SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj,
snazim se vyvarit karter na motorku. Jedna se o svar delky cca 5cm tloustky 4mm a vysky 3,5 cm. Vzdycky se mi to roztece prvni tri rady housenky cajk a pak to udela hribek. Poradi mi nekdo cim to mam podlozit nebo jak se takovyhle svar dela?
Diky predem
Editoval CIJOML (23-02-2020 10:30:28)
nikdo neporadi cim muzu podlozit hlinik aby se to nepropalovalo a udelalo to relativne rovnou hranu? Nebo jak resit to navarovani? Zkousel sem to pulzem 120 Hz 90A na 50A
Nerezovým plechem, který si vytvaruješ.
Prosím Tě a čím to vaříš,SI a nebo MG já se vůbec divím, že Ti to jde. Slitiny jsou vždy problém.
Dej fotku. Co to je za motor?
Nakonec sem to navaril klasickym AlSi5 za pomoci podlozenim kusem medi.
Správně. Když potřebuješ pomocnou ruku, najdeš jí na konci své paže
Nejvetsi problem byl ze ten karter byl totalne sedivy. Jako prvni sem to odmastil Carlanem. Pak sem to musel dost obrousit kotoucem cca 2 cm okolo svaru pak sem to vzal nerez kartacem a odmastil. Cisteni sem mel 65/35.
CIJOML napsal(a):
Nejvetsi problem byl ze ten karter byl totalne sedivy. Jako prvni sem to odmastil Carlanem. Pak sem to musel dost obrousit kotoucem cca 2 cm okolo svaru pak sem to vzal nerez kartacem a odmastil. Cisteni sem mel 65/35.
to je standard...viac cistis a pripravujes ako zvaras... spocital by som ludi na jednej ruke co povedali ze to maju perfektne vycistene a uz len zvarat za tych par rokov.
cistenie si zapocitam do prace podla obtiaznosti a naradia co nato potrebujem.