SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Zdar, před necelým rokem jsem koupil tento invertor a po začátku jsem byl spokojený jak dobře funguje. Funkce Hot start při zapalování oblouku vždy proudu znatelně přidala, zapálení proběhlo a proud klesl na nastavenou úroveň. Teď jsem potřeboval zase něco svařit a zapálení oblouku je problém, zvýšení proudu pro zapálení není vůbec znát, elektrodou musím prskat několikrát než oblouk chytne, většinou se ale elektroda hned nepřilepí. Zdá se mi, že Hot start přestal fungovat, nebo co se stalo. Je to možné ? Moc nesvařuju, jen podle potřeby okolo domu. Máte někdo zkušenost ?, dík za info.
blbá otázka: nemáte vlhké elektrody? Při občasném použití je to pravděpodobné.
Podívejte se na přepínač MMA/TIG. V poloze TIG je Hot start vypnutý.
kemppin napsal(a):
Kutil 149 má přepínač MMA/TIG?
Zkuste pečlivě očistit kontakty v držáku elektrod i zemnicí svorku, přechodový odpor může invertor nesprávně vyhodnotit. Pokud jsou všechny kontakty v pořádku, dejte Kutila na reklamaci.
Editoval Zdenek11 (02-02-2016 14:52:03)
nemá
Zdenek11 napsal(a):
kemppin napsal(a):
Kutil 149 má přepínač MMA/TIG?
Zkuste pečlivě očistit kontakty v držáku elektrod i zemnicí svorku, přechodový odpor může invertor nesprávně vyhodnotit. Pokud jsou všechny kontakty v pořádku, dejte Kutila na reklamaci.
Mám stejnou mašinu a také mi zlobil Hot start. Pomohlo mi přesušení elektrod a je svatý klid. Nevěřil bych, co to dokáže, kdyby mi to někdo vykládal a nezkusil jsem si to. Jinak svářečka na domácí použití je dobrá.
Ahoj, presušenie elektrod by tomu malo pomosť, niekedy sa stane ak su zle odložene elektrody že obal trochu rozkvitne a potom to je katastrofa
Stránky: 1