SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj vlastní tu někdo omicron gama 180??měl bych na něho dotaz,.,díky moc
Gama 180 nebola , ale vyrabala sa GAMASTAR 180... Co konkretne potrebujes vediet ?
jojo tu myslím,,.,svítí mě pořád kontrolka teploty i když jí hned zapnu,.,nevis cím to muže byt??ventilátor funguje
Tuhle svářečku neznám, ale nejspíše to bude špatné čídlo teploty. Nevím kolik jich omicrony mívají, ty levné hobby mašiny jen jedno na trafu. Omicron bude mít minimálně 2.
Jj, tohle dělá tenhle typ bejvalému šéfovi od nova, vlastně od prvního zapnutí. Když volal do omicronu, tak mu řekli, že u jejich výrobku to není možné! Tak jí vždycky zapne o půl hodiny dřív, ona se vyfouká a pak jde vařit.
díky za info takže to nemusím řešit??svařuje pěkně jsem sní spokojený
Tak to vypadá na tepelné čidlo, nebo špatný obvod, který vyhodnocuje přehřátí.
sem začátečník co si mam pod tím prosím představit??špatný obvod?
chuta88 napsal(a):
sem začátečník co si mam pod tím prosím představit??špatný obvod?
To znamená opravu v servise, nebo schopného elektronika-amatéra
U jedné čínské modré Multifunkce bez popisu a papírů jsem tohle řešil tak, že jsem zakoupil tepelnou ochranu zesilovačů (při určité nastavené teplotě sepl ventilátor a relé při dalším překročení odpojí koncový zesilovač) a dal jako externí kontrolu a ventilaci svářečky. Do teď to šlape jak hodinky jen to nemám vyfocené, že bych pomohl přímo fotkou. Každopádně elektronika jde pokud se nepletu stále u EZK koupit a tušim že to stálo snad ani né 400kč stavebnice. Teploty jdou nastavit celkem houževnatě, kdy má ventilátor již zapnout a ochlazovat výkonové části invertoru a pokud by teplota překročila určitou mez sepne druhá část, která přes silové relé odpojí napájení vstupu invertoru a ventilátor nadále nezávisle chladí invertor. Po zchládnutí se relé vrátí do nulového stavu (přepínací relé) a invertor opět nahodí. Není to zřejmě nejlepší řešení, kdy odstřelí celý invertor, ale zase je to 100% a auutomaticky jej opět nahodí.
chuta88 napsal(a):
jojo tu myslím,,.,svítí mě pořád kontrolka teploty i když jí hned zapnu,.,nevis cím to muže byt??ventilátor funguje
Nic tomu neni , je to jen nedokonalost vyjoje pred deseti lety , ono to žlty bude svitit pri MIG/MAG a pri slaceni tlacitka na horaku prestane . Vyskousej , a pak dej vedet ...
svařuje dobře,.,nesvítí to pořád to je pravda,.,zkusim a napíšu diky
chuta88 napsal(a):
svařuje dobře,.,nesvítí to pořád to je pravda,.,zkusim a napíšu diky
Prepni na elektrodu a svitit to nebude , ale svaret bude eldov , posuv nepojede ... A pri CO2 nastaveni ti sviti hned kontrolka , co te zmate ... Jak dlouho si majitelem te GAMASTAR 180 ?
4 měsíce
chuta88 napsal(a):
4 měsíce
Tys to kupil nekde s pod ruky , a za kolik ?
Napis mi tvuj mail , a poslu ti navod , kdyz ji nemas ...
Editoval atishajn (16-05-2016 19:58:19)
nene mám to od tchána,.,jenže ted sem mimo domov tak sem snim nemluvil
Navod se da preci stahnout na http://www.oblibene.cz/userdata/shopimg … 50,180.pdf Schemata jsou tam jen pro podobne.