SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Robi G napsal(a):
"Drát 0,8 + čisté co2 (se směsí jsou hodnoty téměř totožné)" Toto ma zaujalo.Je prevda že mám inú zváračku ,ale npr. vst357 v synergickom režime s drôtom 0,8 ukazuje hodnoty pri čistom co2: 21,1V-106A-6,5m/s a na rovnakej odbočke pri 82%Ar18%co2: 19,9V-137A-9m/s
Ono ten pegas není moc náročný na seřízení posuvu versus volty. Klidně u těch hodnot posuvu můžu jít +-1 a vaří to téměř stejně. Takže shoda se směsí je celkem daná. Bral jsem to z pohledu kdy jsem tu svářečku měl v práci a vařil stěhovací tančíky na směsném plynu- http://rellik.rajce.idnes.cz/Alfin_Pega … 133312.jpg Na displeji je vidět hodnoty 10,9/23,5 což celkem v poměru odpovídá hodnotě u čistého co2 11,5/25...
Editoval Rellik (19-03-2016 12:34:45)
Ještě jsem zapomněl zmínit, že je to vařeno na pásovině 50x5mm. A z vizuálky bych pro tento materiál doporučil hodnoty 8/21 a 11,5/25. Pro menší svár i tu 6,7/18,5. Ten 5/14 je tak pro plechy do 1mm...
Tak jsem z toho jelen ,když porovnám sváření tak projev Pegase je místo šustění jako u omi takové hodně hlučné odstřelování kuliček bez velého rozdílu závislosti na posuvu,kuličky co odletujou jsou dost velké, když dám tlumivku třeba na 20 tak se s tím vaří líp než na 90 ale stejně se mi to nelíbí.
fmodel napsal(a):
Tak jsem z toho jelen ,když porovnám sváření tak projev Pegase je místo šustění jako u omi takové hodně hlučné odstřelování kuliček bez velého rozdílu závislosti na posuvu,kuličky co odletujou jsou dost velké, když dám tlumivku třeba na 20 tak se s tím vaří líp než na 90 ale stejně se mi to nelíbí.
mm drát
Šustění jde taky udělat, pokud si s tím víc pohraješ. Jinak kuličky jsou jedno z mála překvapení, které jsem měl od té svářečky. A to takové, že i s čistým co a čínským drátem (mám tam 0,8mm drát MAGG ), to kuličky téměř nedělá - viz fotky, které byly dělány ihned po sváření (ty co jsou focené na svářecím stole). Volnost nastavení byla druhá celkem příjemná vlastnost. A jak to vaří nerez mě úplně dostalo http://rellik.rajce.idnes.cz/Alfin_Pega … 071029.jpg Takže pokud to nevaří slušně, asi bych si na to zavolal někoho aby to vyzkoušel taky, případně to tedy vzal do té svářečské školy. Škoda že Čáslav je tak daleko, mám totiž chuť to vyzkoušet osobně.
Ja mam Caslav 10km.. Ale zas nemam Pegase, ale Kemppi Minarcmig.. Mužu to vzít do kufru a ty hodnoty co hází synergie nastavit na Pegasu..
RV napsal(a):
Ja mam Caslav 10km.. Ale zas nemam Pegase, ale Kemppi Minarcmig.. Mužu to vzít do kufru a ty hodnoty co hází synergie nastavit na Pegasu..
To bych byl rád ,alespoň to zkusí někdo kdo inventor má.
Mám profi odbočku KEMPPI a praxi na ESAB 4000i w s U8.
V důchodu mám čas_tak proč se nesejít. 100km není konec světa.
kemppin napsal(a):
Mám profi odbočku KEMPPI a praxi na ESAB 4000i w s U8.
V důchodu mám čas_tak proč se nesejít. 100km není konec světa.
Díky za nabídku ,ale necelejch 100km to mám k výrobci, tak to už bych jel tam abych to vyřešil pokud bude problém se svářečkou .
