SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
V cesku mozno, na slovenslu tazko, a este za 80% ceny noveho.
A sverak kupujes len raz v zivote.
Editoval Atlan (22-01-2019 20:26:20)
Atlan napsal(a):
V cesku mozno, na slovenslu tazko, a este za 80% ceny noveho.
A sverak kupujes len raz v zivote.
presne.
ja uz som jeden na cely zivot mal, ale som o neho prisiel. ;(
To: Snow
Ahoj, brali sme 2 ks.
Nieje velky 150? O kolko su vyssie celuste oproti 100vke. Sirka je jasna 150mm ale vyska celusti?
Atlan napsal(a):
Nieje velky 150? O kolko su vyssie celuste oproti 100vke. Sirka je jasna 150mm ale vyska celusti?
kedze som teraz za tych chodil, tak mam aj foto.
125 cca 200mm
150 225mm
tu ich mas 80, 100, 125, 150
150 je feda riadne... Velky. Aky je dovod pre taky sverak. 100 sa zda akurat.
atlan to sa ti asi len zda, skoro v kazdej druhej dielni je 150 a prvej 125..
A na doma sa oplati taky velky sverak?
Nema nejake. Nevýhody okrem vahy?
Ci si mam kupit 100 alebo 125 res 150.
Editoval Atlan (24-01-2019 08:46:18)
Atlan - oproti kvalitnym starym zverakom je ta 150 mala.
https://www.google.com/search?q=vice+pa … mp;bih=454
mám na chalupě 150 a v garáži 100. Po druhé bych tu 100 nekoupil a koupil bych zase 150.
Podla toho co robis, teraz som to bol opat kuknut ( na tie 125) a pride mi to tak akurat.
100 je isto malo
Já mám 100 a na něco je to malé (krátký rozsah upnutí), volil bych aspoň 125, ale závisí to na ceně, když jsem to kupoval, byl velký cenový skok od té 100 výše ke 125, o 150 ani nemluvím
Tak kupujes to len raz, je pravda ze to je dost penazi. Ale zase sverak sa zide vzdy a zas. Bez toho to nejde. Zase any to nevyvratilo ponk.
Asi si to pojdem obzriet, ked som rilozil. Meter k tej 100 tak o 5cm vecsi sverak, bu mohol byt.
Len potom neviem ako s upinanim mensich veci...
Atlan - ked si uvedomim kolko ma stoja veci ktore pouzijem 1-2 za rok, alebo na ktore sa len pozeram tak nie je o com.
ja mam este jedenu 80. Mna na tych york zverakoch stvu dve veci,
1. nemaju zamok na posuv ako dospele zveraky. Takze ked potrebujes nieco vacsie-mensie zavriet, tak tocis ako lolo hore dole.
2. subjektivne kozmeticka vada, ta ich cervena farba, evokuje mi to obdobie socikovskych dielni blee,
Asi ho prejdem drotenym kartacom a pretriem na matnu ciernu.
snow napsal(a):
Atlan - ked si uvedomim kolko ma stoja veci ktore pouzijem 1-2 za rok, alebo na ktore sa len pozeram tak nie je o com.
ja mam este jedenu 80. Mna na tych york zverakoch stvu dve veci,
1. nemaju zamok na posuv ako dospele zveraky. Takze ked potrebujes nieco vacsie-mensie zavriet, tak tocis ako lolo hore dole.
2. subjektivne kozmeticka vada, ta ich cervena farba, evokuje mi to obdobie socikovskych dielni blee,
Asi ho prejdem drotenym kartacom a pretriem na matnu ciernu.
1 to mě štve taky
2 dá se koupit i modrá metalíza, ta má otáčení svěráku zajištěné místo klasickými maticemi, převlečnými maticemi s kulatinou jako rychloupínání, ale moc to nefunguje, není tam moc místa na ruku
Náhodou červaná barva je dobrá. Alespoň ten svěrák najdeš když máš na ponku bordel.
jsi byl u mě v dílně?
Ne ale někdy s tím mám také problém.
podobny mam v "dielni" aj ja akurat ma od vyroby inu farbu...modru kladivkovu a ako tak lepsie kukam moj ma klasicke patky a skrutkuje sa na stol z vrchnej strany,mam ho vystrceny na 10mm platni,v pivnici staci 100ka york
Hmm, tenhle je solidní, doporučuji hupsnout s lahvinkou do kovošrotů, určo Vám něco odloží....zdravím
York a podonne Liatinove bazmeky do mojej dielni nikdy nevstupia. Osobne mam Heuer Front vo velkosti 180 mm. Upinam donho piestnice a za pomoci Haloveho zeriavu a paky povolujem matice. Znesie aj to najhnusnejsie zaobchadzanie. U seba doma mam to iste ale 120mm . Zdravim a prajem prijemny den.
z cohe je vyrobeny ten Heuer ? na pohlad to vypada byt liatina...u nas dost neznama znacka,tazko povedat ci to vyrabaju v nemecku alebo to odlievaju sikmooky ale to je vlastne jedno pokial si s nim spokojny,na to aky je velky mi pride taky titerna,tenucky,mam tiez nemca pri rozmere 160 ma hmotnost cca36kg,heuer v tom istom rozmere ma len 26 ! ta 180ka by mohla kludne vazit aj o 20kg viac,ceny su na to ze je to "nemec" slusne,keby potrebujem zverak s ktorym chcem robit fakt prasaciny tak idem asi do dakej 60/100kg strojarenskej ohavy,mal som moznost kupit rusky celuste 250/260 uz neviem presne cisto novy (40Rocny+) za 100 eur na furik ho nakladali dvaja a mali co robit