SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
pneu flexa pracuje bezproblémov i pod vodou,len nesmie dlho stát. Ked je v chode,nie je problém. Len sa s tým reže na draka,voda ochladzuje kov a tak sa netaví dobre,takže uber materiálu je žalostný.
Editoval Brembo (27-07-2019 20:02:07)
Jeste me napadla jina vec a sice jak asi bude pod vodou fungovat aku vrtacka? Se znicenim rekneme pocitam ale pokud bych ji dal do nejakyho pytle utesnenyho pod sklicidlem asi by to jit melo ale jak to vrta pod vodou..???
vrtačka by mala fungovat tiež,zabalenie nefunguje-vzduch musí unikat. Jediné miesto,kde može vniknut voda do náradia je vyustenie prepadu vzduchu. I ked tam voda vnikne,nič sa nedeje,trebo náradie niekolkokrát pretočit rukou,potom sa rozbehne. Vrtanie i rezanie pilovým nástrojom je bezproblomémové.
Sice jsem myslel el. Aku ale zajimava je i odpoved na pneu.
Tak dokonale ji neutěsníš aby se dovnitř nedostala voda a nezkratovala ji
Pokud je tišťák a ostatní elekronika zalakovaná, nebo vyhozená, tak těch pár miliampér navíc nic nezkazí. Problém vidím v brždění vysokootáčkového motoru. Udělej pokus, za jak dlouho se ohřeje voda v kelímku při 12V. Vmoři by to bylo ovšem jiné. Nebo zkombinovat a do zabalené akuvrtačky foukat tlakový vzduch.
To prave jsem myslel - voda (cista) neni moc dobry vodic. Proud vedou primesi dalsich prvku predevsim sul a tim je jasne ze jsem myslel spis sladkovodni pouziti. 12v prece je tak male napeti ze moc velky proud ve vode nevyvola o zkratu tedy asi vubec nelze mluvit. Nevim prakticke zkusenosti nemam proto se ptam kdyz se rozjela debata praci pod vodou.
Jak to tak čtu, tak si říkám, k čemu by to bylo vlastně dobré. Za svůj zatím dlouhý život a hodně (opravdu hodně) hodin strávených pod vodou jsem nic takového nepotřeboval. Jen v počátcích se k potápění dávali lidé, kteří v tom viděli možnost jak vydělávat "prachy". Tak jsem si také zkusil řezat larsenovou stěnu.
Famater napsal(a):
J k čemu by to bylo vlastně dobré. .
třeba navrtat nepřítelovi loď - aby šel ke dnu
Larseny jsou svině, já je zkoušel vytáhnout jeřábem - nešlo, jedině pověsit na hák vibrační kladivo, pak vylezou.
Bourači, tady je něco pro tebe, pokud to ještě nemáš
http://www.kjellberg.de/files/Documents … den-sk.pdf
Díky pane kolego, firmu Kjellberg znám, leč její produkty nevyužívám.
Zajímaly by mne komenty zdejších přispěvovatelů co se týče vodíkové křehkosti při svařování pod vodou.
Zdravím, nezkoušel někdo bazickou Böhler Fox? Vařil jsem teď nevysušenými 2,5 a jde jen velmi špatně oklepat struska - je to sušením, nebo je to u nich běžné? Z dřívějška si nevybavuji, že by to šlo někdy až tak špatně. U nevysušených Lincoln 7018 to bylo o poznání lepší
Já je běžně používám a struska jde dolů skoro sama. Lépe než u EB121. Dávají jemnější kresbu. Klepnu na kraj a je to pryč. Pokud nejde struska oklepat, bývá to studeným svárem, velkou rychlostí, špatně provařený kouťák. U nevysušených je na začátku svARU větší porovitost
Díky za info, podobně špatně mi šla oklepat i struska z Bazických elektrod z Jesenice, rutilky jdou někdy úplně samy, to bude asi složením toho obalu. Tady jsem měl na krabičce rozpětí 80-110 A, zkoušel jsem to postupně na ca 90-105A.
Zkoušel jsem vložit fotku, ale píše mi to, error
Editoval jees (01-08-2019 15:38:15)
No s tim oklepanim - eb 123 naprosto v pohode jednim klepnutim ale jen zkusebni svar. Tam kde se to dostane do mastnoty, zinku, koroze tak tam to pak neni tak pohodovy asi se to s tim bordelem smicha
pri bazickych sa mi struska sama odlupne, staci odfunut, rutilky ani za boha poriadne vycistit