SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
pekne, to robiš z hlinika?
ano, to som robil z hlinika bratovi - nerobim vela veci doma, chodim vonku
az zleniviem uplne, mozno zacnem
Editoval rcp (11-09-2018 21:54:45)
RCP neser mě kde bereš matroš to spodní céčko? Jinak jsem dělal bránu s hliníkovou výplní ale spodek nerez / jako konstrukci ale brána vyšla na 100t s brankou. Komponenty (Umakov) Jinak nemáš nasráno v pazourech ogare
ten spodny nosny profil je ocelovy (40kg) - brat nechcel nerezovy - vraj mu staci ocelovy - su v nom hefnute zavitove stifty, na ktorych je navlecena hlinikova brana - zvrchu je akurat nerezova matka (fotka c.4)
mala branka je komplet hlinikova, vratane stlpikov, ktore si navrtal do betonu (okem nerezoveho montazneho materialu a zavesov)
komplet material vratane pohonu cca 1000€ (hlinikove profily, pojazdy, pohon s dialkovym ovladanim, zavesy, kovania, elektrozamok, montazny material) - samozrejme bez prace - je to brat
ak opat nezabudnem, tak to odfotim a hodim fotku, ako to vyzera namontovane
Editoval rcp (11-09-2018 22:11:12)
RCP jinak mám pocit že jsi tady hodně štouralum a kritikum zavřel tipec
a hlavne uz konecne mam na fotkach aj flasu s argonom
pozdravujem na vysocinu ....
pat napsal(a):
...Škoda že jsi daleko ...
no neviem, do jicina to mam tak 90km
Editoval rcp (11-09-2018 22:19:16)
https://mapy.cz/zakladni?x=17.9973269&a … itch=0.034
RCP možná to dohledáš?
No já jezdím do Makova na lyže pak to bude co by šutrákem dohodil
pat napsal(a):
....do Makova na lyže pak to bude co by šutrákem dohodil
asi tak ...
Editoval rcp (11-09-2018 22:27:48)
RCP to jsi tam heftnul každou žaluzku .Já jsem měl takové boční profily a je to tam nasunuté no a uprostřed brány je mezi profily pásovina postranách je také a tam je to sešroubovano branka je to samé rámek vysunuté montážni pasoviny a do nich sešroubována výpln
Kazda zaluzka je zvnutra hefnuta 4-mi heftami - ram je z hlinikoveho jekla 80x50x3 a vypln je hlinikovy L-profil tusim 60x20x2
Urcite to ide urobit aj "sofistikovanejsie", ale tu sa na to nehralo.
Akurat by som nabuduce zmensil sirku pola (vlozil este jeden vertikalny profil) - pri silnejsom vetre zaluzky uz zacinaju rezonovat - su dlhe
Tato hlinikova brana vyzera masivne ale vacsinou ked ma kontaktoval neaky investor nieco opravovat tak hlinikove z velkoserie-kupene v obchode trpeli prehnutim,popraskanymi zvarmi alebo odlomenymi pantami alebo mechanizmami,ze u mna ked brana tak nerezova alebo masivna ocelova len s tym pozinkom to tiez nie je ruzove a po case sa liska objavi vo vacsine
pat napsal(a):
RCP jinak mám pocit že jsi tady hodně štouralum a kritikum zavřel tipec
A kdo tady kde kritizoval nebo stoural? Jediný co jsem řekl tak že zinkovat a obrušovat je zvěrstvo nic víc.
pat, nebude to lacnejsie, ako ta tvoja zinkova farba? a mozno bude aj rovnako dobra ....
https://www.kovopolotovary.cz/zinkova-a … -d4677.htm
Editoval rcp (12-09-2018 06:40:06)
rcp - odbocim od temy pozinku k tvojej kukle co mas odfotenu na stroji. Pozeram ze mas na kukle spodnu handru aby si nemal opaleny krk. Co si nekupis aj hornu handru aby ti nesvietilo svetlo zo zadu do kukly? Potom zvaras, ako keby si bol v kine. :-D
vyrobca napsal(a):
rcp - odbocim od temy pozinku k tvojej kukle co mas odfotenu na stroji. Pozeram ze mas na kukle spodnu handru aby si nemal opaleny krk. Co si nekupis aj hornu handru aby ti nesvietilo svetlo zo zadu do kukly? Potom zvaras, ako keby si bol v kine. :-D
Svetlo mi moc nevadi, horsie je slnko nad hlavou - uz som vysvetloval ihlanovi, ze doma vacsinou zvaram "open-air"
Obcas ma to vytoci, ale asi malo - zatial som sa na to vzdy vykaslal.
