SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Dobrý den, jsem zde nový možná je zde už nějaké podobné téma, ale bohužel jsem ho nenalezl. Potřeboval bych od Vás zkušenějších porovnat dvě svarecky které bych si rad pořídil.
Alfa-in Pegas 200 AC/DC smart+hořák SGT 4m FX+hadice
http://www.svarovani-kolin.cz/Alfa-in-P … X%2bhadice
TUSON - Jednofázová svářečka PEGASUS 160 AC/DC HF
http://www.svarovani-kolin.cz/TUSON-Jed … F-d700.htm
Mnohokrát děkuji
Pravděpodobnost, že má někdo obě svářečky, nebo že si je pro porovnání koupí, je dost malá. Porovnání z vašeho hlediska bude určitě jiné, než třeba od svářeče profesionála. Záleží totiž na tom, jak a kde budete svářečku používat. Pokud trvale v dílně na místě, pak vám ani nevadí vyšší hmotnost TUSSONa. Pokud hodláte se svářečkou cestovat, bude asi lepší nějaký lehčí invertor.
Hmm, a to musíte vzít mašinku jen z Kolína?Když si vezmete že marže obchodníka je cca 40% tak co si uhádat nejakou slevičku, stejně jsou obě z PRC, zkuste obchodníky z PL, tady to dost natahujou......a když už tady tak nechat si to předvést.
No jak Alfu moc nemusím tak bych řekl že tady je to jasná volba. Několikrát jsem s ní dělal a vcelku dobrý. Nerez bez problému a hliník tak nějak to trochu šlo .Ale hlínu nezavaříš pořádně ani s jednou. A také budeš potřebovat každý ampér.
Evito nevím jestli se mašinky tohoto tipu kolem dvacítky předvádějí .Já kupoval Fronius MW 2200 bafl jsem krabici a šel jsem domu. Je pravdou že mi to sice nabízel ale to na obeznámeni co umí a vlastně po zaplacení.
A co klasickou barevnou krabici Kühtreiber TIG 315 P AC/DC?
Už je trochu dražší, ale hliník zvládá dobře.
no to nevím ale vypadá to šíleně .Jsi svářeč nebo obchodník? Já s čím jsem se setkal od Kuhtreiberu tak to moc nešlo že by to byla jen náhoda nevím. Ale s tou Alfou bych to nesrovnával. To máš toho hliníku hodně? Bo jen na něm pojedeš s odřeným hrbem.
PEGAS 200 AC DC PULSE a bruska wolframových elektrod Neutrix je to you tube
Děkuji za názory. Potřebuji to hlavně na ocel, v druhé radě pak na hliník, a občasně na nerez. A právě s tím hliníkem nemám vůbec žádnou zkušenost. Když už jsem tady přečetl reakci s Kühtreibe. Nalezl jsem Kühtreibe 200 ac/dc http://www.naradiprofesional.cz/tig-200-ac-dc-p
Jaký máte názor na tuto svarecku v porovnání s těmi dvěmi. Děkuji
A tú ocel budeš zvárať akou metodou? Dá sa aj TIG-om ale ale ...
Druhá možnosť je MMA - u mna nie 2x oblúbená - používam len v nevyhnutých prípadoch
Najlepšie na ocel je klasická MIG mašina = CO2
Editoval ivko (17-06-2017 11:03:04)
Ocel pomoci Tig, Mig vlastním také. Šlo mi jen o estetické sváry pomoci Tig
ivko napsal(a):
A tú ocel budeš zvárať akou metodou? Dá sa aj TIG-om ale ale ...
Druhá možnosť je MMA - u mna nie 2x oblúbená - používam len v nevyhnutých prípadoch
Najlepšie na ocel je klasická MIG mašina = CO2
MIG ≠ CO2
Stránky: 1