SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím, budu poprvé ohýbat s hydraulickou ohýbackou nerezove trubky, 42.3 tl steny 2mm a mensí . Asi bych to zasypal pískem at se nelámou nebo nekrabatí jen nevím jaké víčko zvolit? Jestli tam navarit zátku? To by bylo dost zdlouhavé, poradíte mi jak to děláte vy? Ohyb 90 stupnu:) Díky moc
Já si dělám dřevěné špunty. Hlavní je pořádné "naklepání" suchého písku. Kolega se se špunty nevyrábí a stehne si na trubky víčka, stejně se pak kusy upravují na rozměr.
Taky používám dřevěný špunty.
Nevím kolik toho potřebuješ , ale není lepši si to nechat někde ohnout? V práci ohýbàme pr48 nerez na ohýbačce s trnem a jde to krásně a rychle ohyb jeden jako druhý
Jak ty dřevěné špunty přichycujete? Jen naklepnout?
Dobře udělané dřevěné špunty stačí jen naklepnout a drží.
Jak píše Jaryn, pokud toho budeš dělat víc, tak se s tou ruční ohýbačkou utrápíš. Měl jsem kdysi ohýbat asi 10 takových rámů. Zkoušel jsem to ruční ohýbačkou a tam abys udržel rovinnost, když je těch ohybů víc, to se fakt nedá. Navíc to vysypávání a pěchování... Dovezl jsem to chlapíkovi na trnovou NC ohýbačku, vyzkoušelo se nastavení programu a pak už to jelo. Za pár hodin bylo hotovo. Když si spočítám čas, co bych s tím strávil, tak by se mi to v životě nemohlo vyplatit dělat doma.