to ohřívá prostředím (vzduchem).
Roušku by mělo stačit přežehlit, já jsem na to ještě stříknul trochu Sava v rozprašovači
V odkazu co jsem dal se píše i o tomhle.
parný čistič alebo naparovacia žehlička? Ja som chcel doma niečo pobrusit a že sa poobzerám po respirátoroch. Všetko vykradnuté absolutne. Kamarát predáva náradie,a že respirátor ani kus nikde. Vie splašit len od nejakého bastarda,čo predáva kus za 9€-podotýkam FFP1-zíkladný druh bez ventila !!!!
jees napsal(a):
Roušku by mělo stačit přežehlit, já jsem na to ještě stříknul trochu Sava v rozprašovači
Ještě lepší je prý koloidní stříbro. To zabíjí viry... https://factcheck.afp.com/sites/default … k=kTCQjtDH
frank tie ruska co maju robit na slovensku maju z vyskumaku pouzivat tkaninu ktora uz obsahuje strieborne vlakna.
https://www.cas.sk/clanok/957313/firma- … eme-sicky/
Editoval ihlan (18-03-2020 14:24:53)
vcera pisali, ze nejaka brnenska firma pouziva oxid medi, ktory tiez "zabija" koronavirus
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/unik … ubna-93685
rcp napsal(a):
vcera pisali, ze nejaka brnenska firma pouziva oxid medi, ktory tiez "zabija" koronavirus
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/unik … ubna-93685
Ano měď by to měla mít podobné vlastnosti. Stříbro však je účinnější, tedy údajně... Jen jsem se nikde nedověděl, jestli jsou také účinné soli těch těžkých kovů. Třeba by stačilo postříkat roušku roztokem modré skalice, síranu měďnatého.
U striebra je ten efekt iontami striebra vo vode. Už v stredoveku sa preto svätená voda uskladňovala v strieborných nádobách (asi aby biskupi a mnísi nemali toľko robot svätiť vždy čerstvú vodu) aby nepodliehala skaze. Dnes tú vodu osolia, lebo striebro vedia využiť účelnejšie. Otázne je, či aj soli medi alebo striebra majú taký dezinfekčný potenciál ako vlastné kovy, čiže či ten elektrochemický potenciál sa neminul na manželstva atómov. To by možno vedel vysvetliť Radim.
senior napsal(a):
U striebra je ten efekt iontami striebra vo vode. Už v stredoveku sa preto svätená voda uskladňovala v strieborných nádobách (asi aby biskupi a mnísi nemali toľko robot svätiť vždy čerstvú vodu) aby nepodliehala skaze. Dnes tú vodu osolia, lebo striebro vedia využiť účelnejšie. Otázne je, či aj soli medi alebo striebra majú taký dezinfekčný potenciál ako vlastné kovy, čiže či ten elektrochemický potenciál sa neminul na manželstva atómov. To by možno vedel vysvetliť Radim.
Ono to funguje asi takto... pokusil jsem se sem dát překlad... Ale stále není vysvětleno, zda tak může působit i roztok některé stříbrné, popř. měďnaté soli...
http://translate.google.com/translate?h … viruses%2F
Já stejně skusím až budu mít nějakou použitou roušku, stříknout nato trochu vody zamotám ji do igelitovýho pytlíku a strčím do mikrovlnky, tam nemá co od čeho hořet. Zatím nato ser_ru, jsem sám v dílně práci mám nikoho sem nepouštím, akorát mix argon dochází.
myslim ze vyzrazanu skalicu bude pomerne tazke vyprat.... aspon co sa tyka postrekov
skuste si postirekat dlazbu skalicou ze nicite mach tomu sa nepaci mednaty pripravok
a potom ako uspesne mach scerna vas dorazi manzelka krikom lebo to nejde odstranit
machy alisajniky a huby(fungy) ide stym mednatym pripravkom dobre kantrit je to pre nich toxicke.
virus je nukleova kyselina nieje to zivy organizmus aj ked je schopny replikacie.
Editoval ihlan (18-03-2020 17:51:06)
Myslím si,že absolutny nedostatok respirátorov a filtrov do masiek nie je a nebude záležitostou 14 dní. A i samotný výrobcovia sa budu tvárit,že nedokážu pokryt nedostatok. Dopyt zvyšuje cenu a ceny pojdu hore. Sa to len začalo,a už nie je kde objednat respirátor. čo bude o 10 dní? Samotná vláda pripustila,že obmedzenia na 14 dní nepostačia a určite predlžia nudzový stav. O 10 dní sa budu respirátory vyvažovat zlatom !!!! Už teraz ceny rastu neuveritelne rýchlo u predajcov na weboch a to nemaju čo predávat. Dnes mi prišla ponuka na kupu viacnásobne použitelných rušok,cena 3€ za kus+DPH. Odber minimálne 100 kusov. Teraz je to závratná suma,no kto po tom chmatne,pekne sa nabalí. Nie teraz,ale o týžden budu šmelinári bohatnut závratnou rýchlostou.
rušiek bude dost, to sa našije raz dva,to ušije aj stara baba z pižama,
ale respiratory p2 a hlavne p3 sa nedaju spravit v europe si myslim
V evropě možná ne, ale v čechách ano
tak jeden predajca deklaruje naskladnenie polomasiek 3M najskor na September 2020. Takže pokial má niekto respirátory,polomasky a masky a filtre,určite by som sa ich nezbavoval. Lacné respirátory sa vyrobia rýchlo,no tie s ventilom určite nie. Podla mna momentálny nedostotak nie je prechodný stav niekolkých dní ale mesiacov. Dnes som sa dozvedel,že Nemecká vláda zakázala vývoz ochranných pomocok vrátane ochrany dýchacích ciest,rukavíc a zdravotníckého materiálu.
Editoval Brembo (19-03-2020 17:42:17)
No ja jich mam nedostatek (0) a nejaky bych potreboval