RV napsal(a):
Můžete mi zavolat abychom se domluvili ,docela spěchám .Tel mám na stránkách ,díky
Jo budu se snažit stavit tenhle týden. Mate láhev s plynem ? Hodiny mam na smesku popr. argon. Pokud mate připojeni plynu na rychlospojku hodiny brát nemusím.
No, ukecala jsem šéfa,tak jestli máte zájem bych plácla do kufru Picomiga a na otočku jsme se stavili, sice máme hoňku před zkouškama ale zas tak daleko nejste....zdravím
Předem děkuji všem za nabídky pomoci a Rellikovi za fotky svárů s nastavením .
Před chvílí jsem přijel ze svařečské školy kam jsem vzal svařečku na výlet ,po připojení a nstartování na hodnotě kterou jsem zkoušel doma a nechtělo to svářet (dle Rellikova fota) instruktor zkusil svár a svářelo to tak jak má(docela mi bylo trapně když jsem mu před tím líčil jak to nevaří) ,stačilo jemně doladit a zkusil jsem si svár a naprosto bez problémů,ještě proběhlo pár pokusů vše paráda.Tak musím najít problém jestli hodiny nebo korgon( což asi ne).Zítra budou další pokusy.
Dnes jsem v práci provedl další test http://rellik.rajce.idnes.cz/Alfin_Pega … 073559.jpg Naprosto shodné parametry, pásovina 40x5 a plyn mix 82%Ar+18%Co2
Chtěl jsem ještě udělat i video, ale Mobil to moc nepobral, tak alespoň víceméně jen zvuk... https://youtu.be/3xF8zGIadNc
Fmodel- To vypadá jako slabej přívod. OMI 205 bylo trifaze.. Slabej průřez vodičů.
fmodel napsal(a):
Tak dnes konečně první zkouška s Pegasem,nahodil jsem 1 drát a začal dělat pokusy ,to byla katastrofa jako kdyby podavač dělal co chtěl a nedokázal tu 1ku podávat ,vyměnil jsem drát za o,8 esab pokouším se seřídit žádná radost třeba 3-4cm sváru tak nějak v pohodě (ale né jak na omi) a najednou jak když mi někdo pohne posuvem .Je mi z toho na bli...í zlatá zastaralá omi205 jak ta krásně svááářela .Vzdávám to v pondělí zavolám do svařečské školy do Kolína jestli si na mě udělaj hoďku a zkusej jestli je to nezkušeností nebo blbne svařečka Jo plyn mix
No ono to chce nový podávač.... ten ich origo za vela nestojí. Ja som mal a aj používam 0,8 a mal som problémy. Kladky prešmykovali, niekedy aj pri menšom skrútení kábla horáku. Asi mesiac mám priamo z Alfinu dvojkladku, kde sú hnané obe kladky a to má teraz silu. Dokonca pri zavarení drôtu v špičke, mi kladka drôt podávala, až sa mi urobil slučku pred vstupom do bowdenu. Odvtedy žiadny problém a vôbec nelutujem 45 € čo ma to stálo. Vrátane dopravy.
Kladky tu řešil Discovera i Rellik, ikdyž Rellik je myslím nemá.
Psal jsem do Alfinu a nabídli mi komplet hnanou dvoukladku za 1000,- bez DPH. Se školením, že to ale vůbec není třeba.
Ještě byl docela problematický ten dodávaný hořák parker.
Ano, řešil jsem to, ale nakonec shledal opravdu zbytečným. Nemám s tím žádný problém. A když to bude někdy blbnout, tak je koupím.
Hnaná dvoukladka má význam hlavně na trubičkový drát v NEREZi ! Při použití trubičky (ocel) jsem problém neměl ale u nerezi je to v háji...(né že bych trubičku používal...na ocel určitě ne...ale nerez od BOHLERu mám a je to paráda).
