SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím všechny,
Uvažuji o koupi slušného invertoru ,nemáte někdo s tímto zkušenost? Svařuji většinou profily kolem 3 mm.Samozřejmě
Občas i něco silnějšího. Mám Kita 3000 se kterým jsem spokojen ale když potřebuji něco venku tak je to boj.
Předem děkuji za odpověď.
Mafa: Tak to než tento stroj bez příslušenství to raději šáhnu po WF TRIO 230 Dual Pulse i s plnohodnotným TIG 26 hořákem s koax silovým kabelem za 22 kolíků a svařuje perfektně na sítí drží (B16 jistič do 160A při bodováním drží nad 170A při neustálém bodování nebo kratšími sváry umí jistič shodit...na C16 nebo B20 nikdy ani na plný výkon při 0,8mm drátu. 230A dá stroj ale s 1mm drátem...zkoušeno na vytáhnuté fázy 3f rozvodu.
Discovera, děkuji za odpověď, to nevypadá vůbec špatně. Když se v tom denně nepohybuji, tak takové mašinky ani nenajde.
Pokud hceš ušetřit a přesto chceš kvalitní opravdu velice kvalitní stroj (bez nadsázky) tak IDEAL TecnoMig 212 LCD...svařuje přepychově - SYN, MAN, CO2+směs, 0,6-1,0mm drát, vyvedeno na SpoolGUN stejný LCD jako TRIO 230 s možností update firmware za necelých 13000Kč se MMA kleštěmi, zemákem, hořákem MB15.
Srovnání TecnoMigu 212 vs. Magnum 208 ALU SYN - Magnum je o dobré 3 úrovně horší s né úplně gut SYN křívkou a umírajícím LCD (u dvou strojů co vím...jak řešili majitélé opravu nevím).
Editoval Discovera (14-10-2019 22:13:21)
Ten Perun je naprosto stejná svářečka jako SPARTUS MasterMIG 200PFC. Jinak by nemusela být špatná ani novinka od WF BI-PULSE 201... Pokud chceš jít do "jistoty", tak ber Lincoln Electric Speedtec 200C
Zdravím poradí někdo kde koupit IDEAL TecnoMig 212 LCD nechci to kupovat od nějakého "garáž" eshopu. Díky za doporučení
Ten Linkoln je už zase za podobné penízky jako Transsteel 2200
Lincoln Speedtec 200 nabízím k prodeji, kdyby měl někdo zájem......
Nový Lincoln je za necelých 24 tis. bez DPH, za podobný peníz člověk "z venku" co nemá doma už několik Froniusů asi Transsteel nekoupí, nebo? Kdyby byl Transsteel k mání když jsme kupovali invertor, byl by ve výběru taky
Ale tak jasně nějaký rozdil tam je ,Teď mám auto v servisu oprava za 40 litru se mi vyšplhala na 70 kdyby se mi to nelíbilo mužu si pro to dojet s odtahem. Tady pořád řešíte drobáky. Kup si co ti vyhovuje a dělej a vyděláš na to. Také se s cenama nemažu. 300 za hodinku tak akorát.
Pat: A co máte s autem že budete dávat takovou pálku, motor? 😨
Tak vstřiky,ventily vlastně se to jedná o generálku hlavy. vodní čerpadlo zrovna i rozvody.Je to Volkswagen touran 1,9 TDI svíčka v bufíku
pat napsal(a):
Tak vstřiky,ventily vlastně se to jedná o generálku hlavy. vodní čerpadlo zrovna i rozvody.Je to Volkswagen touran 1,9 TDI svíčka v bufíku
Dobře, to je za nějakých 22 tisíc i s prací, a co zbylých 48?
Za 70k.....to by bylo krásný auto.Celý:)
Taky se mi to zdá moc, ale zpět ke svářečkám. Za ty peníze už je myslím jedno jestli zvolíte Lincoln nebo Fronius. To už je potom jenom hra na detaily.
Editoval varok (08-02-2020 01:29:10)
Já nevím ale jen vstřiky tam máš jeden za čtyři litry a máš tam čtyři . Ten bufík musíš dát celou tu hlavičku kde je svíčka už to není zvlášť tři a pul.ta hlava se musí celá srovnat a misky ventilu musí také ven ta hlava je vháji. Hoši dejte mi na sebe kontakty až se mi zase něco posere autum nerozumím.
momák napsal(a):
Za 70k.....to by bylo krásný auto.Celý:)
Za 70K by mohl být nový/repas nenastrojený motor + práce tipuju
pat napsal(a):
Já nevím ale jen vstřiky tam máš jeden za čtyři litry a máš tam čtyři . Ten bufík musíš dát celou tu hlavičku kde je svíčka už to není zvlášť tři a pul.ta hlava se musí celá srovnat a misky ventilu musí také ven ta hlava je vháji. Hoši dejte mi na sebe kontakty až se mi zase něco posere autum nerozumím.
Srovnat hlava? To dolíváš vodu do Froniusu, ale do VW ne? Protože VW nemá hořák? Fakt je, že dnes moc nemá cenu měnit jenom jeden vstřik, další stejně bude brzy následovat protože nic nevydrží, tak se mění všechny najednou (přímý vstřik).
Tam bylo vody dost ale byla i v oleji . Já opravdu nevím co se pořádně stalo .Jen chci at mi to pořádně opraví a to co tady píši jen papouškuji co mi řekl mechoš a asi špatně. Jinak je to rodina a tak nemyslím že by mě okradl jen zadarmo dělat nemuže.
Také opravu hlavy dělá někdo jiný střiky zase někdo v kooperaci .Nedělá to jen on sám.
Takto vypadá na fotkách každý ježděný rozebráný motor. 70k je nesmysl. Jelikož ví, že Ty mu to dáš, tak si o to řekne. Je běžné, že repas hlavy a rovnání dělá firma tomu určená, hlavně vymlácené šachty u PD. To samé vstřiky. Také záleží v jakém stavu je vačka. Ale tyhle prachy, kdyby řekl někomu jinému, tak ho pošle do pryč. Předpokládám, že cena toho auta nebude daleko od ceny opravy.
lacnejšie by bolo zohnat komplet motor. 70 tisíc dávat do toho motora je nezmysel.
1,9tdi hoci je viac typov tak stale oprava -mala generalka vrchu nestoji 70 000kc a to este nepisem,ze na tieto motory je vela dobrych pouzitych dielov za lacne prachy z polska ,ze niekto chce pekne zarobit !!!!! Take tisice a viac lietaju ked sa ide robit audinka alebo medved a podobne 6 valcove a 8 valcove stroje co som daval robit ked uz sa odbehlo od temy
Levné to není, ale těžko říci na dálku. Fakt je, že my teď třeba máme ohodnocený lehce nabouraný Touran 1,6D 2013, najeto 60 tisíc na 130.000 bez DPH, to by potom v podstatě byla cena motoru a zbytek by byl bezcenný