Editoval rcp (12-09-2018 22:39:51)
pat bude mít zinkovou barvu v plechovce, to je hustá barva, spíš už trochu zinková kaše, místo po opravě se natře štětcem. Já to ještě potom maskovall zinkovým sprejem aby se to sladilo s okolním povrchem a nebylo to tak vidět. U zinkových sprejů je třeba sledovat kolik zinku obsahují, Würth i Berner jich dělají několik a ty levné moc zinku nemají, spíš téměř žádný
Jees přesně to je ta barva taková kaše a jak jsem psal vždy pro efekt stříknu zinkáčem co koupím přímo v zinkovně.
Jaryn .......to se netýkalo Tebe tady se do RCP navážejí jiní adepti a co se týká tvoje poznámky je mi to tak nějak jedno ,mám to ověřené a jsem spokojen.
Vyrobca...... RCP.......Já se ani tak nekoukal na kuklu ale na ten váleček na přívodu argonu to neznám
Palivovy filter (konkretne tusim renault)
Este v dobe, ked som zacinal zvarat s Kuhtreiberom 1900 lt-v nerezove potrubie na stanici Metro Strizkov sa mi zalepil argonovy elm. ventil vo zvaracke necistotou. Servisak mi vtedy poradil palivovy filter na hadicku. Odvtedy mam tu hadicku - ale zvaracku som uz niekolkokrat vymenil.
Editoval rcp (12-09-2018 22:46:11)
rcp - pat - tak ja tam mam za budikom namontovany sporic argonu... :-)
Editoval vyrobca (12-09-2018 19:31:22)
Vyrobca a to je co to neznám já mám hořák a ten se dochlazuje argonem tak nějak asi moc nešetřím a foukám to na svar.
vyrobca napsal(a):
rcp - pat - tak ja tam mam za budikom namontovany sporic argonu... :-)
aky typ tam mas? ako to realne funguje? nieco som o tom pocul, ale "v ruke" som to nemal - pravdupovediac tomu moc neverim
davnejsie som pozeral nejake prospekty od GASIQ(ELGA) OPTIMATOR, ale nakoniec som to vzdal
Rcp - po namontování 40 ks Optimátorů ELGA na robotech ve třísměnném provozu a na ručních pracovištích ušetřila firma za jeden rok skoro 3 mil. Kč za Ar a CO2 dodávané v kapalném stavu. Nejlepší jsou ty, co mají zespodu zámek a po nastavení průtoku se zamknou. Najednou stačily průtoky 10 l na ručních pracovištích a max. 12 - 14 l/min na robotech s drátem 1,2 mm. Dokonce nás dodavatel kapalných plynů podezíral, že bereme i od konkurence, když klesla spotřeba při stejné výrobě o třetinu.
Po tomto ověření se montovalo dalších 100 kusů ve druhé části firmy. A nakonec se tyto Optimátory staly v této celosvětové AUTOMOTIVE firmě standardem pro závody mateřské firmy jak v Evropě, tak i v Mexiku, USA a Číně. Jako ocenění za "průkopnický počin" jsem dostal osobně od majitele dané světové velkofirmy hodinky. Ještě i po osmnácti letech stále spolehlivě fungují a hodinář, kde si měním vždy po roce baterii, mi pokaždé navrhuje, že je koupí.
RCP je to přeci jasný když si na mašině mužeš nadstavit co přesně potřebuješ tak na čem by si chtěl ještě šetřit?