SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Zdravím všechny.Skoušel jsem svařovat ocel tř.10 a 11 metodou tig a svary měly bublinky.Plyn jsem použil argon 4,6,průtok 14l/min,červený walfram a drát od autogenu.Chci se zeptat v čem je chyba.
filip napsal(a):
Zdravím všechny.Skoušel jsem svařovat ocel tř.10 a 11 metodou tig a svary měly bublinky.Plyn jsem použil argon 4,6,průtok 14l/min,červený walfram a drát od autogenu.Chci se zeptat v čem je chyba.
asi v dratu
Toho plynu je tam strašně moc. Stačí kolem 6l. Ten drát na autogen je taky špatně chce to na TIG. Na autogen to bylo G103, G104 na TIG G113, G114. To by mělo v obchodě stačit. Nebo říci drát na TIG.
Editoval Petr (13-09-2007 19:33:59)
Bylo by možné použít při svařování ocelí tř. 10 a 11 tigem, jako plyn CO2 ?
Tak děkuji,koupil jsem drát GI-113 a všechno jde o poznání líp.Jen když jsem skoušel opravit předešlé svary tak to ještě pěnilo.Tak jsem vše pořádně vybrousilb až na zkl. mat. Vše šlo téměř dobře,až na konec svaru.Vytváří se mi tam krápník směrem k elektrodě.Mám profi usmněrňovač,ke kterému jsem koupil tig kabel.Svařoval jsem nerez a titan a se zakončením svaru nebyl problem,až na konstrukční ocel.Oblouk zapaluji jen náškrabem.V čem může být problém?
To už bude asi problém. U speciální TIGové svářečky se to řeší doběhovým proudem, to u tebe bohužel nejde. Dalo by se to asi řešit nějakou výběhovou destičkou nebo zakončit mimo svár v základním materiálu. Tam se ten pór udělá taky, ale mělo by to jít odbrousit.
Editoval Petr (19-09-2007 22:50:25)
ja som skusal zavarit nieco podobne a podarilo sa.
TIG pri mensich amperoch nalepsie trochu predohriat a pozit TIG drat na Nerez.plyn Argon cisty min 7
skusal som zavarit kotuc s Fischerky.
Stránky: 1