Celkově mi šlo o podle mě "STANDARD", který kvůli pár korunám není....když to má blbá OMI165, tak proč to nemá dnešní stroj (přitom jde jen o redukční kroužek s ozubením a vrchní ozubenou kladkou...to ložisko musí být dražší než kus železa)? ... Původní hořák PARKER bez změny konektoru v rukojeti (u Eurokonektoru) byla KATASTROFA (vše v plastu a mosaz to vydělo možná z rychlíku...po zašroubování se převlečná plastová matice povolovala a začal se zahřívat spoj mezi oběma polovinami...dále se mi povoloval ultra krátký šroubek držící vnitřní část eirokonektrou na hořáku čímž se zasekávala převlečná matice a já rudý až za ušima div jsem nebouchl zlostí jsem musel co chvíle dotahovat šroubek abych mohl vůbec hořák odšroubovat od mašiny))...až po výměně celého eurokonektru z BINZELu šel použít (zaslal jsem Rellikovi).
Editoval Discovera (24-03-2016 10:50:20)
Rád bych s tím vařil hliník ,máte někdo zkušenost (potřebuju to spíš na chytnutí formy k podkladu a po obrobení se to zas odřízne) mám i TIG, ale ten mám spíš na lepší práci.
Co na to ten podavač?
Bez kladky na hliník s tím svářet nejde ("U" kladka) a s jednou hnanou kladkou u délky hořáku 3m nedejbože víc je to o nervy (musí být neustále natažený...s použitím AlMg5 drátu to jde ale s AlSi5 téměř vůbec). Z dvou kladkou se s tím dá svářet hliník a kupodivu to svařuje pěkně...oblouk je stabilní (u odbočky to je nestabilní a oblouk poletuje kolem dokola). Na hnané dvou kladce jde i AlSi5 po zácviku bez problémů, ale je potřeba dodržet pokud možno relativně natažený kabel hořáku a samozřejmě teflon bowden a patřičný průvlak.
Fotky jak svařuje hliník bohužel nemám ale svařuje to opravdu pěkně. Jen pozor na tenké AL materiály...nejsem profík a tak mi tohle na MIGu nejde s hliníkem - propaluje.
Editoval Discovera (24-03-2016 10:55:58)
No, nevím proč jste si potom nekoupili Picomiga, ten má čtyřkladku a navíc na hlínu a nerez puls?Vzlášť když si to na firmu můžete odepsat, tohle bych brala jen na hobby dom, .......jako holka mám zřejmě jiný myšlení a ekonomiku, jen za to pobíhání kolem by jste byl na tom finančně líp a měl radost z odzkoušené profi mašinky......zdravím
Třeba cena? To, že se dá něco odepsat na firmu neznamená, že to je zadarmo (to je nějaká lidová představa o podnikání, odepíše z daní = zaplatil mu to stát), jen to znamená, že to je levnější o případně odvedenou daň z té dané částky (bez DPH)
koukám, že jsem nepozdravil, tak také zdravím. Jinak o tom, že to EWM bude asi dobré, nikdo moc pochybovat nebude, my jej teď máme ve výběru také
Editoval jees (24-03-2016 13:48:48)
Ukladku mám koupenou vařit budu potřebovet i AlSi5.Tak že stačí dokoupit sadu na pohon horní kladky? Nevím ale 4kladka by se tam asi nevešla.
Proti podavači omi je ten stávající trochu ošizenej ,a budu muset seřídit vstup drátu do konektoru protože vodící trubička je asi 10-12mm od koleče tak že drát jde vzuchem asi 12mm ,o OMI to bylo seřízený na2-3mm.
Evita napsal(a):
No, nevím proč jste si potom nekoupili Picomiga, ten má čtyřkladku a navíc na hlínu a nerez puls?Vzlášť když si to na firmu můžete odepsat, tohle bych brala jen na hobby dom, .......jako holka mám zřejmě jiný myšlení a ekonomiku, jen za to pobíhání kolem by jste byl na tom finančně líp a měl radost z odzkoušené profi mašinky......zdravím
Taky musim reagovat, jees to napsal naprosto přesně, protože fráze ,, dá se odepsat ,, budí v lidu(nepodnikajícím)
závist, jako že by nám řemeslníkům (firmám) dával stát, nebo přímo obchodníci něco zadarmo.
Všechno je jenom o penězích, pokud na to vyděláš - kup si to a v tom jsme si všichni rovni.
Evito, nebo Eviťáku nic osobního v tom nehledejte ... ))