SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ten hydroforming je dobrá věc. Pokud nemáš dostatek tlaku, tak stačí troch nahřát.
Na vstup vody navařit ventil. Natlakuj jak nejvíc můžeš, zavři kohout a celý výfuk ohřej.
Tazz napsal(a):
Ten hydroforming je dobrá věc. Pokud nemáš dostatek tlaku, tak stačí troch nahřát.
Na vstup vody navařit ventil. Natlakuj jak nejvíc můžeš, zavři kohout a celý výfuk ohřej.
Nebo ho nech zmrznout. Led se roztahuje a tak to vytlačí. Kolegové tímto způsobem rovnají pomačkané "feldflašky"...
Když voda zmrzne, tak už poklepáním kolem prohlubně nic nesrovnáš.
Led by nafoukl stejnoměrně celý výfuk. Teda alespoň myslím, nezkoušel jsem v reálu.
Do toho mražáku se to zřejmě musí hodit tak, aby to začalo zamrzat u konců trubek a jako poslední zamrzlo v místě promáčkliny.
Konce trubky v mražáku nechat holé a na místo promáčkliny přimotat lepicí páskou tak centimetr silnou polyetylénovou měkkou pěnovku.....
Skoro po roku by sa mohol pochváliť CIJOML ako ten tlmič výfuku vlastne vyriešil
třeba to vyřešil jako já někdy v minulém století, jako žák 8třídy ZDŠ jsem měl ČZ150 a taky Jawa21, číza měla 2vejfuky ale žádnou kyvnou vidlici vzadu, byl to ještě pérák.
Fichtla jsem honil po lese jako tereňáka ale byl slabej, uříz jsem mu kejvačku a navařil (ve 13 letech) ji na kostru od čízy. Vznikl výborný silný terenní motocykl, jen nebylo kam pověsit výfuky.
Tak jsem jezdil bez nich, ani kolena, jen kus plechu aby bahno nelítalo rovnou do válce, na malé otáčky mě slyšet moc nebylo
Ty dvě svařený kostry do sebe vydržely bez úhony skoky a všechna blbnutí po lesích, stroj jsem pak prodal a koupil Jawa 500 OHC.
a to pětikilo ještě máš? Hoď sem fotku, ať se zase pokochám
Dnes keby si vošiel s tým pekáčom do lesa, tak by to Tebe strielali ako po škodnej
pidi napsal(a):
Hoď sem fotku,
no fotky nemám, tehdá se eště fotilo na na filmovej pás... Pětikilo jsem hned v 17letech prodal a koupil Praga Picolo, r.v. 1934. Měla střechu a vešlo se víc holek
Foto Jawa 500 OHC: https://www.google.cz/search?q=jawa+500 … dtUv7RM%3A