SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý večer,chtěl jsem vás poprosit o radu mam krátce KITin 1500 HF a zdá se že to začalo na HF nějak divně zapalovat oblouk ,nechce přeskočit jiskra ne vždicky ale když se tak stane a dotknu se materialu a nasledne skusim zmacknout tlacitko na horaku oblouk naskoci pokud to opakuji v kratke dobe za sebou oblouk chyta normalne ale jak pockam treba 10 vteřin zase musim skrabnout o material.kdyz jsem hf zacal zkouset stacilo treba priblýžit prst a hned po stlacení tlacitka to hazelo jiskru tet ne,máte nekdo nejaky napad nebo radu cim by to mohlo byt? na uzemení jsem si delal nove kabely o prurezu 16mm2 můžeto mít vliv? dekuji za odpovedi.
Tak tohle se mi stáva na migatronic pilot 2400 a to je profi svářečka. Co jsem vypozoroval je to tím že elektroda je už malinká . Stačí ji přebrousit .
Pre hasjana:
-mate dost dlhy predfuk,lebo na "vzduchu" je iskra velmi mala
-moze byt zaprasena vo vnutri (hlavne vn transformator-vinutie)
-znecisteny argon (znecistenie plynu vnutrom flase-predtym CO)
-alebo naozaj znecistena elektroda (znehodnotenie kratkym dofukom-chladnutim wolframovej elektrody)
-zle nabrusena elektroda
Dobrý den,všem děkuji za rady vyskoušel jsem vše možné a jiskru to zapaluje nepravidelně až podivně, po telefonické dohodě s prodejcem my bylo zdělěno že se na to mrknou muže se jednat o vadu na desce nebo nejaky konektor příští týden to k nim vezu a uvydí se ještě písnu co to vlastně bylo za problem mějte se hasjan.
Takže jak jsem slíbyl,dnes byla udělána u prodejce v servisu diagnostika svářečky a byla zjištěna závada na desce do pondělí by to mělo být vyměněno a plně funkční.ještě jednou děkuji všem za rady mějte se hasjan.
hasjan napsal(a):
Dobrý večer,chtěl jsem vás poprosit o radu mam krátce KITin 1500 HF a zdá se že to začalo na HF nějak divně zapalovat oblouk ,nechce přeskočit jiskra ne vždicky ale když se tak stane a dotknu se materialu a nasledne skusim zmacknout tlacitko na horaku oblouk naskoci pokud to opakuji v kratke dobe za sebou oblouk chyta normalne ale jak pockam treba 10 vteřin zase musim skrabnout o material.kdyz jsem hf zacal zkouset stacilo treba priblýžit prst a hned po stlacení tlacitka to hazelo jiskru tet ne,máte nekdo nejaky napad nebo radu cim by to mohlo byt? na uzemení jsem si delal nove kabely o prurezu 16mm2 můžeto mít vliv? dekuji za odpovedi.
PRavděpodobnou příčinu bych hledal ve vadném HF modulu...výrobce bude vědět.
čaute kolegovia.plánujem kúpiť KITin 1700 HF.Podľa parametrov je to to isté ako KITin 15000 HF,len má o 10 A väčší výkon.Píšu o nej ako o profi zváračke.Je to dobrá mašina? A hlavne spoľahlivá? Lebo ako čítam vyššie, tak ma to troška odrádza.PORAĎTE.dik