SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování

Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !

Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování

#51 29-04-2016 15:00:35

Magnett
Člen

Re: Svářečka T.I.P TRONIC profi MIG 140

jees napsal(a):

Magnett: podle mne by stupně 1-3 měly být pro drát 0,6, 3-4 pro 0,8

Ano, přesně toto jsem si myslel také. Jak jsem psal, nejsem profesionál a hlavně, s CO svářečkou jsem svařoval na praxi naposledy v rámci dělání svařovacího průkazu který mám tedy prošlý. Musím si jej nechat obnovit a rozhodně zůstat u svařování tohoto typu. Samozřejmě že třeba výfuk si sám zbastlím a ani neznám pořádně ty hodnoty.
Tuto svářečku jsem pořídil za 4500 Kč a pořád s ní neumím ani jako amatér (co se týká nastavení).. Jo, elektrodová svářečka je něco jiného, s tím problém nemám avšak když si vzpomenu na čem jsem se v praxi učil vařit.. Byla to nějaká stará 400 kg těžká trioda..

Plyn mám také zvládnutý ale CO ?

Děkuji všem za vyčerpávající informace. Momentálně si to všechno dávám dohromady aby to nebylo zbytečné. Jsem rád na fóru které má hodnoty a lidé ví o čem píší. Děkuji všem.

Co mě tak ještě napadlo je, zda nemáte prosím tip na to, kde koupit nějak hodně levně nový či zánovní ventil na CO. Myslím tím regulační ventil. Budík mám případně. Potřebuji jen jednoduchý pro mé hobby "sváření" a učení se. Děkuji.

#52 08-05-2016 22:55:18

Magnett
Člen

Re: Svářečka T.I.P TRONIC profi MIG 140

Redukční ventil jsem nakonec sehnal v Brněnské prodejně ve Slatině. Neznám přesný název ale je to svařovací technika. Když jsem viděl co tam prodávají, uvědomil jsem si, že CO zařízení na kterém jsem se učil svařovat ve škola bylo značky ESAB. Cena nového ventilu byla 880 Kč vč. DPH.

Pokud by měl někdo zájem o starý (můj původní) redukční ventil k CO tak za poštovné je jeho. Nevím co s ním dělat - kolečko kterým se reguluje průtok plynu je polámané sad

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla