SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Mám asi 30 nepoužitých a zabalených svářečských skel 100x80 SVAR 777 ČSN 709090 Severosklo a zajímalo by mě,
jestli někdo nezná převodník tohoto starého označení na nové. A také je potřebuji za rozumnou cenu udat.
je to nepredajne
Je fakt že je to pro hodně staré kukly, ale pořád mám kuklu s tímto rozměrem, sice si ze mě občas kolega dělá srandu že s tim chodim vařit tanky foto když jsem obě dával dohromady
Editoval JohnM (24-04-2016 20:54:32)
Já mám v halbně taky takové sklo, konkrétněji cca 98x75 mm. 100 x 80 by se určitě vešlo. A to jsem ji kupoval před necelými 20 lety.
Někde na burze bych za výprodejovou cenu další sklo i koupil. Přes internet asi ne, protože by to hodně prodražilo poštovné. Ale zase kdybych to sklo rozbil, nevadilo by mi ani to poštovné.
Určitě to je prodejné. Otázka je vždy za kolik a jestli je výhodnější se toho zbavit hned za formální cenu nebo to držet nějaký rok a prodávat za vyšší cenu.
Třeba v Kopřivnici fungoval a snad ještě funguje bazar, který takové věci vykupoval a prodával. Od výprodejových zlevněných stavebnin přes kamna, kotle a bojlery a topná tělesa do nich přes nářadí používané po stavbách po kleště, kladívka, zednické fanky, metry a vodováhy... Ten by určitě měl zájem doplnit "sortiment".....
Editoval Radim (26-04-2016 08:10:17)
Radime, děkuji za povzbuzení. Mám vlastně dvoje: Tlustší SVAR 999 (100 x 80 x 3,8) 14 ks a těch slabších SVAR 777 (100 x 80 x 2,3) 10 ks.
Ze zkušenosti, jaká by mohla být taková přijatelná cena?
No, zkušenosti nemám, takže se cenu neodvažuji navrhnout. Jako kupující bych přirozeně uvítal co nejnižší cenu.
Taky nevím, jaká je situace. jestli se ještě nějaká kukla nebo halbna s takovým sklem prodává.
Nebo jestli to už je retrovýrobek, kterým se bude jen prodlužovat životnost historických kousků.
Ono to má proti samostmívací kukle taky své výhody, pokud se to sklo nerozbije, je to navěky.
Prodej vidím tak, že buďto si založíš konto třeba na Aukru a zkušíš to prodávat za nějakou cenu po jednom nebo oslovíš někoho, kdo se zabývá starými svářečkami a komu by se to hodilo do jeho sortimentu náhradních dílů a prodáš mu všechno.
JohnM napsal(a):
Je fakt že je to pro hodně staré kukly, ale pořád mám kuklu s tímto rozměrem, sice si ze mě občas kolega dělá srandu že s tim chodim vařit tanky foto když jsem obě dával dohromady
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/t … 212234.jpg
Přesně tuhle typ kukly mam doma a ješte i nahradni skla jak tmavé tak i ty ochrané sem tam to používam při svaření elektrodou..
Taky používám tyto muzejní retro věci, tady mám takovó ustřiženó kuklu pro svařování v nepřísttupných místech, no ulomil se mě ten horní výklopné vinklíček tak sem to opravil a na dalších padesát let je vystaráno, teda pokuď se mě nepodaří to zase zapomenout tento vercajk pod kolem traktoru a následné popojetí slyšet křupnutí
pěkně opravené což?
Radim napsal(a):
pokud se to sklo nerozbije, je to navěky..
nesouhlasím, při intenzivnějším používání se sklo zasere okujemi...
počkal bych na zatmění slunce a prodával to nepřipraveným divákům 100Kč/ks
No,vidělajsem to na burze á 1kč kus, jinak u nás máme takový nádoby na čiré a barevné sklo, jmenujou to popelnice.............
bourač napsal(a):
Radim napsal(a):
pokud se to sklo nerozbije, je to navěky..
nesouhlasím, při intenzivnějším používání se sklo zasere okujemi...
počkal bych na zatmění slunce a prodával to nepřipraveným divákům 100Kč/ks
Otazka je kolik bude tou dobou kupni sila 100 korun, zatmeni je snad 2026
Bez urazky ale tohle je typicka zenska, ta moje by mi take nejradeji vyhazela pulku bytu.
A to to maj po tobě vyhazovat děti ?? znám takové sběratelé že Liazka by na vyklízení nestačila ani s návěsem
fmodel napsal(a):
A to to maj po tobě vyhazovat děti ?? znám takové sběratelé že Liazka by na vyklízení nestačila ani s návěsem
To není třeba. Sady takových skel, pokud je ještě nemá, nějaký bazarník kolem použité svařovací techniky určitě rád koupí.
Editoval Radim (05-05-2016 18:47:29)
fmodel - Proc by to po mne nekdo vyhazoval ? Ja to hodlam jeste dlouho pouzivat.
Stránky: 1