SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Já bych to řešil jak jsem již napsal. Odvezl to k někomu kdo umí svářet a na jeho el. rozvodu jiná svářečka spolehlivě funguje. Pak bude jisté srovnání.
Alebo ju zobrať do roboty a porovnať to s tou čo zaručene funguje.
Zase niekto chcel šetriť a začal na nesprávnom mieste. Predajcu "Komárno náradie" sledujem už nejaký čas, z jeho ponuky by som si nikdy nič nekúpil, pretože výrobca neznámy, so servisom bude problém, pochybné parametre a strašne to smrdí čínou (vlastne tu si môžeme otvorene povedať, že Kraftech Germany neexistuje a v nemecku sa to ani neskladá).
X 100% 200A? To snáď nemyslíš vážne...
Ja si myslím, že začať problém by si mal riešiť u seba - prečo si to vlastne kúpil? Nevšimol si si, že je to podozrivo lacné, má to podozrivé parametre? Netankovalo Ťa, že predajca nemá ani predajňu, ani e-shop?
Na záver môžem len skonštatovať - kto chce kam, pomôžme mu tam. Prajem pekný deň.
Drakoush napsal(a):
...X 100% 200A? To snáď nemyslíš vážne...
...prečo nie? Na výstupe nikdy, ale na vstupe kedykoľvek! :-D
Vidíš, takto som sa na to nepozeral
Co sa tyka elektriky mam novy dom novu elektriku.ale ked idem zapnut zvaracku musim vypnut vsetko co je v tom okruhu zapnute.inak mi vyhodi poistky a pri zvarani mi stahuje prud.
Takže to nemá ani softštart? Hentaký 200A invertor mi musí ísť na B16A. Môj telwin dokonca na B10A, je síce do 125A, ale o to moc nejde, ide o náraz pri zapnutí.
Začal by som to riešiť tak, že by som meral zvárací prúd, prúd primárom a pri zváraní by som meral aj napätie, aby som videl charakteristiku oblúku. Ja predpokladám, že tam bude celý problém, bude to koncepčne nevhodne riešený aparát s nejakou divnou charakteristikou.
Záverom tohoto merania bude úsudok, že je to vhodné do šrotu.
karolko5 napsal(a):
Co sa tyka elektriky mam novy dom novu elektriku.ale ked idem zapnut zvaracku musim vypnut vsetko co je v tom okruhu zapnute.inak mi vyhodi poistky a pri zvarani mi stahuje prud.
Zrejme si si natahal po baraku nejake lacne tenke kable na 230V... Fyzika nepusti... takze zober masinku do prace a vyskusaj si ju na normalnej zasuvke kde ti nebude kolisat pri zvarani napatie a daj vediet ako to dopadlo.. ..
Editoval vyrobca (17-04-2016 23:13:30)
vyrobca - levne tenke kabely ale snad nebudou vyhazovat pojistky, ne ?
Káble nemusia byť tenké, môže to mať sakramentský odber na primári, ktovie, akú to má účinnosť... Preto hovorím, že treba merať, merať a...
MERAŤ.
Ne merať, ale vzít a zahodit... Myslíš že člověk co koupí takovej sr.č je schopen si změřit kolik to má na primáru? To spíš skončí tím, že si na to koupí multimetr za 200,- někde u číňana a za dva dny bude o něm článek v černé kronice...
No kdo z nas nic podobneho v zivote nekoupil, at hodi kamenem. Mne se to stalo asi pred patnacti lety s dalekohledem, od te doby si davam hodne pozor.
peta62 - pockajme si co napise karolko5
Carcharot napsal(a):
Ne merať, ale vzít a zahodit... Myslíš že člověk co koupí takovej sr.č je schopen si změřit kolik to má na primáru? To spíš skončí tím, že si na to koupí multimetr za 200,- někde u číňana a za dva dny bude o něm článek v černé kronice...
Neposudzuj človeka a jeho znalosti podľa toho, čo kúpil... Ja poznám šoférov, čo vedia karovať a kúpili si Daciu... Väčšinou je to otázka peňazí.
Ak na to dotyčný nemá vybavenie a nevie samotné meranie vykonať, potom sa treba obrátiť na niekoho, kto to bude vedieť.
Caute pani.
Mam otazku na Drakoushta. Mohol by som ti poslat ten inventor.aby si ho preskumal. Ja momentalne nemamam cas a hlane ani skusenosti a nastroje.
Posli adresu ak to nie je problem.diky
Poslal som mail, dúfam, že príde.
Styles - to snad porad jeste muze, psal to pred osmi dny.
Mám zjištěno, že je opravdu lepší zajít do nějakého obchodu se svářecí technikou, než nějaký hornbach nebo obi apod. O pár stovek dráž jste si mohl koupit u Choboly invertor Filex, nebo tak nějak se to jmenuje. U Choboly to docela chválí, myslím že tady o tom psal i pan Zdenál. Ale celkově v takových obchodech si nedovolí vám prodat úplné bláto, které není schopné ani zapálit oblouk.
Nejsem úplný profík, ale pociťuji to i sám v práci. Co jsem nedávno dělal svařečák, tak i když tam byl invertor, tak nic moc, i když to asi dělaly i staré elektrody. Ale v práci máme převážně Kemppi a ty svařují nádherně.
Editoval varok (22-04-2016 20:41:43)
O záruku nepríde, pretože ja na omeranie nepotrebujem poškodiť "panenskú blanu". Aspoň zistíme, či to má fakt debilnú charakteristiku, alebo je problém v sieti, alebo čokoľvek iné. Výsledkom teda bude nejaký protokol a my budeme vedieť, či je to skutočne nevhodný aparát. Majiteľ si potom môže aparát zaslať na záručný servis, iný servis, alebo posunúť do sveta a kúpiť si niečo iné.
