SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
zdravim vas, chcel by som sa opytat nemate niekto skusenost s takymto odsavačom? chcem si k stolu spravit odsavanie dymu a tento sa mi celkom pozdava, a ma vraj aj vrtulu ocelovu.
https://www.boukal-naradie.sk/dielenske … do-rv-203/
Editoval tarzan (14-10-2016 00:26:35)
Zbytočne silný.
Ja používam ventilátor zo škody 1203 a nieje problém.
Prežil dokonca aj odsávanie iskier od plazmovej rezačky ....
Blízko sa ani nedá priložiť , lebo strháva zo sebou ochranný plyn .
Editoval m.evil (14-10-2016 00:37:54)
Chybí mi tam výstupní tlak nebo rovnou příslušný graf závislosti odsávaného množství na tlakové ztrátě.
Ale podle uváděné kombinace vzhledu, velikosti a výkonu motoru to vypadá na středotlaký ventilátor. Takže příslušné uváděné množství vzduchu protlačí i přes delší potrubí, kde už axiální venitlátor tahá sotva pár kubíků za hodinu nebo přes jednodušší filtr pro hrubší prach.
A protože tam není uveden materiál, předpokládám, že skříň ventilátoru je klasická ocel a lopatky taky, z čehož vyplývá, že ventilátor je v "jiskřicím" provedení a je tak určen pouze pro odsávání vzduchu s nehořlavým prachem. Takže pro svařování dobré, pro třeba piliny od cirkulárky ne.
Radim, on je to prave odsavanie od hoblovky a cinkularky tak som myslel že by šiel lebo podobne vačšie na piliny mam, hlavne aby mal tie ocelove lopatky myslim, aby moc netahal dam k nemu frekvenčny menič na optimalnu regulaciu.
v praci pouzivame rozne "ventilatory" od 370w po cca 35kw s konkretnym typom nemam skusenosti ale ak to chces fakt na odsavanie pilin pocuvni Radima,vykon podla popisu neni nic moc ale ked pises ze mas velke odsavanie a potrebujes daco krpate tak si to hadam odhadol dobre,cez bazos nechces nic brat ?
asi ako ste pisali stačil by aj menši, ale idem na to tak že ten odsavaci digestor chcem vačši aby čo najlepšie bral....lebo že zdravie na prvom mieste....... a kedže mam doma zbytočny frekvenčny menič tak ma napadlo že radšej silnejši z bazoša.
a zrobim si to ako mobilny vysavač na piliny pozemi ked dam filtračny vak, alebo ked napojim hadice do exterieru namiesto vaku bude na odsavanie dymu:
už mam zajednany tento:
jeden tento isty mam doma v dielny stolarskej už , tak ho mam odskušany , viem že dobre taha, motor 1kw
https://stroje.bazos.sk/inzerat/6557902 … avanie.php
Editoval tarzan (14-10-2016 17:49:57)
tarzan napsal(a):
Radim, on je to prave odsavanie od hoblovky a cinkularky tak som myslel že by šiel lebo podobne vačšie na piliny mam, hlavne aby mal tie ocelove lopatky myslim, aby moc netahal dam k nemu frekvenčny menič na optimalnu regulaciu.
A proč si myslíš, že ocelové lopatky jsou coby odsávání k cirkuli a hoblovce výhra? Spadne ti tam větší hřebík nebo něco podobného a budeš tam mít s těmi ocelovými lopatkami uvnitř potrubí ohňostroj.
no ale zas nemam obavu že sa zlomia. do odsavania sa dostane každu chvilu kadeaky bordel, sem tam zas neake zaiskrenie sa mi stalo ale nebol z toho ziadny nasledok.