SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Na pivnom CO2 redukčáku mám sitko na vstupe v 3/4 matici pri tesnení.Upchané môže byť asi len to.Prvý budík by mal ukazovať vstupný tlak.Toto mi nedáva zmyseľ.Na Argonových GCE to sitko tam ani nie je...
FF to je v pohode
Takže sundat budíky a vyzjistit, jestli je tedy přítomen plyn?
Tak tak, zkus ventilem na lahvi opatrně odfouknout.
Po 27 príspevkoch sa pýtaš,či más sundať budíky a vyskoušet a zjistiť či je plyn přítomen?Tak to je sila
))
No ted zase budu mit mensi strach ze tu diky svym otazkam budu za blbce
...to sa už nemusíš báť! :-D
Co na to říct no asi snad jen to že každý problém je třeba řešit podobně jako závadu u pionyra, buď nedává jiskru, nebo neteče benzín. A takhle to je ve všem, koupit novou svářečku, když závadou je nejspíš prázdná bomba...
A dost, žádnej učenej z nebe nespadl, takže Štofi, čti, hodně... Svarinfo a tady na fóru taky najdeš téměř vše. Hledej a hlavně laboruj se svým vybavením, autodestrukční tlačítko tam určitě není takže se toho neboj...
Hmm to je teda závada... https://youtu.be/o_rM2fH0oPE Ještě je na videu teda uzavírací ventil na pravé straně budíku, ale to je snad jasné, že se má povolit... Jinak naprosto stejně to funguje na těch činčong budících typu http://www.maxtechnika.cz/out/pictures/ … komery.jpg jen ten regulační šroub není zespodu, ale z boku...
Tak bomba je vážně prázdná. Ted kudy plyn zmizel. Přes regulační ventil? Bomba je po revizi.
Mně takhle vyfičel směsný plyn (málo dotažená převlečná matice ) chce to hodně dotáhnout
a potom namazat jarovou vodou .
Ale to by budíky ukazovaly, kdyby ta matice byla málo dotáhlá ne?
hmm, ty máš budík na málo dotiahnutú maticu?,Štofi kde berieš ten matroš?to musí byt iná kvalitka...
Bombu máš po revizi ,a ako si na to vôbec prišiel ,že bola aj plná?
Editoval Tirex (12-04-2016 22:38:30)
Ta bomba vůbec plná být nemusela, jestli jsi to nekontroloval tak na 100% nevíš... Pokud byla a utekla tak jsi možná.:
Nedotáhl pořádně matici
Vytrousil těsnění z převlečné matice
A nebo nemáš zajištěnou plynovou hadici na budíku nebo na svarečce. Jestli tam máš tu hadici na plyn, co omicron dodává v sadě tak to rovnou zahoď a kup třeba černou semperitku na benzín a zajistí ji sponkou na obou koncich... A hlavně zavírej bombu tím kohoutem když dokončíš práci a odcházíš.
Bomba se nechala naplnit a přitom se udělala i revize. Takže byla na sto pro plná. Otázka je kdy plyn utekl. Ted je tam průhledná hadička, tu zahodit? Těsnění z matice od regulačního ventilu? Kohout jsem pokaždý po vaření zavřel.
Tu průhlednou hadici jsem taky vyhodil, časem se úplně nafoukne. Určitě hadici na ventilu i na svářečce utáhni sponkama.
V matici redukčáku musí být těsnění. Většinou bílé asi silonove či co... A co se týče plnění? Pokud u toho nejsi tak si nemůžeš být ničím jistý. Prostě omyl se stane .
Ja musel na nove svarecce dotahnout matici na vstupu, plyn tam slysitelne sycel.
Kde se kupuje hadice misto te pruhledne ? Mne zatim funguje, svorku jsem dal na stranu lahve a vypinam ji i kdyz jdu upravovat svary, ale do budoucna bych ji urcite koupit.
V Agrozetu, autodíly, mototechna...
nám se zkrz tu průhlednou hadičku vyprázdnila bomba celá. Při sváření byl uvnitř tlak nižší, takže se vše zdálo v pořádku, ale po chvíli se tlak zvedl, hadička se roztáhla a plyn unikal, Teď tam je opletená s mačkací sponou a drží to tak, že kohout na lahvi už nemusíme hlídat (nevím přesně, ale ca 50Kč/m +2x spona, to se v plynu zaplatí za chvíli)