SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím při čtení příspěvků ve mě roste chut zkusit TIG DC -připojit hořák k alfain 140 .dnes jsem sehnal láhev od sněhového hasičáku z roku 1990 prý bez problémů na CO jak ji upravit na Argon kde sehnat ventil a přepouštěč , jaký má závit ? mám přepouštěč origo na kyslík jde upravit ? hořák nabízí místní prodejce přímo k tomuto typu s ventilem (škrtací nemá auto zapalování) za 3100kč . neví někdo kde mi pak přepustí Argon jsem od Kolína . Díky
No pokud v přepouštěné Argon lahvi bude tlak 200bar a nižší neviděl bych problém. Pokud máte přepouštěč na kyslík možná by nebylo na škodu zkusit se poptat o redukci argon/kyslík. Při přepouštění vždy našroubovat redukce a následně přepouštěč.
Argon snad jen nějaký kamarád. Rozhodně vám to ani do upravené tlakové lahve z hasícího přístroje nenapustí. (osobní zkušenost okolo Brna)
Kolín je z ruky jinak bych vám klidně přepustil mám 20l láhev.
Redukciu CO2 - argon. Nie argon kyslík !!!! A predávajú ju vo zváračských obchodoch. Z hasičáku treba vybrať trubku ale tu sa o tom popísalo vela čítaj forum i staršie príspevky vela sa naučíš
petce napsal(a):
Redukciu CO2 - argon. Nie argon kyslík !!!! A predávajú ju vo zváračských obchodoch. Z hasičáku treba vybrať trubku ale tu sa o tom popísalo vela čítaj forum i staršie príspevky vela sa naučíš
trubku z hasicaku nemusis vyberat. pri pouziti hasicaku na argon trubka nevadi. argon je vo flasi ako plyn a nie je skvapalneny...
to Růža: a suhlasim s petce, zaciatky TIG a hlavne zaciatky TIG DC sa tu preberali uz snad tisickrat takze bud prejdi sekciu TIG/WIG alebo pouzi funkciu HLEDAT...
Zabudol som napísať, že sa dá flaša potom používať i na co2. Na argon je to jedno, ďakujem za opravu.