SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Jaké máte zkušenosti s elektrodami castolin xuper 680 S ? Mám možnost sehnat od známého za půlku ceny tak jestli se to vyplatí.
Editoval číča (05-02-2016 13:55:00)
S takovými elektrodami můžete udělat spoustu práce, takže je dobré mít je stále v šuplíku. Ale záleží na tom, kolik je ta půlka ceny
číča napsal(a):
Jaké máte zkušenosti s elektrodami castolin xuper 680 S ? Mám možnost sehnat od známého za půlku ceny tak jestli se to vyplatí.
číča napsal(a):
Určitě! Je to "královská" elektroda!(E312 podle AWS) Koukal jsem, že se tam prodává balíček těchto elektrod o průměru 2,5mm za ca. 1700Kč. Za půlku ceny je to OK.
Tak to je SUPER jdu do nich. Koukal jsem na netu a jedna 2.5 stojí 66 Kč a 3.2 108 kč navíc jsem se docetl ze jsou svary nerezové. On mi dá 2.5 za 30 Kč a 3.2 za 50 Kč. http://www.srovnanicen.cz/q/Castolin%20XUPER%20680S/ pokud by je také někdo chtěl můžu mu říci a poslat.
Náhrada, a rozhodně ne horší, standardní ceny:
UTP 65 minipac 2,5x250 krab.0,7 kg=47 ks 853,- Kč/kg bez DPH tj. 12,70 bez DPH za kus
UTP 65 minipac 3,2x350 krab.1 kg=30 ks 786,- Kč/kg bez DPH tj. 26,20 bez DPH za kus
Pořád ještě SUPER ?
číča napsal(a):
Tak to je SUPER jdu do nich. Koukal jsem na netu a jedna 2.5 stojí 66 Kč a 3.2 108 kč navíc jsem se docetl ze jsou svary nerezové. On mi dá 2.5 za 30 Kč a 3.2 za 50 Kč. http://www.srovnanicen.cz/q/Castolin%20XUPER%20680S/ pokud by je také někdo chtěl můžu mu říci a poslat.
Editoval JardaK (08-02-2016 10:39:27)
JardaK napsal(a):
Náhrada, a rozhodně ne horší, standardní ceny:
UTP 65 minipac 3,2x350 krab.1 kg=30 ks 786,- Kč/kg bez DPH tj. 26,20 bez DPH za kus
Tak to je fakt dobrá cena. Přesně za tolik, resp. za$32.99 za 1kg, jsem je kupoval tady v Émérice.
je tam možna nahrada aj utp 068 hh ? mam doma baliček
Tak za kolik by to byla dobrá cena? Abych ho zkusil srazit. Pokud půjde dolů.
Jak na co, UTP 068 HH je na niklové bázi, 70%Ni, 20%Cr, +Mn, Nb.
U spojovacích svarů ji s řadou výhod použít můžete.
tarzan napsal(a):
je tam možna nahrada aj utp 068 hh ? mam doma baliček
Výše máte uvedeny aktuální ceny úplně nového zboží, logicky tedy může být těžko výhodné koupit dráž starší zbytky.
číča napsal(a):
Tak za kolik by to byla dobrá cena? Abych ho zkusil srazit. Pokud půjde dolů.
Zlatá elektroda je takový spíš marketingový trik,aby si někdo nemusel lámat hlavu čím na to.
Ve většině případů je to zbytečně drahá záležitost. "když nevím co s tím,dám tam zlatou.
Na spoustu věcí stačí 307 nebo 309,při správném postupu i jiné materiály.
kemppin napsal(a):
Zlatá elektroda je takový spíš marketingový trik,aby si někdo nemusel lámat hlavu čím na to.
Ve většině případů je to zbytečně drahá záležitost. "když nevím co s tím,dám tam zlatou.
Na spoustu věcí stačí 307 nebo 309,při správném postupu i jiné materiály.
Já to dělám také tak... Nebudu držet pro každou extra příležitost balík elektrod E309, E307 ap, když mi stačí použít ta E312ka pro všechno možné.
Tedy samozřejmě mám na mysli drobné opravy. Při něčem větším je lépe využít znalosti a použít to nejlevnější pro daný účel, aniž by utrpěla kvalita.
Viděl jsem jak známej s 680 svařoval listové pero na auto a kupodivu drží. Jinak co prodává nejsou zbytky ale nové elektrody.
Editoval číča (10-02-2016 09:12:17)
číča napsal(a):
Viděl jsem jak známej s 680 svařoval listové pero na auto a kupodivu drží. Jinak co prodává nejsou zbytky ale nové elektrody.
Nic neobvyklého. To jsem svařoval tímto způsobem také, dokonce jsem to zde na fóru zmiňoval.
Stránky: 1