SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím. Má niekto skúsenosti s pílou na kov Makita 1401? Chcem píliť oceľové profily do 10cm a toto sa mi zdá ako celkom dobré a lacné riešenie. V prípade že máte nejaké lepšie riešenie za podobnú cenu tak sem s ním. P.S. Nie je na škodu pri zváraní ohriatie materiálu, ktoré vzniká pri pílení?
lacne riesenie je Parkside https://photos.app.goo.gl/WmWvL8ysbsFwpc1cA
Po dvoch rokoch mi odisiel rotor a to som robil narazovo.
Radsej starsiu pasovku. Z tejto je neskutocny bordel a ked je uz kotuc mensi, tak vacsi profil neprepilis.
Každý typ píly má tuším nejaký háčik...hľadám niečo do 300 eur no asi za to nič poriadne nekúpim
no najprv by bolo dobré porovnat parametre s pílou na kov-otáčky príkon.
Tá Makita 1401 je rozbrusovačka. Ničo ako velká uhlová bruska-velký hluk,vela iskier, tepla,a bordelu. Výhodou je velká rezná rýchlost,reže všetky železné kovy,vrátane legovaných ocelí. Lepšia je LW1400-dá sa dobre prenášat.Obstojná presnost rezu-1-2 mm-v závislsti na kotuči. Do 300 sa daju zohnat staré rozbrusovačky na 380 V -maju vyšší rezný výkon ako Makita,na druhu stranu su velmy tažké a neskutočne hlučné. Píla na kov je LC1230.
Editoval Brembo (27-11-2018 15:25:55)
Osobne by som, ti ked uz tak odporucil pomalobeznu pilu kotucovu na zelezo. Sem tam sa objavi za celkom fajn cenu, aj do 300€. Ziadne iskry, bordel atd atd. Podobna ( plastova Makita) stoji tusim okolo 800€.
Najlepsie tie je zohnat starsiu pasovku.
Tá plastová Makita nie je plastová,vačšina dielov je kovových.
AHoj, mam ju doma. To bolo ironicke porovnanie s liatinovou pomalobeznou.