SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Je to pájení tedy netavíš základní materiál, pajím s tím dílce k sobě po zinkování třeba autobusová zastávka atd.. vše schváleno od statika, věř že když ti připájím plocháč k jeklu budeš mít problém ho kladivem odmlátit.
Jako který dřív začne korodovat 😁?
To už záleží na svářeči 😁
Editoval Jaryn (31-12-2019 16:16:27)
Jaryn napsal(a):
Je to pájení tedy netavíš základní materiál, pajím s tím dílce k sobě po zinkování třeba autobusová zastávka atd.. vše schváleno od statika, věř že když ti připájím plocháč k jeklu budeš mít problém ho kladivem odmlátit.
Díky, vypadá to dobře - pokud se to člověk naučí
Pri kraceni brany bych to vzal na 45 stupnu a to ten pajeny spoj unese ale pant brany na tupo k jeklu tam by ten spoj asi vyzadoval vice materialu a asi bych radeji svarel nez pajel.
Jinak svarec se asi nejmenuje ten co paji ne? Pajkovac, pajmistr zni to hrozne ale jak je to spravne v odborne terminologii?
Adamw140 napsal(a):
....Jinak svarec se asi nejmenuje ten co paji ne? Pajkovac, pajmistr zni to hrozne ale jak je to spravne v odborne terminologii?
ten sa urcite bude volat Franta Pajka....
Editoval rcp (31-12-2019 19:27:57)
Na vaření/pájení zinku je ještě měsíc-dva čas, tak se ještě pro jistotu zeptám, nelze to nějak zlehka tigem a nějakým zázračným drátem? Nebo fakt jenom to cusi?
Editoval jees (19-01-2020 20:12:56)
jees napsal(a):
Na vaření/pájení zinku je ještě měsíc-dva čas, tak se ještě pro jistotu zeptám, nelze to nějak zlehka tigem a nějakým zázračným drátem? Nebo fakt jenom to cusi?
Dělal jsem zahradní branku z pozink trubek a zkoušel jsem to spájet TIGem drátem ER CuAl-A1 (Aluminiový bronz). Velmi opatrně to lze, ale nedoporučuju! Pozink TIGem jde mizerně. Odstřěluje to na elektrodu a není to dobrá práce. Nakonec při velmi opartném ohřevu jsem to zmáknul, ale nedoporučuji.
ten kdo pájí je páječ, a jeho paní je páječka
ten kdo svařuje je svářeč a jeho paní je svářečka
ten kdo pije je píč a jeho paní je ….
Frank napsal(a):
jees napsal(a):
Dělal jsem zahradní branku z pozink trubek a zkoušel jsem to spájet TIGem drátem ER CuAl-A1 (Aluminiový bronz). Velmi opatrně to lze, ale nedoporučuju! Pozink TIGem jde mizerně. Odstřěluje to na elektrodu a není to dobrá práce. Nakonec při velmi opartném ohřevu jsem to zmáknul, ale nedoporučuji.
Díky za info, čekal jsem to, ale nedalo mi nezeptat se
To je zoxidovaná zlatavá barva sváru? Moc z toho nepoznám jestli to zrezlo (to asi ne) nebo svar změnil barvu na hnědou
Nic zoxidovaného ani rezaté. Tohle je barva sváru cusi3
V to jsem doufal, ale minulých fotkách mi ta barva přišla spíš zlatá a tady hnědá, tak proto ten dotaz. Ono by se to potom stejně mělo ještě přetřít nebo stříknout zinkovou barvou, tak se to pohledově sjednotí. Já teď čekám na schválení ceny, u toho drátu se nezdá cena, ale zase to ušetří práci a náklady jinde, tak to nebude až takový rozdíl, uvidíme
Je to barva zlatavá, ale je to možná blbě vyfocené.
OK, díky moc za info
Jaryn napsal(a):
Plech pájen cca před čtvrt rokem pohozen venku na větru a dešti.
Jen pro upřesnění: To je pozinkovaný plech pájený v rohu? Jak je tlustý?
Ano pájen v rohu oboustranně a 2mm
Taky zvazuju ze si to poridim