SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Ahojte ,
mám invertor Jasic MIG/MMA 160 verziu J35-nemá displeje,pri MMA mi je to jasné,ale pri MIG/MAG metóde to ukazuje ako?Iba pri zváraní, alebo hneď ako si to nastavujete pred zváraním?
Tá stupnica na ovládačoch nie je moc logická,ale Vám čo ukazuje skutočnosť je to nepodstatné asi.
Taktiež by som tu uvítal /a asi nie len ja.../ Vaše skúsenosti a poznatky s touto značkou invertoru.Keď už nič iné ,aspoň sa dozviem koľko ľudí má tohto "čínana"
Niečo na spôsob uživateľa Rellika a jeho vlákno s Pegasom .
Ja čakám na inštaláciu elektriky do prenajatej garáže/ ešte cca týždeň /,potom sem budem môcť dávať praktické skúsenosti s Jasicom...
Editoval Tirex (29-03-2016 00:29:51)
Kamarát tiež neodolal a za ten peniaz si to kúpil. Ja som s Jasicom do styku neprišiel, ale čo som čítal aj tu, tak na MMA je to super vec, má to krásnu charakteristiku a MAG je otázny, počul/čítal som aj chvály, aj ponosy.
Elektrika v garáži stále nie je /prečo robiť veci jednoducho keď sa dajú zložito /.Dnes som ju skúšal na jednej fuške,bol to vozík na čerpačku podlahového kúrenia.Bol to iba joklík 20mm,mal som naponáhlo fotky som nestihol spraviť,zváral som do medzery lebo zvary museli byť obrúsené.Nastavil som cca 15V a cca 3m/min /preto cca lebo to nemá moc logickú stupnicu.../.Vôbec nebol čas sa pohrať ďalej s nastavením,to bude čas až v spomínanej garáži.
Jediné čo ma v tej chvíli napadlo,že na také krátkodobé práce mimo stabilného pracoviska by sa hodila aj menšia fľaša ako je hasičák.Jasic sa dá odniesť v jednej ruke,hasičák už nie .Prípadne trubičkový drôt.
Psali tu nekde o sifonovych bombickach, treba baterii bombicek ;-) ?
hasicaky boli aj mensie take prenosne na bazosi to ide po 10 eciek neviem aku to malo napln tusim len 1,5kg ale na take "montaze" raz za cas by to mohlo stacit
Na tie montáže "raz za čas" by mala stačiť aj metóda MMA. Kto s tým variť vie, tak kvalitatívny rozdiel vo zvare nie je - a nemusia byť ani elektródy suché
to Drakoush: mám ešte z mladosti odzvárané nejaké tie stovky metrov s elektródu,takže po oprášení by nebol problém,ale v 99% na montážach keď chodím sa snažím voliť co2,musela by to byť luxusná poloha a hrubý matroš, aby som nad tým uvažoval dať to MMA metódou.Keď som ešte mal odbočkovú Formicu na 230V mal nejaký konkurent ktorý bol montovať zábradlie na schody a na pleci mu svietil Rainbow 150 MMA uštipačné poznámky na moju adresu,prečo tahám takú nemotornú tažkú mašinu na montáž zábradlia na francúzke okno./mimochodom okno bolo na poschodí a stál som na poslednom "šteblíku"rebríka/.CO-čku som mal podloženú paletami aby mi dosiahol kábel.Trochu nemotorné riešenie,ale eldou by to nik nedal ani náhodou,držať si matroš nad hlavou v úplne vystretej ruke a druhou rukou to hefnúť.Dokončil som zábradlie a balil si mašinku,keď som zbadal ako si pán uštipačný nevie pomôcť so spomínaním zábradlím.Tiež nemal miesto na kuklu a bol rozčapený ako pavúk keď sa to pokúšal hefnúť...Keď som odchádzal zakričal na mňa či to nechcem urobiť za neho,že mi zaplatí.Zasmial som sa a odišiel som.
Vôbec nezatracujem MMA,proste na moje veci vonku je elda málokedy použitelná.
to ja hentake dristy pocuvam stale od kamaratov to ti je naco taka krava kva kva kva bla bla bla zaujimave ze ked potrebuju daco zavarit tak im je ta krava zrazu dobra
Ono to je len nemotorné na prepravu, inak je metóda MAG vhodnejšia na varenie, než MMA, pýtal som sa skôr preto, že na také "dovarky" v teréne som ešte nevidel nikoho, kto by vláčil fľašu, väčšinou si to chlapci na dielni predpripravili a na mieste potom dovárali MMA. Väčšinou maličkým invertorom, v prípade zvárania na mieste bez el. pripojenia varili benzínovým agregátom.
Ale zas je fakt, že dnes už máš aj MAG zdroje invertorové a fľaška nie je taká nemotorná, hlavne keď má človek dodávku alebo vozík. Len stále to nevytiahneš na rameni na veľkom rebríku, no.
Ten najnovsi JASIC N227 SYN je este mensi ako starsi model. Osekali elektroniku ostala len skrinka na cievku.
Ak treba nieco zvarit na mieste je moznost pouzit trubickovy drat bez plynu nie ? (alebo male 2l tlakove flasky)
Ale je pravda ze tie kabelkove invertory su o dost lahsie (aj o 10kg) Tie najmensie maju rozmer 2 krabic od CDcka.
Editoval ihlan (08-04-2016 06:14:34)
Jasné je pravda aj to aj to,nakoniec keď by iná možnosť nebola,urobím to eldou ako by som to nemal urobiť .
Musím si dať spraviť kábel na MMA aspoň 5m a bude pokoj.Jasic bude využitý naplno.
to není svar ale lepení. taky sem mel takovy zacatky
Pawka, podľa čoho si to zistil? .
Editoval Dodo67 (14-04-2016 21:13:49)
Zaujímalo by ma kto zváral s Jasicom s trubičkovým drôtom,sa prehadzuje kábel pri podávači drôtu na konektor bez plynu.Následne musím prehodiť aj zemniacu svorku na +pol? To je asi na každom invertore ,ktorý má možnosť zvárať trubičkovým drôtom.,takže poprosím o radu aj NE-Jasic-ových majiteľov invertorov . Aj keď je to"Only Invertor Jasic."
Druhá otázka : Aký trubičkový drôt by Ste mi poradili na cievke max 200mm na oceľ ? plný drôt používam klasiku SG2 a trubičkový?