SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zravim chci se zeptat mám svářečku Gama 1550 a je možnost svařovat metodu Tig a chci si koupit hořák ale nevím jaký aby to fungovalo a atd
Díky za radu
Jakýkoliv hořák, který má pouštění plynu řešeno ventilkem... Cena od cca 1000,-kč
http://www.svarecky-obchod.cz/prislusen … tilkem.htm takže takový stačí a musím mít i redukčák že jo
Ano stačí a redučák je snad samozřejmost...
Každým invertorem se dá vařit tigem, když se pořídí hořák s kolečkem na pouštění plynu, který je přímo připojený na RV na bombu s Argonem.
Nevýhoda je, že oblouk se zapaluje přiblížením elektrody přes hranu keramiky. Oproti mašinám, které mají HF zapalování, kdy se zmáčkne hořák a přeskočí oblouk.
Takže potřebujete Hořák s kolečkem, RV na argon a wolframovou elektrodu dle materiálu. Třeba šedivou, která je univerzální.
Dotykovým zapalováním to ale nikdy neprojde na rentgen, protože v místě dotyku se to na rentgenu tváří jako díra i když tam třeba není.
No, další, prodala bych to, koupila bych něco s HF zapalováním, takhle se budete trápit a stejně půjdete do klasické TIG mašinky, pokud Vám jde o love tak ne zázrak z Třebíče ale z PL, tam nejsou tak nenažraný a bude to stejný..zdravím
Škrtaním sa elektroda poškodí a potom oblúk horí niekam do ....
Také zváranie kedy treba elektrodu prebrúsiť po každom 2-3 zápale aby to zasa pekne horelo nikoho baviť nebude
taky jsem tak začínal, pak jsem to střelil a koupil s HF ( jako měď šla ale nerez to se nedalo ) kdyby jsis to chtěl vyzkoušet, tak ti hořák nový s ventilkem střelim za 500 kč včetně , kleštin, čoček a příslušenství :-)