SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Juggernault napsal(a):
Prodám (kouli) nádrz na PB obsah asi 1400L
Nie obsah ale objem, priemer asi 168 cm.
FF napsal(a):
...páni Archimédés a Ludolph van Ceulen sa musia v hrobe obracať...
Alespoň se nenuděj už potřebovali provětrat a obrátit na druhý bok
Troška počítání nezaškodí:
Je dán objem V= 1400 l = 1,4 m³
Objem koule V = 4/3 πr³ = 1/6 πd³
Takže třeba d³= V x 6 / π => 8,4/ π = 2.674 => d = 1,39 m což je kýžená hodnota průměru koule o objemu 1,4 m³.
jirkati napsal(a):
Troška počítání nezaškodí:
Je dán objem V= 1400 l = 1,4 m³
Objem koule V = 4/3 πr³ = 1/6 πd³
Takže třeba d³= V x 6 / π => 8,4/ π = 2.674 => d = 1,39 m což je kýžená hodnota průměru koule o objemu 1,4 m³.
Ano, maš pravdu, ja som v rýchlosti zadal do vzorca 3/4 namiesto 4/3. Teraz mi vychádza priemer 1,388 m.
tady někdo prodává kuličku http://www.sbazar.cz/i.sopik/detail/170 … -nadrz-vzd
ty vole tak to je fakt gulicka 2cm stena,to ked sa postavy na zahradu tak urcite prezije aj majitelov baraku !
Jo to budou ta samá jako mám já ... obsah si nepamatuju přesně. za tu cenu dám obě xD
Zdravím,
za ty peníze (sedmnáct klacků) to vyrobím s cirka 1/10 hmotnosti, vypálením, svařením, broušením, vypálením ornamentů a povrchovou úpravou dle přání zákazníka a ještě mu to dovezu.
I když je pravda, že s takovouhle koulí (20mm stěna) mu děcka na zahradě asi nepohnou... a nějaká "čórka" asi taky "neklapne"... ale kdo ví...
Editoval Tigem (18-05-2016 20:35:32)
pavol.sk napsal(a):
ty vole tak to je fakt gulicka 2cm stena,to ked sa postavy na zahradu tak urcite prezije aj majitelov baraku !
No, je to zrejme na 40 bar. Zaťaženie materiálu pri tomto priemere 146 MPa.
Tigem napsal(a):
Zdravím,
za ty peníze to vyrobím s cirka 1/10 hmotnosti, vypálením, svařením, broušením a povrchovou úpravou dle přání zákazníka a ještě mu to dovezu.
I když je pravda, že s takovouhle koulí (20mm stěna) mu děcka na zahradě asi nepohnou... a nějaká "čórka" asi taky "neklapne"... i když kdo ví...
Neverte tomu, že indiáni by to nezvládli.
Zdravím,
nejenom indiáni -senior- ... ale i spousta milých spoluobčanů...
představte si "čaka norise" a jeho kámoše...
Editoval Tigem (18-05-2016 20:40:35)
Tigem napsal(a):
povrchovou úpravou dle přání zákazníka a ještě mu to dovezu.
OK objednávám pozlacenou, máš na to do konce května, pak tě tady pomluvím
mchm, kolik podobných koulí si již vyrobil?
Když tam ty vypálený ornamenty pujdou zpět třeba našroubovat tak by to měl proti tornádový kryt a každý prepprs by mu záviděl.
