SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR BAZAR SVAR INZERT SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím,
jakož to několikaletý návštěvník svárfora jsem se rozhodl také přispět svou troškou do mlýna.
Po dlouhém rozmýšlení a hledání vhodné plazmy na domácí využití jsem zariskoval a objednal z ali Herocut 50Pi ale přišel 50DP což je ale skoro stejné takže to přežiju. Zatím jsem stihl pouze nasadit koncovku na přívodní kabel a vyzkoušet jestli se rozběhne a naskočí pilot, což se povedlo, další testování proběhne až o víkendu.
Editoval Runshag (21-07-2019 12:55:22)
Jak se tak dívám, tak soudruzi z číny zaúkolovali nějaké textilní závody a dávají teď tyto modré "pytlíky" snad ke všem svářečkám co obsahují nějaký hořák... Je to sice k ničemu, ale vypadá to pro zákazníka líp...
Dle názvu usuzuju, že to má max 50A, takže tak do té cca 12 plechu a to ještě dle zatěžovatele. Na to domácí "žvýkání" asi dobré pokud to bude fungovat... Pak dej info jak to funguje a i odkaz pro případné zájemce...
Editoval Rellik (23-04-2019 20:03:49)
Ahoj, mohl bys uvést od kterého prodejce (pokud je jich více s tímto typem), cenu a případné doplacení cla a DPH, pokud byla zásilka zachycena? Určo to bude minimálně ihlana zajímat
Jinak přeju at slouží a budeme se všecí těšit na recenzi. :-)
Gratuluji, necht slouží. Na takové to domácí řezání ideální. Zrovna o víkendu jsem něčím podobným vyřezával díry pro zámek. Pak to stačilo lehce přelíznout pilníkem a hotovo.
Parametry +/- :-)
https://www.aliexpress.com/item/110-220 … eff8073c60
Prodejce:
https://arcsonic.aliexpress.com/store/3 … 5632MqaOHQ
Celníci se samozřejmě angažovali a musel jsem platit, prodejce měl ale v době kdy jsem kupoval akci a tak mě plasma stála se vším všudy cca 7000,-
ten modrej pytel je dobrej - pro někoho kdo to každý den nakládá do dodávky a jezdí s tím po světě.
Modrej pytel mezi lopatama a svazky lan na podlaze vždy najdeš, a máš v něm vše pohromadě, řezák, kostru, hadici...
Tak jsem to nevydržel a vyzkoušel jsem ji už dneska. Nemám sice s čím porovnávat, ale připadá mi, že vše funguje tak jak má, takže za mě spokojenost. Přikládám pár fotek, ale berte je s rezervou, plasmu jsem držel v ruce poprvé v životě.
Napoprvé to máš pěkný. Je to typický výsledek pro 50A plazmu. Ten 6mm pásek je v pohodě, ale s 10 mm už to mělo co dělat a je vidět, že ze začátku jsi to trochu uspěchal a bylo to nedoříznuté. Na takové tloušťce se musí jet opravdu hodně pomalu, sledovat jak jde proud okují a případně zpomalit, až paprsek prořízne celou tloušťku. Jde tím upálit i více než 12 mm, ale to už je docela trápení, jak člověka tak stroje.
Editoval Aleš_ (26-04-2019 02:07:15)
Aleš_ díky za pochvalu. S tím že by za ty peníze dala 12+ jsem ani nepočítal, vzal jsem ji hlavně kvůli tomu Pilotnímu oblouku.
Tak je tu první problém s plazmou. Rychlospojka na odkalovači má o něco menší průměr a některé druhy rychlospojek na ni nedrží.
To je hrozne.... Ale vazne odmontuj a namontuj novy kus pre rychlospojky a mas to ok.
Hrozny to není, ale když už jsem tady to téma založil tak sem píšu všechno, na co přijdu.