SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Dobrý den chtěl bych se dostat po letech trochu do reálu.--.čím se dnes sváří v těžkých provozech pokud nějaké ještě jsou? Mám na mysli stálé nasazení s velkým zatěžovatelem dříve stroje např KS 350.Wtu nebo.polská spd 315. čím se dnes sváří produktovody? Dříve tryodyny 350 nebo 220.nebo anglické stroje Hobarth Nebo je to vše na invertorech byť 3fázových? Moc děkuji Petr
Dobrý den, nejsem profík, ale dělám ve firmě, kde se podobné věci taky dělají. Jak výroba tak opravy plynovodů. Jestli máte na mysli terén, tak chlapi sebou vozívají klasické malé invertory profi řady, dalo by se říci. Dva živnostníci mají Kuhtreiber 1900HF, to se ale prý dost hřeje, zbytek svářečů mají Kemppi Minarc TIG, buď 180, nebo 200 Evo. Svařují s tím jak technologií TIG, tak MMA a v pohodě. Vše na 230V.
Ve skutečně těžkých zátěžích se používají profi verze mnoha značek. Fronius, Kemppi, Lincoln Elektric, Migatronic a jiné. Při svařování na dílnách zpravidla stroje třífázové. Řemeslníci používají často také třífázové stroje, ale u zákazníků pro jednoduchost jednofázové, tedy na 230 V.
Jo, ještě jsem si vzpomněl, dva svářeči mají prcka Fronius Transpocket 1500, to ale umí jen MMA.
Chtěl bych všem poděkovat za odpovědi. Pro žos-- ano toto je svářečka podle mého gusta i když vím že doba je už někde jinde.Mám doma polskou SPD 315 profi stroj s dálkou.Udělal jsem si odlehčený start podle zdejšího návodu dík za něj.Provoz na 3x 25amp hlavní rozjištění 3x 20amp oba char.B.S pozdravem P.
Stránky: 1