SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
tka uz tyzdne mam doma prepusteny argon a som sa nevedel dockat kedy budem mat cas to vyskusat a tu is vysledky.lenze neviem ako sa tu vkladaju obrazky:(
Klikni na Galerie obrázků tam je to popsaný
a je normalne ze sa az do cervena zohreje ta keramicka hubica ale som som velky prud preotzesom zvaral so 150A a elektroda bola 1,6
fastrac8250 napsal(a):
tu elektrodu mas zhorenu. vobec tak nema vyzerat a navyse sa ti zagulatuje, potrebujes ju mat nabrusenu... pozri tento clanok o elektrodach - http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php? … 2006111201
a zabudol som, 150A je dost vela. daj si elektrodu 2,4
+ pokial chces zvarat TIGom a chces mat pekne zvary, zvarane plochy musia byt co najlepsie ocistene od hrdze, spiny, farby, mastnoty.... prietok plynu cca 7 - 8l, na mensiu hubicu aj menej.
Editoval 780622 (21-06-2009 18:06:50)
Skoda argonu na takovou zrzavou bestyju!! Elektrodou by to bylo aspon provareny a rychlejsi.
no toto bola skuska iba mam to na zvaranie nerezu a o tej elektrode viem ved som ju dvakrat bol nabrusit lebo som mal maly prietok plynu
no já bych řek že problém bude v tom že používáš láhev od CO2 pokud jsi tu láhev neměl někde kde Ti jí vyčistili a jen jsis udělal redukci z argonu na tuto láhev je zde problém protože láhev nebude úplně čistá a napuštěný argon bude kontaminovanej zbytkovým CO2 to odpovídá i obrázku opálené elektrodě na svařování TIGem je potřeba čistý agron maximálně směs s heliem přes to nejdede vlak... podle mě napouštění argonu do vyřazených lahvý od hasičků je pouze mrhání tímto plynem..
Snad se na mě nikdo nebude zlobit za off topic, ale když čtu a vidím některé příspěvky, divím se že uživatelé mají ještě čím psát! (prsty)
A pokud jde o CO2 nedavno jsem vyhazoval starý hasicí přístroj - dvě bomby velikosti jako klasické autogení láhve na stejném podvozku. Do hutí takové uzavřené nádoby neberou, obecně žádné nádoby (sudy apod.) Může v nich být napršená voda a při vysypání do vysoké pece dojde k explozi a výstřiku roztaveného železa - viz nedávno smrtelný prac. úraz Králův dvůr.
Tak tedy láhve s CO2 jsem naplno otevřel a mohutně z nich ucházel plyn. Po chvíli došlo k ztuhnutí obsahu natolik, že stlačený plyn změnil skupenství na pevné! Když jsem lahve autogenem přeřízl (aby mi je vzali v kovošrotu) vysypal sem z nich tzv suchý led kusy cca 10cm. trvalo do druhého dne než zcela "vysublimovaly".
Při vhození takového kousku do kýble s vařící vodou dojde k mohutné tvorbě efektní mlhy.
Suchý led - pevný CO2 má povrchovou teplotu asi -60°C.
bourač, mohol si to predať do miestenej diskotéky ako stroj na dym
no ale mne potom uz nic nerobilo s elektrodou nabrusil som ju a zvarala krasne bez problemov tak neviem
takze tu je ta slubena fotka lenze je dost nekvalitna lepsia sa mi nepodarila