SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Ludia vie mi niekto povedat co si mysli o tejto zvaracke?
https://www.elektrospaw.eu/Zvaracka-TIG … -d8300.htm
A tiez aky je rozdiel medzi CO2, Argonom, Ci ich zmesov? Co na co pouzit?
Dakujem
Jednoduchá čínská tigovka pro běžné svařování ocelí a nerezu.
ZDENÁL napsal(a):
Jednoduchá čínská tigovka pro běžné svařování ocelí a nerezu.
Aspon niekto ...
ine zvarat ani nemienim
Dakujem
Mě na těchto prodejcích vadí, že není k dispozici úplná specifikace, nebo návod. Takže co svářečka skutečně umí se dá jen domýšlet.
Vsimol som si ze tam je iba konektor 2-kolik,
Inde je zasa 3-dierka https://zvaracky.heureka.sk/kuhtreiber-kitin-165/
inde zasa viackolik ... vie mi niekto povedat rozdiel alebo ma aspon nasmerovat niekde kde to je vysvetlene???
DAKUJEM
Juloi napsal(a):
A tiez aky je rozdiel medzi CO2, Argonom, Ci ich zmesov? Co na co pouzit?
čisté CO a směsi s CO nejdou použít pro metodu TIG (svařování s netavící se elektrodou v ochranné atmosféře inertního plynu).
CO používá se pro MAG (svařování tavící se elektrodou v ochranné atmosféře aktivního plynu) na ocel, čisté CO hlavně pro doma. Podobné je MIG, směs argonu s CO.
Pro TIG na ocel (černou, nerez) lze použít čistý argon (min. 4,6), pro náročnější kovy je nutno použít velmi čistý argon (5,0).
Editoval pt.kbely (04-03-2017 11:50:58)
Juloi napsal(a):
Vsimol som si ze tam je iba konektor 2-kolik,
Inde je zasa 3-dierka https://zvaracky.heureka.sk/kuhtreiber-kitin-165/
inde zasa viackolik ... vie mi niekto povedat rozdiel alebo ma aspon nasmerovat niekde kde to je vysvetlene???
DAKUJEM
na tom KITovi si si mohol vsimnut aj to ze je tam prepinac ktory ukazuje od stupnice na vypinac co to tak asi je ?
Dialkove ? a ono niektore horaky maju tlacitka na ovladanie vykonu alebo ine "vychytavky" potom treba viac kolikov
Editoval ihlan (04-03-2017 16:29:52)
Ano ihlan, to som si vsimol a aj dohlatal. Ze na tom KITovi to je dialkove ovladanie prudu, ktore sa uz dnes ani moc nevyuziva a je to viacmenej pozostatok ked boli zvaracky tazke a neprenosne (tak aspon pisu), ale kurna noha kde a ako sa potom zapaja na tom KITovi ten TIG horak???
Protože se jedná o "škrtačku" tak nemá žádné ovládání. Jen se zapojí silový kabel.
Famater napsal(a):
Protože se jedná o "škrtačku" tak nemá žádné ovládání. Jen se zapojí silový kabel.
Cize zapoji sa tam TIG horak ktory ma ovladanie iba na argon a zapaluje sa skrtnutim volframovej elektrody o material?
Juloi napsal(a):
Ano ihlan, to som si vsimol a aj dohlatal. Ze na tom KITovi to je dialkove ovladanie prudu, ktore sa uz dnes ani moc nevyuziva a je to viacmenej pozostatok ked boli zvaracky tazke a neprenosne (tak aspon pisu), ale kurna noha kde a ako sa potom zapaja na tom KITovi ten TIG horak???
To je nejaka fama toto.... dialkove nema nic stym ze velka a tazka masinka ale o komforte a pedale.
pri tigu si stym vies pomoct ked potrebujes menit vykon na zaciatku a konci zvaru. Pedal sa da zapojit ako dialkove.
Famater myslel tym ze musis sa dotknut/skrknut hladaj HF zapaloanie pri TIGu ak chces novy a TIG stroj.
Já jsem odpovídal na příspěvek č.8.
Stránky: 1