SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím,
jakož to několikaletý návštěvník svárfora jsem se rozhodl také přispět svou troškou do mlýna.
Po dlouhém rozmýšlení a hledání vhodné plazmy na domácí využití jsem zariskoval a objednal z ali Herocut 50Pi ale přišel 50DP což je ale skoro stejné takže to přežiju. Zatím jsem stihl pouze nasadit koncovku na přívodní kabel a vyzkoušet jestli se rozběhne a naskočí pilot, což se povedlo, další testování proběhne až o víkendu.
Editoval Runshag (21-07-2019 12:55:22)
Jak se tak dívám, tak soudruzi z číny zaúkolovali nějaké textilní závody a dávají teď tyto modré "pytlíky" snad ke všem svářečkám co obsahují nějaký hořák... Je to sice k ničemu, ale vypadá to pro zákazníka líp...
Dle názvu usuzuju, že to má max 50A, takže tak do té cca 12 plechu a to ještě dle zatěžovatele. Na to domácí "žvýkání" asi dobré pokud to bude fungovat... Pak dej info jak to funguje a i odkaz pro případné zájemce...
Editoval Rellik (23-04-2019 20:03:49)
Ahoj, mohl bys uvést od kterého prodejce (pokud je jich více s tímto typem), cenu a případné doplacení cla a DPH, pokud byla zásilka zachycena? Určo to bude minimálně ihlana zajímat
Jinak přeju at slouží a budeme se všecí těšit na recenzi. :-)
Gratuluji, necht slouží. Na takové to domácí řezání ideální. Zrovna o víkendu jsem něčím podobným vyřezával díry pro zámek. Pak to stačilo lehce přelíznout pilníkem a hotovo.
Parametry +/- :-)
https://www.aliexpress.com/item/110-220 … eff8073c60
Prodejce:
https://arcsonic.aliexpress.com/store/3 … 5632MqaOHQ
Celníci se samozřejmě angažovali a musel jsem platit, prodejce měl ale v době kdy jsem kupoval akci a tak mě plasma stála se vším všudy cca 7000,-
ten modrej pytel je dobrej - pro někoho kdo to každý den nakládá do dodávky a jezdí s tím po světě.
Modrej pytel mezi lopatama a svazky lan na podlaze vždy najdeš, a máš v něm vše pohromadě, řezák, kostru, hadici...
Tak jsem to nevydržel a vyzkoušel jsem ji už dneska. Nemám sice s čím porovnávat, ale připadá mi, že vše funguje tak jak má, takže za mě spokojenost. Přikládám pár fotek, ale berte je s rezervou, plasmu jsem držel v ruce poprvé v životě.
Napoprvé to máš pěkný. Je to typický výsledek pro 50A plazmu. Ten 6mm pásek je v pohodě, ale s 10 mm už to mělo co dělat a je vidět, že ze začátku jsi to trochu uspěchal a bylo to nedoříznuté. Na takové tloušťce se musí jet opravdu hodně pomalu, sledovat jak jde proud okují a případně zpomalit, až paprsek prořízne celou tloušťku. Jde tím upálit i více než 12 mm, ale to už je docela trápení, jak člověka tak stroje.
Editoval Aleš_ (26-04-2019 02:07:15)
Aleš_ díky za pochvalu. S tím že by za ty peníze dala 12+ jsem ani nepočítal, vzal jsem ji hlavně kvůli tomu Pilotnímu oblouku.
Tak je tu první problém s plazmou. Rychlospojka na odkalovači má o něco menší průměr a některé druhy rychlospojek na ni nedrží.
To je hrozne.... Ale vazne odmontuj a namontuj novy kus pre rychlospojky a mas to ok.
ty rychlospojky (už sem to tady psal) je víc druhů, jdou propojit ale nejsou kompatibilní, kuličková / válečková ...
Hrozny to není, ale když už jsem tady to téma založil tak sem píšu všechno, na co přijdu.
Runshag napsal(a):
Hrozny to není, ale když už jsem tady to téma založil tak sem píšu všechno, na co přijdu.
A jak šlape, po 2 letech? Náhodou jsem na 50Pi na Ali také natrefil.
Tak já jsem nalomenej jít do Herocut 50Pi, je to to samé jako 50DP, jen na jedno napětí 230V, DP je na 110/230V. Je k mání z evropských skladů, čili už vyřízené clo a DPH a od jednoho prodejce vyjde na 6000,- a od druhého na 6400,- Kč. Má to hořák AG60P, pilotní oblouk. Líbí se mi manometr na předním panelu.
Nemá regulaci délky dofuku pro chlazení a prodejce ani neví, jak dlouho to fouká, prý to neví ani "factory engineer" :-) Zase ale to nemá spousta plasem, tak to asi nebude nic kritického.
Dle prodejce jsou k mání jen trysky 1.1mm. Někde jsem tu natrefil na prodejce na e-bay, který nabízí 0.9mm. Chci s tím občasně řezat materiál do 5mm, spíše třeba 2-3mm, tak to se ty menší hodí spíš, nebo? Poraďte.
Případně jestli má ještě někdo Herocut, tak jak je spokojen. Díky.