Pán styles, môžeš to premerať aj Ty, nech sa páči. Ja sa o to nebijem, finančný honorár z toho mať nebudem, len skúsenosť, čo nekupovať...
Srandou je, že Ty si mu pomoc neponúkol, vedieš tu len veľké reči a jediná rada, akú autor dostal, bola vyhodenie zváračky a kúpa niečoho lepšieho... Tak nech sa páči, poraď mu. Príď si po aparát, premeraj charakteristiku, vygeneruj nejaký protokol, nejaký "znalecký posudok", sprav graf, vyznač v ňom chyby... Prečo to neurobíš? Prečo to neponúkol nikto z odborníkov? To je správny prístup poradiť od klávesnice, aby aparát, ktorý ho mohol stáť na jeho pomery nemalé peniaze, vyhodil? Tomuto hovoríš odborné fórum?
Prečo sa obúvaš do mojej výbavy? Videl si ju niekedy? Bol si v mojej dielni a posúdil si, že nemám výbavu na premeranie charakteristiky? Alebo si videl nejaké fotky z môjho pracoviska a nezbadal si na nich niečo, čo potrebujem? Prečo píšeš, že som vymazal nejaké vlákno z tohoto fóra? Ono tam stále je, na tomto fóre som žiadny svoj príspevok nevymazal, ak tak neurobil administrátor alebo moderátor, tak tu všetko, čo som napísal, musí byť...
Ďalej sa k tomu nebudem vyjadrovať, pretože na prázdne reči nereagujem, až mi odpovieš na tieto otázky s rozumnou argumentáciou, potom posúdim, že sa máme o čom rozprávať a môžeme pokračovať, dovtedy to považujem za nepodložené tvrdenia.
Pekný víkend prajem.
Ja som zvyknutý tykať ľuďom na fóre a funguje to aj opačne na všetkých fórach a v neformálnej e-mailovej komunikácii, ale holt keď trváte na akejsi "internetovej slušnosti", ja s tým problém nemám.
Za prvé mi nejde do hlavy, prečo by som mal ja Vás presviedčať, či mám na to vybavenie... Ono to funguje tak, že keď príde niekto s nejakým tvrdením, tak by ho mal dokázať, ale tuto to je tak, že Vy prídete s tvrdením a ja ho mám vyvracať - vôbec tomu nerozumiem.
Fajn, prijímam "výzvu" - na meranie prúdu mám kliešťový AC/DC ampérmeter Fluke 325 do 400A, na meranie napätia mám scopemeter Fluke 123, okrem iného meria aj f, R, I, t, C a nejakú základnú "matematiku" okolo priebehov ako pracovný cyklus, šírka pulzu, fázový posun a pod. Ďalej mám DMM UNI-T UT181A, ktorý meria U, I, R, t, C, f, G a tiež pracovný cyklus a pod. s dataloggingom. Tiež mám analógový osciloskop tektronix 2465B a kopec iných merákov, ktoré sa pri servise zváracej techniky prakticky nevyužívajú (megmet, generátory, čítače, RLC mostíky a pod.), resp. na meraní charakteristiky zdroja sa nebudú používať. Samozrejmosťou je príslušenstvo k prístrojom ako meracie káble, prúdové kliešte, sondy a pod.
Ďalej mi, prosím, vysvetlite, čo chcete merať vnútri zdroja. Keďže je to zdroj MMA, má strmú VA char. Prúd sa meria na "výstupe" zdroja, napätie tiež - nie je nutné rozoberať zdroj. Aj U, aj I sa dá namerať bez zásahu do invertora (bez nutnosti ho otvárať). Takže statickú charakteristiku zdroja vieme namerať bez otvárania aparátu. K dynamickej charakteristike taktiež nemusíme otvárať zdroj, pretože obe svorky sú nám prístupné a prechodové javy namerať vieme.
Ak by sme chceli namerať účinník a účinnosť, zase nepotrebujeme rozoberať zdroj, lebo účinník nameriame na primárnej strane cez napäťovú a prúdovú sondu (k tomu poslúži jednoduchý prípravok vyrobený "na kolene") a účinnosť zdroja vieme tiež premerať bez zásahu, pretože je to pomer príkonu a výkonu a všetky veličiny potrebné k výpočtu sme už získali. Prosím, vysvetlite mi teda, čo chcete merať vnútri aparátu? Naozaj ma to zaujíma, pretože zjavne uvažujete nad meraním niečoho, nad čím som ja neuvažoval (a ani to nepovažujem za potrebné k určeniu VA -charakteristiky zdroja).
stylesi prohlédni si svoje příspěvky - zvaž poměr přínosných informací / emoční výlevy, je to ostuda...
Stačí vzít stejnosměrný klešťák (někde půjčit, jo nemá ho každý) a proměřit, zda nastavený proud odpovídá změřenému na výstupu stroje. Pak tipuju, že by to dělaly nějaké nevhodné(neznámé) elektrody. Nebo případně výstupní tlumivka může být vadná a což pak může mít vliv na svár.
Editoval Voitano (23-04-2016 18:11:46)
No , úplně zbytečný vlákno, stačilo by si to nechat předvést a nekupovat zajíce v pytli.Pokud se stalo, tak reklamovat, jestli si nejste jistej že je to rukama,hupsnout do nejbližší svar.školy ať to zkusej porovnat a bude, popřípadě se v krámě domluvte že chcete trošku silnější, a na to Vám určo skočej...ať to dopadne,zdravím
No jestli zrovna do svarecske skoly nevim, proc nenechat prodejce ukazat jak s tim bude varit kdyz to tak chvali ?