Tiez rozmyslam,ze za taku cenu to komplet vyrobyt + este doviezt zakaznikovi tak to uz clen Tigem pracuje v cervenom krizi Ale v nereze by som take 2gulicky s este farebnym diodovym podsvietenim do zahradky zobral keby to bolo za taku symbolicku cenu
Zdravím -bourač-,
pozlacenou asi nedám (a do konce května...), to jsi mě dostal, klobouk dolů... pomluvit OK, jsem tu nový, zkousnu to
Jinak kouli nemám ani jednu (kromě svojich dvou), ale umělecké práce se železem (svařování, plasma, broušení, ..., ne klasická kovařina) mě fakt baví. Kdybys někdy něco chtěl na zahradu, blbůstku do baráku, tak sa ozvi, domluvíme sa. "Dám" i tu kouli (černý materiál - stěna kterou jsem navrhoval), jesti jsi pro? -Jsem pro každou ptákovinu, která stojí za to-
"Tigem"
P.S.: Bude snad brzo "Ocelotoč" atd., tak se nechám pak pomluvit, třeba to bude docela sranda
V nerezu a s diodami -ad výše "Joe66"- hmm... promyslím to... ale spíše asi ne-e. Dobrý komentář, děkuji
Editoval Tigem (19-05-2016 15:44:27)
No, to bude asi nádrž ke kotli na vytápění v zimě, takže to potom nebude na propanbutan, ale čistě na propan.
Propan má teplotu varu cca 40 st C pod nulou, jestli si to dobře pamatuji a protože musí přes léto plná nádrž vydržet letní horka 40 a víc stupňů C, musí to vydržet docela slušný tlak .
Plus další ještě podstatně větší tlak pro jistotu, protože prasknout nádrž s kubíkem kapalného propanu je docela velké nebezpečí.
Řeči o tom, za kolik to kdo dokáže svařit jsou podle mně mimo místu, musí se to vyrábět v pořádně ocertifikovaném provozu a samotná nádrž určitě musí být taky odskoušena na tlak a obdržena certifikátem. To cenu toho svařování docela zvedne.
Případně to někdo nechá udělat u Světlíka ve Vítkovicích a ten vytvaruje celou nádrž z jednoho hutního ingotu.
ved hej ale pokial to ma byt take to ozdobne ohnisko tak nikto nepozera na kvalitu zvarov...pokial to bolo origo urcene na kvapalny plyn tak to muselo aku taku normu splnat...to zas neni len tak ze si to niekto pozvara z odpadu na zahrade
https://youtu.be/JYDXCZd-4J8 tady už to někdo tvořil :-)
Zdravím,
stačí do strýčka "gůůgla" (nebo případně "jůůtůůb") zadat třeba toto: sphere fire pit
a začít se kochat...
P.S.: Opravdu se v tomto vláknu řeší skulptura/ohniště a ne tlakovka, tu bych nedal ani omylem
(chce to pročítat více příspěvků, případně celé vlákno, aby člověk zbytečně neřešil věci, které s danou věcí přímo nesouvisí),
ale to jen tak "by the way"
Editoval Tigem (20-05-2016 18:46:52)
Tigem napsal(a):
Zdravím,
za ty peníze (sedmnáct klacků) to vyrobím s cirka 1/10 hmotnosti, vypálením, svařením, broušením, vypálením ornamentů a povrchovou úpravou dle přání zákazníka a ještě mu to dovezu.
I když je pravda, že s takovouhle koulí (20mm stěna) mu děcka na zahradě asi nepohnou... a nějaká "čórka" asi taky "neklapne"... ale kdo ví...
Můžeš sem dát nějaké fotky Tvých výtvorů?
Zdravím -Carcharot-,
dělám to sice nerad, ale tady je pár mých drobností...
Motorová pila versus smrkový klát (panenka Marie 2m)
Ze dřeva s motorovkou už nesochařím, dělal jsem to cca 12 let, "odešly" mi na tom ramena, což není při svařování zrovna moc "echt".
Plasma vs trojka plech, pár desek a Alkyton (křeslo na balkon)
Svářečka a flexa vs hutní materiál ("tlama" za traktor s navijákem a tlamou pro vlečku)
Editoval Tigem (21-05-2016 11:02:06)
Pekne ale tusim si to stou ergonomiou na sedacke prehnal ze tam mas vankus
Zdravím -ihlan-,
ono i měkké dřevo někdy tlačí a mít něco měkké za krkem je občas fajn.
Editoval Tigem (21-05-2016 11:02:35)
Musel jsem mít nějaký slabší okamžik.
Příspěvek "Prodám (kouli) nádrz na PB obsah asi 1400L " mě nějak zmátl a považoval jsem to za vlákno, kde se mluví o svařování takové nádrže.
Moje omluva.