SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravim forum
Pani som absolutny amater ale pre moje automodelarske ucely by som potreboval
zvarat plechy AL aj FE o hrubke od 0.3 mm do 1 mm.
Aky TIG sa na to najlepsie hodi alebo na ake parametre mam prihliadat pri kupe
TIG zvaracky vhodnej na zvaranie tenkych plechov?
za Vase rady vopred dakujem
No hochu nevím nevím na AL je potřeba TIG AC tedy střídavý a tam cena bude joj joj , není lepší MIG ?
a na tak tenke plechy (0,3) potrebujes nastavenie prudu tak od 3 az 5A + pulz.... pozri na MIGATRONIC, SELCO alebo ESAB maju regulaciu prudu od 3A. aaaaa cena zacina tak okolo 100tis CZK
Dakujem za radu ale tie ceny presahuju moje moznosti.
Myslel som ze sa to da kupit za cca 500 EUR.
Nezoufej, na doma ti stačí i číňan z ebay za 500 euro http://cgi.ebay.de/SCHWEIssGERAT-WIG-TI … |294%3A200 Migatronic je super stroj, ale ne na doma. Todle je super pomer kvalita vykon cena. Par lidi ho tu ma a nikdo si zatim nestezoval. Bude to asi takovy rozdil jako mezi Bosch a Einhel. Ja uz dnes kupuju pouze Einhel červenou řadu a musím říc, že je to mnohem kvalitnější nářadí než třeba Narex. O ceně ani nemluvím
Editoval vkalina (05-05-2009 09:50:29)
ten "cinan" je ale iba DC TIG takze hlinik a jeho zliatiny s tym nezavaris.
Tak to se omlouvam, jsem se prekouk. Oni jsou si dost podobný. Pravda je ze to ACcko je o 200 euro., http://cgi.ebay.de/WIG-Inverter-AC-DC-T … otohosting
Tak tenké AL materiály se špatně svařují.
Předem říkám že to jde ale je to 3 věcech.
1.Jakou máš svářečku.Určitě pedál a dobrou mašinu a i tak ta 0.3 mm je o bodu 2.
2.Co umíš
3. ta nejdůležitější nejde to spojit jinak než svařováním.
Nechceš li investovat do technologie lepší je zvážit pájení nebo lepení.
A teď dotaz.Jakou automodelařinu konkrétně děláš?
Pani este raz dakujem za rady ale myslel som ze to zvaranie TIGom je jednoduchsie
Pre OLDAS - uz 25 rokov sa spolieham na lepenie a letovanie ale teraz som
zacal stavat model Hot Rod velkej mierky 1:4 a tu uz zacinam citit potrebu zvarania.