SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Pat: nevím jak to chcete poznat. Když je více láhví z předělaných hasičáků, tak postavíte vedle sebe jednu předělanou poctivě, tedy bez té sací trubičky a jednu zfušovanou jen přestříkanou z trubičkou, tak byy mě zajímalo jak to na první pohled poznáte.
U argonu je jedno jestli tam, ta trubka je nebo není.
Poznáš to aj podla ventilu. Ar ventil nemá pretlakovú membránu.
Famater, to jsem nevěděl, no myslel jsem to spíše všeobecně. Jak už tady ale někdo psal, tak koupit si funglovku 8L láhev např. A v obchodě mi ji vymění za nějakou starou otřískanou? Taky by mě to docela naštvalo.
zkousel nekdo v odbočkovym mig/magu kombinaci 0,6mm drat a plyn argon 4,8. chtel bych co necitliveji varit slabí material
Čistý argon se používá na nerez a hliník, ne? Na klasickou ocel jsem to ještě používat neviděl.
Ono to použít jde, ale nejde s tím svařovat...
chtel jsem co nejstudenejsi svar,aby to nedelalo díry
Běžte si do jiné rubriky.
na slovensku s plnenim az take problemy nerobia
Ahoj nevíte kdo by naplnil atgon v Brně popřípadě na jižní Moravě? Bohužel mám zřejmě už propadlou láhev. A na to moje domácí svařování. Dekuji
Tak najprv daj spravit tlakovku na flasu..... 150bar je uz dost velky tlak na pripadny pruser.
argon sa plni az na 200bar a tu uz fakt nieje sranda...
No zkusím je chobolovi co by se stimuluje dalo dělat. Přinejhorším bych musel koupit i novou lahev
Zkuste
https://www.plyny.com/opravy-revize-tlakovych-nadob/
trochu z ruky Zdolgas a Vebo
Shadow2410 napsal(a):
Ahoj nevíte kdo by naplnil atgon v Brně popřípadě na jižní Moravě? Bohužel mám zřejmě už propadlou láhev. A na to moje domácí svařování. Dekuji
Napiš mi na meil...Nebo sms.. Pokud by ti nevadilo,že to nebude ze dne na den...
Editoval samogin (10-12-2018 06:56:45)
Dobry den ve spolek.
Dnes sem byl neprijemne prekvapen, jaky je problem naplnit vlastni flasu ARGONem.
Lahev je nova 2018/3-2028/8 , v listopadu koupena.
Z jendno obchodu me pan oznamil, ze moje flaska neni oznacena jeho dodavatelem a proto mi ji nemuze vymenit, tomu rozumim.
U linde v Praze mi pan prodavajici spocital 3000,- za naplneni 8L flasky na 200bar.
To je opravdu takovy problem v praze naplnit vlastni flasku ?
Mel by nekdo aktualni tip kde v Praze muzu vyresit svuj problem ?
Diky Tomas
Editoval NOREK (28-01-2019 17:39:42)
V polsku, co tak precitat cele vlakno?
Editoval Atlan (28-01-2019 17:34:10)
NORKU: ano je to problém... Plnící společnosti se s maloodběrateli nemíní zabývat. Zejména ještě pak pokud nejsi podnikatel nebo minimálně OSVČ. Flašky ti pak maximálně vymění jen někdo kdo ti ji prodal. V případě CO2 takový problém není. Ale tyto technické plyny už ano. Za ty 3k můžeš rovnou koupit novou naplněnou flašku z některého tvého blízkého obchodu, kde jsou ji schopni i vyměnit... Existuje pár firem, kde ti vymění jakoukoliv flašku, ale je jich jak šafránu...
Atlan : trochu z ruky to polsko
Rellik: no prave, me stala flaska 2500,- plna ....
Bohuzel me nenapadlo pri porizovani flasky, ze bude takovyhle problem.
Zkusim vratit flasku a koupit nekde jinde tu vymennou.
Dekuju
diky
Zkus to tady:
http://www.hasic-servis.eu/napln-argon- … -1614.html
V Praze plnili i potápěči, nyní nemohu najít kontakt.
U potapecu www.plnirna.cz jsem plnil minuli rok. Potkali jsme se v meste, odevzdal jsem mu lahev a po par dnu mi privezl plnu lahev na stejne misto. Jinak jsou nekde kolem Sterbohol a nejsou tam non stop. Nutno zavolat a dohodnut misto predani lahvy.
D.
Famater napsal(a):
Zkus to tady:
dkuhanec napsal(a):
U potapecu www.plnirna.cz jsem plnil minuli rok. Potkali jsme se v meste, odevzdal jsem mu lahev a po par dnu mi privezl plnu lahev na stejne misto. Jinak jsou nekde kolem Sterbohol a nejsou tam non stop. Nutno zavolat a dohodnut misto predani lahvy.
D.Famater napsal(a):
Zkus to tady:
moc diky, zitra obvolam.