SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
dalsi dil serialu, tentokrat rozjezdy, čištění, trochu elektra, ukázka nástrojů.
https://www.youtube.com/watch?v=sj-BIqoFGxc
elektriku by som vyhodil a spravil to komplet nanovo (ma to 10ky rokov a poserie sa to vzdy ked to najmenej potrebujes) alebo aspon motor vretena dal na frekvencny menic
Co sa na tom moze pokazit ?
mozna budu jen casem uvazovat nad vymenou pojistek za jistice, ale jinak mi to prijde dobre, pekne, ciste.
kolega pavol.sk má pravdu, izolace bude léty ztvrdlá, popraskaná, některý spoj vyhřátý. Ale je na tom štítek že to kdosi nedavno GO ne? Tak pokud to nemá rozvody v Al.
Jde o to že nikdy se nic neporouchá když se člověk povaluje doma a nemá do čeho píchnout, pokud někdy dojde k nějaké závadě - nejen el. - tak vždy to je za provozu, v polovině důležité zakázky.
co jsem pochopil, tak klimbik to nemá na zakázkovou kovovýrobu, ale na svojí zábavu a předmět svojeho podnikání má někde jinde ...
jj, klimbik se živí internetovou reklamou...
My zase destruktivním zámečnictvim ))
TaggerxXx napsal(a):
Co sa na tom moze pokazit ?
cokolvek...zopar hentakych srotov som uz opravoval
klimbik napsal(a):
mozna budu jen casem uvazovat nad vymenou pojistek za jistice, ale jinak mi to prijde dobre, pekne, ciste.
poistka je robena na skrat,istic na pretazenie...vymena poistiek za istice v stroji nema vyznam
Neznám zapojení tohoto stroje. Ale z vlastní zkušenosti vím, jak často odcházejí relé i stykače (Siemens, Hager apod.), dle konstrukce napájení AC nebo DC.
Záleží na kvalitním návrhu řízení obvodů od konstruktéra. I u zánovní frézky s PLC cca 2-3x do roka nějaký stykač, pojistka nebo indukční čidlo odejde. To je ale případ profi výroby, vysoké frekvence užívání. Ne klimbikovy dílny...
ja se zivim jako JAVA developer. programuju informacni systemy pro velke firmy, banky, apod. tohle je moje hracka, takze i kdyz se podela, tak ja se nepodelam opravim, tim si pohraju a dal si budu hrat frezovanim
prave jsem vystrelil 4. dil renovace frezky. tentokrat je to o kontrolkach, elektru, vypinaci, oleji, spusteni!
Editoval klimbik (10-02-2019 18:33:41)
cloumá mnou zvědavost ale nechci koukat na čokoládovou reklamu
bourač napsal(a):
cloumá mnou zvědavost ale nechci koukat na čokoládovou reklamu
Pomoz zarobit aspon na emulziu
obdivuju lidi co mají čas na takové to videa .
+ ty komenty no ... je to tu samej vyštudovanej inženýr a pak to takle dopadá. "Ahoj do stroje jde 3x400V a PE to je vše, N se většinou nepoužívá "
SO 545 napsal(a):
Podle toho, co tam Klimbik předvádí, ani netuší, k čemu emulze je
No a nejede to naopak ? Je to možná blbost ale mi se to na soustruhu podařilo. To pak čerpadlo nejede. Přehodil jsem fáze a bylo to dobrý.
pafik1605 napsal(a):
SO 545 napsal(a):
Podle toho, co tam Klimbik předvádí, ani netuší, k čemu emulze je
Podla toho ako ma zrusil pri hmatadlach /ktore mne v pohode funguju do 0,05mm/ si myslim ze vie co je emulzia.
A urcite da aj video na trubu ked ju bude zarabat...
Nic v zlom Klimbik ale je to take trosku priehladne davat sem odkaz na stranku kde je nutena reklama otravna ako tetanus.
Hraniu sa v garazi fandim fest... tiez si to uzivam ak mam cas.
Cerpadlo uz mi cerpa olej, dam to do dalsiho dilu. Vcera uz jsem si i strouhnul do dreva:) uz jsem to nemohl vydrzet. Emulzi taky budu resit, ale to ma jeste cas. Prvne chci aby dungovaly pojezdy
tak je tady 5. díl, tentokrát zprovozním mazání, kouknu jak fungujou pojezdy a nakonec si i lehce zafrezuju
Editoval klimbik (14-02-2019 20:16:08)
Klimbiku, ty jsi konstruktér jak noha.
Čínani ti pošlou sklíčidlo s trnem se závitem M14, tak ty začneš vyrábět novou upínací tyč. Místo abys ten trn z hlavičky vyrazil a koupil si třeba v kovonástrojích správnej trn s tvým závitem. Nebo úplně bez závitu, stačila by ti na konci trnu ta placka, jako maj vrtáky s morse kuželem.
a ja tam muzu mit jen tu placku? to nemusi byt upnute tim trnem? ja jsem ho nekoupil zaprve ze by to bylo drazsi tak aspon trikrat a zadruhe ze stejne se to beztak jeste nekdy stane, ze budu mit m14 v nejakem dalsim nastroji, to je jen otazka casu.
"Plackou" je myšlen unašeč?
ja myslim, ze pafik mysli kuzel MTA a ja pouzivam zatim jen MTB, protoze jsem myslel ze MTA tam proste neupevnim.