SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Muzu pouzit kyslikovy redukcni ventil, ktery ma asi provozni tlak 150 bar, na lahev ktera je naplnena na 200 bar? Vstupni manometr ma rozsah do 250 bar, ale na vstupnim manometru je cervena carka uz na 150. Predpokladam ze musi byt ventily dimenzovany na daleko vetsi tlak ( zkusebni ).
Diky
Jasna vec. Naprosto bez problemu.
Nesetkal jste se někdo s tímto redukčním ventilem na propan-butan?
Chtěl bych vědět zda se tento redukční ventil má nastavitelný tlak, na jeho horní straně je šroubek (která byvala s čepíčkou zablombovaná)
jeto tedy regulátor tlaku nebo jeto nejaký přepinač mezi dvouma výstupy?
tento redukční ventil se používal na šporák a chtěl bych ho dát na jinej šporák který býval napojenej na zemní plyn a jsou tedy na rozdílný tlak
pujdeto tedy stím šroubkem? nebo si mám radši pozvat plynařa (který tomu rozumý mnohem víc než já)
díky za radu vím žeto nepatří zrovna moc to gategorie svařování ale redukčák jako redukčák
Editoval svarovani (12-05-2009 20:24:02)
S tím redukčákem neporadím, ale co vím tak při přechodu z PB nebo propanu na zemní plyn ( a naopak ) se mění trysky v hořácích, že by někdo experimentoval s redukčákem jsem neslyšel. Dokonce u starších sporáků MORA byly velikosti trysek v návodu napsaný. Možná někdo bude vědět víc, radši bych osobně zkusil plynaře. Nebo zkusit zjistit velikosti trysek na PB a vyměnit je.
Editoval alofok (12-05-2009 21:00:19)
Je to tzv. regulátor tlaku Propan-Butanu, který má pevně nastavený výstupní tlak podle typu obvykle na 30 nebo 50 mbar (milibar). Vstupní tlak může být obvykle v rozsahu 1 - 8 bar. Dělá to třeba Autogen Chotěboř pod názvy RTP 3 (30 mbar) nebo RTP 4 (50 mbar). Důležitý je i maximální průtok plynu, který bývá limitován na 1,5 - 3 kg/hod podle typu regulátoru. Na sporák to chce ten větší.
Rozhodně bych se do toho nešťoural a nechal bych to na plynaři. Podle fotek si ten regulátor zaslouží výměnu. Stojí tuším okolo 250-350,- kč. O speciálním regulátoru na zemní plyn jsem neslyšel, ale to neznamená, že neexistuje. Nechal bych si poradit od plynařů.
díky radši to nechám být než se v tom šťourat a pozvu si radši plynařa
to svarovani dej pak vědět jak to vyřešil plynař, jen pro zajímavost.
Redukčne ventile na zemný plyn su inštalovane v tych žltych skrinkach pred panelákmi.