SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
bourač napsal(a):
nic nedošlo, v létě mi spadl telefon do betonu, zjistil jsem to až večer - beton zatuhlý, přesné místo neznámé, je tam navždy včetně původní SIM s kontakty - napiš prosím, mám stejné číslo
Kym nedosla baterka mal si pouzit vibracne zvonenie + fonendoskop
v najhorsom pripade by si ho aspon riadne zhutnil.
(soory ale toto je pecka - zachod je bezna vec ale beton..... )
Editoval ihlan (09-03-2016 18:54:43)
ak mate niekto skusenosti poradte, vdaka.
idem si robit točene betonove schody a dovnutra do šalungu idem dat roxory(priemer 16mm).
lenže roxory som skušal ohnut do kruhu s priemerom orientačne 200-300cm a vobec na neaky plynuly ohyb by to nevypadalo, ani nemalo chut sa ohybat. bežne ohnutie do uhla nemam problem to som si spravil taku dlhu ohybačku s pakou 2m , ale to by bolo hodne kostrbate a pracne.
nebol by problem to dat ohnut do susednej dediny do fabriky ale ked si predstavim ten cirkus okolo toho : dopravu
dlžky 12m - 10ks dlhe roxory hrube 16mm
tak rozmyšlam či by to nešlo touto ohybačkou, aby sa to aspon tak neako podobalo s prižmurenim oka na kruh s priemerom 2m.
skracovat koli doprave ich nechcem
Editoval tarzan (10-10-2017 23:01:55)
Tarzan, vidis tam na tej fotke vlavo dole pri ohybacke tie zeleza? Tak do takych radiusov to budes zrejme ohybat... neviem si predstavit s touto ohybackou robit priemer 2metre... to skor s nejakou zakruzovackou..
ved vidim ale som myslel neako postupne posuvat po 20cm, aby sa to neako podobalo, presne to nemusi byt v betone sa to strati.
zakružovačky to by bol drahy špas si myslim .
teraz rozmyšlam či by to neslo aj obyčanym ramovym hydraulickym lisom.(či to nebude hrozne pomale_ skusim)
ako ste to ohybali do kruhu??
Editoval tarzan (11-10-2017 00:02:49)
Tarzan, a nebudeš potrebovať ohýbanie do vrtule, alias špirály?
Senior, ano tak do tak do špirali, ale ked bude do kruhu si myslim že to potom roztiahnem na špiralu, tolko by sa to malo poddat
Já jsem ohýbal čtvercovou tyč 10-12mm o betonovou skruž, to by možná šlo, na konci upnout velkou svěrkou a točit. Nebo bych vzal víc roxorů o menším průměru, nastrkal je do šalungu a svařil pomocí kratších odřezků do nějaké kostry
Jess, roxor priemer 16mm je už potvora, dvanastka by ešte šla, a zvart sa može len na nenosnych miestach
tak už mam v tom jasno, 12m dlžky dam na polovicu alebo po 4m a tie nie je problem odviest a ked sa preložia 80-90cm tak ako keby boli z jedneho kusa. - to dam do fabriky ohnut.
a na take dorobky som skušal nie je problem ohnut aj na lise, len to trochu trva pre vačšie množstvo .
takže to skombinujem.
som teraz skusal po 20cm som posuval a fakt to celkom dobre ide
Editoval tarzan (11-10-2017 10:56:43)
Když jsme stavěli kdysi naše řadové domy tak jsme si vyrobili masivní stůl 1 x 1,5 m na něj přivařili různé čepy a naohýbali na stole možná tisíce nejrůznějších ohybů na roxorech 6 - 16 mm. U velkých rádiusů stačilo z tabule pozinkovaného plechu nastříhat šablony a pak už jen dlouhé trubky na tahání kratších konců roxorů a lidské sádlo a cit pro materiál. Ten cit pro materiál některým skutečně chyběl, a tak jsem si v rámci sousedské výpomoci docela máknul.
jirkati, dnes sa nikomu už velmi nechce ručne maknut. tak neako ako pišeš sme to robili ked sme robili na preklady a deku, ale ten roxor 16mm ohybat do obluka ( a aby to trochu bolo presne) to by bol ručne masaker bez neakych na vyrobu zdlhavych pomocok,
Editoval tarzan (11-10-2017 11:14:24)
Nešpekuluj a nájdi si vo svojej blízkosti niekoho so zakružovačkou. Jeden kus by sa ešte dalo pod lisom poohýbať ,ale desať je veľa.
ved to tak aj asi pojde len ich prerežem na polovicu, problem bol v doprave