SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj, včera mi Pán z naraditechnik.cz dovezl svářečku Spartus 160E. Až to víc otestuju tak napíšu jak to vaří a dám další fotky.
v balení: srandakladívko/kartáč, srandamaska, zemnící kabel 1,5m se srandasvorkou, svařovací kabel 2m s klasickým čínským držákem elektrod, záruční list v PL, návod ke stroji v CZ, kufr a popruh na rameno
cínem se nešetřilo
Dlouho jsem nevěřícně koukal na obr. č.7, zda je to vůbec možné?
I konektor prostrčený přes díru v DPS jsem viděl poprvé.
Ale když to bude svařovat...
hmm chtěl jsem pochválit ten kufr, Dnipro může být náchylné k nedbalé přepravě v kufru auta s dalším haraburdím, má dost velké ty větrací otvory. Už jsem anorektičku umístil do přiměřeného pouzdra od jakéhosi přenosného voltmetru.
Jsem el. lama ale ty cínový spoje na tom Spartusu -
Taky mi připadají jako studeňáky.
Ručně pájené bezolovem - od číňana to většinou vypadá jako sr**ka, ale nevylučuji, že studené to je taky. Ty velké plochy mědi a silné dráty je obtížné prohřát.
U bezolovnatých spojů se studeňák snadno projeví až po nějaké době. Bezolovnatá pájka neboli cín vytváří na styku s mědí křehkou vrstvu intemetalických sloučenin cínu. Za normální až mírně zvýšené teploty se může už za rok vytvořit taková křehká mezivrstva, že to popraská.